Projekt: Sigma Technology Hungary

ADATOK

Projekt:
Sigma Technology Hungary

Lokáció:
Budapest, Riverpark Offices

Alapterület
50 m²

Átadás
2021

Projekt
Projekt corner

breakout zóna újratöltve

A Sigma Technology Hungary egy dinamikusan fejlődő információtechnológiai megoldásokkal foglalkozó cég, melynek budapesti székhelye a RiverPark irodaházban található. Korábban már több projekten is dolgoztunk együtt, így ezúttal is magabiztosan fordultak hozzánk, méghozzá egy meglehetősem komplex kéréssel: a többfunkciós breakout zónájuk újragondolásával.

És hogy miért volt szükség az átalakításra? Anno azért hozták létre ezt a breakout zónát, hogy legyen egy nagy közös tér a megbeszélésekhez, ünneplésekhez, azonban a nem megfelelő akusztika és a mobil asztalok nem támogatták kellőképpen a csapatmunkát.

Majd egy finn iroda inspirációja alapján megszületett az új ötlet, hogy két részre osszák fel a teret, és egy egyfajta hibrid, co-work & co-relax helyiséggé alakítsák át. Az új megoldás szeparáltabb az előzőnél, helyet kap benne egy otthonos sarok és csapatmunka tér is, ugyanakkor változatlanul lehetőséget nyújt a nagyobb összejövetelek számára is.

„Ok az átalakításra: Megnövekedett létszámunk miatt az Open Space-ünk már nem tudta betölteni korábbi funkcióját, vagyis all staff meetingek helyszíneként már nem tudott szolgálni. Szerettünk volna egy otthonos lounge-os teret kialakítani, amely a járványhelyzet miatti hosszú home office után vonzóvá teheti az irodába való bejövetelt. Olyan teret álmodtunk meg, amely egyrész mini meetingekre/csapat megbeszélésekre is alkalmas, valamint pihenésre is. Továbbá célunk volt free seating munkaállomások kialakítása is, mindezt egy -a miliőhöz illő- illusztrisabb módon. A két teret egy akusztikus függönnyel választottuk el. A végeredmény magáért beszél. Köszönjük Kinnarps.”

Az átalakítás a megkereséstől kezdve 3-4 hónap alatt el is készült, a Covid időszak miatt pedig a munkálatok nem okoztak fennakadást a cég életében. A térelválasztás során az egyik legnagyobb kihívást a mindkét részen rendelkezésre álló áramforrások kialakítása jelentette, melyre egy elegáns, kanapéba integrált megoldást találtunk ki. 

A kollégák végig izgatottan várták az új teret, mivel az átalakításba ők is be lettek avatva. Az eredményekkel is nagyon elégedettek, gyakran használják az új helyiséget, összességében pedig sikerült olyan teret kialakítanunk, mely sokkal jobban szolgálja a megváltozott igényeket.

A projekt egy során komplex megoldásokat alkalmaztunk, egyedi bútorokat, akusztikai leválasztást, projekt tér funkció kialakítás, és mindezt egy kézből nyújtottuk az ügyfélnek. Sikerült ismét megmutatnunk azt a valódi partnerséget, amiben mi kimondottan jók vagyunk.