Projekt:

Az Aegon urbánus üvegpalotája

ADATOK

Projekt:
Aegon Biztosító

Hely:
Budapest, Corvin Sétány

Kivitelezés ideje:
2018

Teljes alapterület:
2000 nm

Az Aegon Corvin Negyedben található irodájában nem spóroltak sem a high-tech felszereltségen, sem pedig a kilátáson. A legmenőbb belvárosi irodák egyikeként viszont olyan felfoghatatlan előnyök társulnak ehhez a lokációhoz, mint a kiváló és gyors tömegközlekedés, és ami szintén elengedhetetlen a dolgozók szempontjából, hogy a napközbeni rohangálós ügyeket is gond nélkül elintézhetik a nyüzsgő, pláza-közeli, kávézókkal és éttermekkel jól belakott környezetben.  

INDUSZTRIÁL A FELHŐK FELETT 

Karakteres, maximálisan a kreatív terekre hagyatkozó tervezés jellemzi az Aegon biztosító legújabb irodáját. 
A geometrikus formák, a precizitás,  a színharmónia tökéletesen passzol a vállalat alapelveihez, és amellett erősíti  a tökéletességre törekvés igényét, hogy túl szimetrikussá, konvencionálissá válna. Sőt!  Hatalmas üveg ablakaival és tágas tereivel inkább egy futurisztikus  palota tanácstermének tűnik. 

A kötelező irodai high-tech felszerelést elegáns dupla monitorkarok, az asztalokba rejtett plusz funkciókat szolgáló töltők és egyéb csatalakozási lehetőségek egészítik ki, és természetesen a kusza kábelek sem rondítják el a végeredményt.

Minden dolgozó kényelméről az ergonomikus ülő-álló asztalok gondoskodnak, míg a zajmentes és a nyugodt munkát az akusztikus panelek és paravánok biztosítják. Az inspirációt a kreatív meeting terekkel, a motiváltságot pedig rekreációs zónákkal tartják fenn.

letisztult környezet és természetes fény

Világos munkaterek elengedhetetlenek a koncentrált mukához.  A fontos döntésekhez olyan terekre van szükség, melyek minden felesleges sallangot és figyelemelterelést nélkülöznek mégis stílusosak és modernek. 

tárgyalók és csoportmunka területek

A kék és üvegfelületek megerősítik a levegősség, átláthatóság érzését.
A formálistól a  baráti beszélgetéseken át az ötletelésig nyújt megfelelő, kifejezetten luxuskörnyezetet az iroda több tárgyalóhelyisége. 

kint és bent terek inspirálódáshoz

A rekreációs terek jól szervezettek és tökéletesen illeszkednek a koncepció egészébe: az uralkodó szín a kék, a tér határai pedig üvegfalba, ablakokba torkollanak, hogy elkerüljék a bezártságérzetet. 

Irodaátalakításban gondolkodik?

Kattintson!

Kreatív térelválasztás

Fontos volt a hatékony térelválasztás és hangszigetelés, melyet anélkül kellett megoldani, hogy tényleges falakat kellett volna emelni, hiszen a természetes fénynek mindenképpen utat kellett engedni. A projektben használt színes, geometrikus térelválasztók nem csak nagy hatékonysággal töltik be ezt a szerepet, de izgalmas dekorációként is megállják a helyüket.  

Elegáns funkcióváltás 

A különböző funkciót betöltő terek, mint a munkaállomások, félig elszeparált meeting roomok, nagy tárgyalók, a rekreációs terek vagy az étkező egyértelmű határvonalat kapott például egy erős kontúrral, térelválasztó elemmel vagy üvegfallal. Azonban ezek a határvonalak mégsem véglegesek vagy szigorúan zártak, inkább a könnyű átjárhatóság, játékosság, levegősség jellemzi azokat.  

Összegzés

Fenntartható kialakítás

A projekt egyik nagy érdeme, hogy figyelembe veszi az iroda jövőbeli átalakításának lehetőségeit. A munkaterek, pihenésre alkalmas részek, az étkező és a kisebb tárgyalók könnyen mozdítható bútorokkal, térelválasztókkal lettek ellátva, így bármikor  bővíteni vagy csökkenteni lehet az egyes területek méretét, bútorozását.  

Harmónia

A projektben felhasznált bútoraink és kiegészítőink hosszú élettartalommal és tartósággal terveztük azokat, a szövetek pedig könnyen tisztíthatók. Mind a környezet, mind pedig a berendezéshez használt bútorok azonos színárnyalatot kaptak. A hasonló színek megjelenése nyugalmat és koncetráltságot sugároz, ami őozitívan befolyásolja a munkahelyi légkört. 

Ergonómia

Rengeteg természetes fénnyel, levegős, jól átlátható berendezéssel, kényelmes munkaszékekkel és pihepuha ülőbútorokkal, dohányzóasztalokkal rendeztük be az Aegon irodát, hogy a koncentrált munkához és a kötetlenebb beszélgetésekhez is tökéletes környezetet alkossunk. 

Akkusztikus környezet

A kölönböző területek zajosságát akusztikus panelekkel, térelválasztókkal, magas támlájú fotelekkel biztosítjuk. Minden dolgozó találhat magának megfelelő teret akkor is, ha ötletelgetős csoportmunkáról, megbeszélésről, vagy éppen koncentrált önálló munkáról is van szó. 

A projekt képei