Projekt: Aegon

ADATOK

Projekt:
Aegon Biztosító

Hely:
Budapest, Corvin Sétány

Kivitelezés ideje:
2018

Teljes alapterület:
2000 m2

Fotók:
Jaksa Bálint

AZ AEGON URBÁNUS ÜVEGPALOTÁJA

Az Aegon Corvin Negyedben található irodájában nem spóroltak sem a high-tech felszereltségen, sem pedig a kilátáson. A legmenőbb belvárosi irodák egyikeként viszont olyan felfoghatatlan előnyök társulnak ehhez a lokációhoz, mint a kiváló és gyors tömegközlekedés, és ami szintén elengedhetetlen a dolgozók szempontjából, hogy a napközbeni rohangálós ügyeket is gond nélkül elintézhetik a nyüzsgő, pláza-közeli, kávézókkal és éttermekkel jól belakott környezetben.  

INDUSZTRIÁL A FELHŐK FELETT 

Karakteres, maximálisan a kreatív terekre hagyatkozó tervezés jellemzi az Aegon biztosító legújabb irodáját. 
A geometrikus formák, a precizitás,  a színharmónia tökéletesen passzol a vállalat alapelveihez, és amellett erősíti  a tökéletességre törekvés igényét, hogy túl szimetrikussá, konvencionálissá válna. Sőt!  Hatalmas üveg ablakaival és tágas tereivel inkább egy futurisztikus  palota tanácstermének tűnik. 

A kötelező irodai high-tech felszerelést elegáns dupla monitorkarok, az asztalokba rejtett plusz funkciókat szolgáló töltők és egyéb csatalakozási lehetőségek egészítik ki, és természetesen a kusza kábelek sem rondítják el a végeredményt.

Minden dolgozó kényelméről az ergonomikus ülő-álló asztalok gondoskodnak, míg a zajmentes és a nyugodt munkát az akusztikus panelek és paravánok biztosítják. Az inspirációt a kreatív meeting terekkel, a motiváltságot pedig rekreációs zónákkal tartják fenn.
 

BJP_6937.jpg

LETISZTULT KÖRNYEZET ÉS TERMÉSZETES FÉNY

Világos munkaterek elengedhetetlenek a koncentrált mukához.  A fontos döntésekhez olyan terekre van szükség, melyek minden felesleges sallangot és figyelemelterelést nélkülöznek mégis stílusosak és modernek. 

BJP_6779.jpg

TÁRGYALÓK ÉS CSOPORTMUNKA TERÜLETEK

A kék és üvegfelületek megerősítik a levegősség, átláthatóság érzését. A formálistól a  baráti beszélgetéseken át az ötletelésig nyújt megfelelő, kifejezetten luxuskörnyezetet az iroda több tárgyalóhelyisége. 

BJP_7095.jpg

KINT ÉS BENT TEREK INSPIRÁLÓDÁSHOZ

A rekreációs terek jól szervezettek és tökéletesen illeszkednek a koncepció egészébe: az uralkodó szín a kék, a tér határai pedig üvegfalba, ablakokba torkollanak, hogy elkerüljék a bezártságérzetet.

KREATÍV TÉRELVÁLASZTÁS

Fontos volt a hatékony térelválasztás és hangszigetelés, melyet anélkül kellett megoldani, hogy tényleges falakat kellett volna emelni, hiszen a természetes fénynek mindenképpen utat kellett engedni. A projektben használt színes, geometrikus térelválasztók nem csak nagy hatékonysággal töltik be ezt a szerepet, de izgalmas dekorációként is megállják a helyüket.  

ELEGÁNS FUNKCIÓVÁLTÁS 

A különböző funkciót betöltő terek, mint a munkaállomások, félig elszeparált meeting roomok, nagy tárgyalók, a rekreációs terek vagy az étkező egyértelmű határvonalat kapott például egy erős kontúrral, térelválasztó elemmel vagy üvegfallal. Azonban ezek a határvonalak mégsem véglegesek vagy szigorúan zártak, inkább a könnyű átjárhatóság, játékosság, levegősség jellemzi azokat.  

ÖSSZEGZÉS

FENNTARTHATÓ KIALAKÍTÁS

A projekt egyik nagy érdeme, hogy figyelembe veszi az iroda jövőbeli átalakításának lehetőségeit. A munkaterek, pihenésre alkalmas részek, az étkező és a kisebb tárgyalók könnyen mozdítható bútorokkal, térelválasztókkal lettek ellátva, így bármikor  bővíteni vagy csökkenteni lehet az egyes területek méretét, bútorozását.  

HARMÓNIA

A projektben felhasznált bútoraink és kiegészítőink hosszú élettartalommal és tartósággal terveztük azokat, a szövetek pedig könnyen tisztíthatók. Mind a környezet, mind pedig a berendezéshez használt bútorok azonos színárnyalatot kaptak. A hasonló színek megjelenése nyugalmat és koncetráltságot sugároz, ami őozitívan befolyásolja a munkahelyi légkört. 

ERGONÓMIA

Rengeteg természetes fénnyel, levegős, jól átlátható berendezéssel, kényelmes munkaszékekkel és pihepuha ülőbútorokkal, dohányzóasztalokkal rendeztük be az Aegon irodát, hogy a koncentrált munkához és a kötetlenebb beszélgetésekhez is tökéletes környezetet alkossunk. 

AKKUSZTIKUS KÖRNYEZET

A kölönböző területek zajosságát akusztikus panelekkel, térelválasztókkal, magas támlájú fotelekkel biztosítjuk. Minden dolgozó találhat magának megfelelő teret akkor is, ha ötletelgetős csoportmunkáról, megbeszélésről, vagy éppen koncentrált önálló munkáról is van szó. 

IRODAÁTALAKÍTÁSBAN GONDOLKODIK?

Kattintson!

A PROJEKTBEN LÁTHATÓ BÚTOROK ÉS KIEGÉSZÍTŐK

Polaris

Polaris

16 Színek | 20 Variációk

Plint

Plint

Monolite High

Monolite High

Leia

Leia

350 Színek | 15 Variációk

Fields

Fields

297 Színek | 23 Variációk