Projekt: Projekt: Amerikai iskola

PROJEKT ADATOK

 

Megrendelő  AISB

Elhelyezkedés Nagykovácsi 

Terület 27 ezer m2 tanulótér 

Belsőépítész Mezey Sándor - Hion Design

-

A projektben szerelő fotókat
 © Jaksa Bálint - balintjaksa.com
készítette.

 

AISB - BUDAPESTI Amerikai Iskola 

Az Amerikai Iskola Budapest belvárosától félórányi autóútra található, Nagykovácsiban, gyönyörű zöldövezeti környezetben. Nemzetközi hálózat tagjaként működő független magániskola, mely az általánostól a felsőfokú oktatásig foglalkozik a gyermekek nevelésével. 

Az iskola felkérésére modern, kényelmes és jól alakítható közösségi teret alakítottunk ki a diákok számára, amelyet aktívan használhatnak az óraközi szünetekben. 

 

MEGVALÓSÍTÁS

Ha egy iskolaépület közösségi tereire gondolunk, klasszikus esetben egy olyan látkép jut eszünkben ahol egy pár kiszanált székkel körülvett szobafenyő vagy fikusz árválkodik, jobb esetben néhány pad is helyet kap. Semmi esetre sem ösztönzi azonban a diákokat arra, hogy több időt töltsenek ott a szükséges minimumnál.

Az Amerikai iskolában ennek pontosan az ellentétét valósítottuk meg. Olyan közös tereket álmodott meg ugyanis az építész, ahol a diákok könnyedén és örömmel helyet foglalhatnak akár egyedül akár csoportosan és kreatív környezetben tölthetik el szabadidejüket.

Ehhez a Fields bútorcsaládunk moduláris elemeit variáltuk, hogy színes, játékos, ugyanakkor funkcionális környeztet teremtsünk. Ottjártunkkor élőben is bebizonyosodott, hogy a koncepció működik és a diákok amint kicsengetnek , birtokba veszik az új "társalgókat".


Színes és strapabíró bútorokat választottunk, melyeket egyszerű mozgatni, így könnyedén variálható a tér a diákok igényei szerint.


Az üres folyosók is új funkciót kaptak, ahol könnyen tisztítható puffok és asztalok váltják egymást.


A közös terekről elhatárolt részen egy kollaborációt ösztönző tér is helyet kapott.


Többcélú, egyszerűen leválasztható tereket hoztunk létre. A magas támlájú fotelek lehetőséget adnak az elvonulásra, koncentrációra.

A színes átlátható bútorok játékosságot csempésznek az iskolai folyosók kietlen világába.

Ha ön is hasonló megoldást keres, írjon nekünk!

Kapcsolat

A projektben látható bútorok

Fields

Fields

297 Színek | 23 Variációk