Projekt: BASF Hungária Kft.

ADATOK

Ügyfél:
BASF Hungária Kft.

Hely:
Budapest, Nordic Light Irodaház

Belsőépítész:
Kinnarps

Munkavállalók száma:
110 fő 

Terület
1028 m²

Emeletek száma:

Átadás:
2022

Fotós:
Jaksa Bálint

Több közösségi tér, kevesebb egyéni munkaállomás

Ez volt a BASF Hungária vegyipari cég munkavállalóinak a kérése. Az iroda hibrid módban üzemel, ezért nem meglepő, hogy a kényelmes, de könnyedén elszigetelődéshez vezető home office-ban töltött napok után a kollégák egy pezsgő, kollaborációra és kapcsolódásra szó szerint teret adó irodára vágytak. A cél érdekében pedig szívesen feláldoztak egy-két egyéni munkaállomást. 

„A projekt során nagy örömünkre szolgált, hogy a breakout terek belsőépítészeti koncepciótervében szabad kezet kaptunk a megrendelőtől, így a bútormegoldásokat és belsőépítészeti részleteket tervező kolléganőnk kreatív ötletei segítségével egy kerek egésszé tudtuk formálni a ránk bízott teret. Egy már meglévő helyiséget kellett újraalkotnunk, ezért ez a projekt remekül példázza, hogy nem kell megvárni egy költözést vagy nagyobb szervezti változást ahhoz, hogy az irodát a dolgozói igényekhez hangoljuk. Továbbá azt is bebizonyítja, hogy a már meglévő munkaállomásokat is megéri közösségi terekkel kiegészíteni.”

Zsigmond Balázs, senior sales manager

A vezetőség a felmerült igényekből kiindulva a meglévő iroda újragondolása mellett döntött. A munkálatok fókuszába az iroda közösségépítő szerepét és a kollégák közti együttműködés elősegítését helyezték. A projekt során a fenntarthatósági szempontok is megjelentek, számos meglévő bútor, lámpa és egyéb berendezési tárgy került újrahasználatra.

Az alapos és minden részletre kiterjedő tervezési folyamatunkkal sikerült meggyőznünk az ügyfelet arról, hogy a tervezés mellett beszállítóként is szavazzon nekünk bizalmat. Az eredmény pedig? Halljuk egyenesen az irodavezetőtől!

"Kollégáink igényei és elképzelései arra ösztönöztek minket, hogy az irodát olyan közösségi térré alakítsuk, aminek inspiráló, a kreativitást elősegítő és a közösséget építő ereje van. A dedikált asztalokat közös használatú asztalokká alakítottuk, miközben olyan hívogató kollaborációs tereket hoztunk létre, amelyet munkatársaink örömmel használhatnak akár hivatalos találkozókra, akár kávézással egybekötött, kötetlen beszélgetésekre. Célunk az volt, hogy egy modern, otthonos és fenntartható munkakörnyezetet hozzunk létre, ahol a kollégák örömmel találkoznak és dolgoznak együtt."

Erki Adrienn, irodavezető

Az új breakout zónák és közösségi terek kialakításával a BASF Hungary sikeresen megfelelt a hibrid munkavégzés kihívásainak. Az elégedett kollégák pedig birtokba vették és napi szinten használják az igényeik szerint megújított irodájukat.