Projekt: Fujitsu Finland

Adatok

Megrendelő:
Fujitsu Finland Oy, head office újrabútorozás, I. fázis 

Munkaállomások:
Többb, mint 500

Kialakítás éve:
2020

Belsőépítész:
dSign Vertti Kivi & co

Funkcionális és modern terek

A Fujitsu Helsinkiben található központja teljesen felújításon esett át. A vállalat vizuális irányelvei diktálták a tér kialakítását, de a helyi preferenciákat is figyelembe vették. A feladat az volt, hogy a meglévő bútorokat a lehető legnagyobb mértékben újra felhasználják, mert a fenntarthatóság és az alacsony környezeti hatás fontos érték a Fujitsu számára.

A cél a munkakörnyezetet átalakítása volt: az egy személyes munkaállomásokról egy tevékenységalapú irodára szerettek volna átállni, és ehhez funkcionális, kényelmes teret kellet létrehozni, amely elősegíti az együttműködést és a termelékenységet.

A térfrissítést szakaszosan hajtották végre, hogy az alkalmazottak a felújítás alatt folytathassák a munkát a helyiségekben. Az ütemezés ezért kiemlten fontos volt.

KISEBB KÖRNYEZETI HATÁS

Ebben a projektben a fenntarthatóság és az alacsony környezeti hatás volt a legfontosabb tényező. A Kinnarps segítségére volt a Fujitsu Finland Oy-nak abban, hogy néhány meglévő bútorát újra felhasználhassa, valamint az új dizájn és térrendezés kidolgozásában is. A meglévő, jó állapotú bútorok felhasználásával a Fujitsu megközelítőleg 89 850 kg CO2-kibocsátást és 49 300 kg hulladékot tudott megspórolni.

"A Fujitsunál a közösségi és befogadó szervezeti kultúra felé haladunk. Az újraalkotott munkaterület ezt az ambíciót támasztja alá, mert elősegíti a kollégák közötti interakciót és együttműködést. A munka így már nem kötődik egy fizikai helyzet, mert a digitalizációval a rutinfeladatok is elvégezhetők. Ezért a személyes találkozók még fontosabbak, mint korábban, csakúgy mint a társas interakció és az osztályok közötti átjárhatóság. ”

Tuomo Järvinen, a Fujitsu Finland Oy beszerzési és ingatlanügyi vezetője.

ErgonomiKUS TEREK

A Fujitsu egy új, a személyes munkaállomásoktól mentes megoldást választott. A hangsúlyt az ergonómiára helyezte állítható magasságú íróasztalokkal és állítható munkaszékekkel. A személyes tárgyak tárolását színes szekrényekkel oldották meg.

AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS A SZEMÉLYES TALÁLKOZÁSOK FONTOSSÁGA

A Fujitsu új megjelenésű irodájának célja az együttműködés és az informális találkozók elősegítése. A tér- és bútormegoldások rugalmasak és könnyen alkalmazkodnak a különböző helyzetekhez.

HANGULATOS KÖZÖSSÉGI TEREK

Minden emeleten található egy társalgó, amelyet különböző színű témák díszítenek. A társalgó kényelmes találkozóhely, ahol az emberek ebédelhetnek, e-maileket olvashatnak vagy gyors megbeszéléseket tarthatnak.

meeting ÉS projekt TEREK

Az irodában különféle találkozóhelyek találhatók mind a hagyományos értekezletek, mind a projektmunka számára. Az ergonómiai megoldások - például a tárgyalóasztalok pultmagasságban való elhelyezése - lehetővé teszik az aktív tárgyalási stílust, ahol az emberek válthatnak ülő és álló helyzet között.

Koncentrálást segítő zónák

A koncentrációt segítő területekre szükség van a tevékenységalapú környezetekben, és a Fujitsu többféle megoldást is lehetővé tesz irodájában - beleértve a telefonhívásokra szabott és az önálló- és távoli munkavégzéshez szükséges kis helyiségeket.

POZITÍV TAPASZTALATOK VEZETTEK A KOOPERÁCIÓHOZ

A közösen végrehajtott korábbi projektek és a pozitív referenciák arra ösztönözték a Fujitsu Finland Oy-t, hogy a Kinnarpshoz forduljon. Széles termékskála, kiváló minőség, fenntarthatóság és a vállalat projektmenedzsmentje volt a mérvadó tényező a döntés meghozatalában.
 
A vállalatok közösen dolgozták ki az újraszervezés rendjét. Az új és a meglévő bútorokat úgy kombinálták, hogy funkcionális és harmonikus munkaterületeket, tárgyalótereket és projekttereket hozzanak létre. A Kinnarps szállította a szabadon álló bútorokat, világítást, növényeket és szőnyegeket, valamint a rögzített bútorok nagy részét.
 
A dSign a belsőépítészeti projekten dolgozott, és felelős volt az iroda tértervéért, általános megjelenéséért és színvilágáért.
 
A nagylélegzetű projektet terv szerint hajtották végre, a végeredmény pedig egy funkcionális, kényelmes és modern munkakörnyezet.

"A Kinnarps a projekt kezdetétől fogva a siker egyik szerves elemének bizonyult. Képesek alkalmazkodni a munka minden fázisai alatt, miközben a tervezői csapatunk mellett zökkenőmentesen dolgoztak. Ez valóban összetartó munkahely képe volt, amely nemcsak teljesítette, de meg is haladta az elképzeléseinket”

Olly Dickinson, Fujitsu NWE

ÖSSZEGZÉS:

  • Az iroda kialakítása és a bútorválasztás a fenntarthatóságon, a minőségen és a funkcionalitáson alapult.
  • Tartani tudtuk a projekt időkeretét.
  • A végeredmény egy friss, modern munkakörnyezet, amely kiállja az idő próbáját.