Projekt: Egy kicsi, de annál okosabb iroda

ADATOK

Terület:
400 m²

Szintek száma:
1

Befejezés dátuma:
2024

Belsőépítész:
Viador Atrium

Project manager:
Mester Andrea

Fotós:
Jaksa Bálint

Középpontban a fenntartható tervezés és az ergonómia

Tech startup ügyfelünk viszonylag kicsi, de intelligens és környezetileg is fenntartható megoldásokban annál inkább bővelkedő irodát szeretett volna létrehozni. Olyan munkateret álmodtak meg, ahol a munkavállók és a bolygó érdekei együttesen érvényesülnek.

A vízió a projekt kezdetétől fogva kristálytisztán lebegett a szemük előtt: olyan irodát szerettek volna kialakítani, amely nemcsak ösztönzi a kreativitást, hanem megoldást nyújt az ergonómia és az akusztika sürgető kihívásaira is. Ezek a szempontok meghatározóak voltak az inspiráló és dinamikus légkör kialakításában, ami elősegíti az innovációt.

Hamarosan pedig megszületett a döntés is: egy teljesen új irodateret hoznak létre a Viador Atrium építészeti koncepciója alapján, és ezáltal elköteleződnek az innováció és a modernitás iránt.

A Kinnarps bevonásával egy erős misszióval rendelkező vállalat került képbe: nem csak megfelelni az ügyfél elvárásainak, hanem túlszárnyalni azokat. Célunk világos volt: olyan környezetet tervezni, amely nemcsak esztétikus, hanem tökéletesen is működik. A Kinnarps szériákat és gondosan kiválasztott design bútorokat felhasználva arra törekedtünk, hogy olyan munkateret hozzunk létre, amely kifinomultságot sugároz anélkül, hogy a funkcionalitást veszélyeztetné.

Az változás végrehajtása közös erőfeszítés volt, személyes professzionális tanácsadásra és kreatív tervezésre építve. Az egész folyamat során a Kinnarps egy aktív és együttműködő partner volt, biztosítva, hogy minden lépés az ügyfél víziójával egyezzen.

Ahogy a projekt elérte csúcspontját, az ügyfél elégedettsége az eredményekkel egyértelművé vált. Az átalakulás nem csupán felületes volt; céltudatosságot és hatékonyságot árasztott az iroda minden szegletéből.

Alapvetően az ergonómiai megközelítés volt a változás igazi vezérelve. Az ülő-álló munkaállomások, a Salida munkaszékek, a dupla monitor karok és a számos akusztikai megoldás révén az elkészült iroda kényelmet és funkcionalitást testesít meg. Az előtte és utána kontraszt hangsúlyozta az ergonómia priorizálásának egyértelmű hatását, ami egy olyan munkateret eredményezett, ahol a jóllét és a termelékenység harmonikusan élnek egymás mellett.

Összefoglalva, az út a víziótól a valóságig a közös munka, az innováció és a fenntarthatóság iránti szilárd elkötelezettség jegyében zajlott. Az ügyfél és a Kinnarps közötti partnerség révén egy kicsi, ám annál okosabb iroda jött létre - egy kiváló példa arra, hogy a helyes tervezés mekkora transzformatív erővel bír.