Projekt: Lokomotív Ház Újbudán

ADATOK

Elhelyezkedés:
Újbuda, Budafoki út

Irodaterület:
1800 m2

Kialakítás:
2018

Tervező belsőépítész:
Petheő Tímea

Fotók:
Takács Ákos

IRODA A CSOKIGYÁRBAN

Újbudán, a Budafoki út közkedvelt irodaházas és barnamezős beruházásokról ismert területén 2019 második negyedévében készült el a Lokomotív Ház, melynek nevét a Galvani úti régi iparvágányok ihlették.  Egy régi csokoládégyár épületeiből teljesen felújított, új közműveket, nyílászárókat, tetőkertet és számos szolgáltatást felvonultató irodapark mindamellett megőrizte indusztriális jellegét. Ezek között kiemelkedő az épület robosztussága, a jelentős belmagasság, a grandiózus lépcsőház és a díszes mennyezet.

 

A projekt háttere

A Lokomotív Ház a CBRE projektje, akik egy B kategóriás, de a fenntarthatóság jegyében felújított, energiatakarékos, és jövőbemutató - például az elektromos autótöltővel ellátott garázs - megoldásokkal színesített irodaépület-együttessé alakították át a régi gyár adminisztratív területeit.

A Lokomotív Ház lépcsőháza és mennyezete. Fotó © CBRE - lokomotivhaz.hu

A Lokomotív Ház belső területeinek kialakításán a CBRE ingatlanügynökséggel közösen dolgozott a Kinnarps csapata. A cél olyan funkciók megalkotása volt, mely jól tükrözi a két prominens cég, a könyvkiadással foglalkozó Akadémiai Kiadó  és a jogi- adóügyi szoftvertereket gyártó Wolters Kluwer Kft. dinamikusságát és ügyfélközpontúságát.

Az irodaterületek kialakítása során számos funkciót és lehatárolt helyiséget kellett létrehozni anélkül, hogy a beáramló fény mennyiségét jelentősen akadályoznák az zárt oldalfalak.
Üvegfalakkal, illetve tárolókkal határoltuk el a konyha-étkezőt és a tárgyalókat. Emellett kialakítottuk a recepciót és ügyfélvárót, vezetői irodát, valamint egy nyitott irodateret munkaszékekkel és asztalokkal.

A tárgyalókat kényelmes és minőségi anyagokból készített bútorokkal, illetve a legmodernebb technikai elvárásoknak megfelelően rendeztük be.

Hasonló kreatív tartalmakért iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom

A projektben felhasznált termékeink

Fields

Fields

297 Színek | 23 Variációk

Sitter L

Sitter L

Primo

Primo