Projekt: MERCER - EGY IRODA MINDENKINEK

ADATOK

Projekt:
Mercer Germany GmbH

Hely:
Platz der Einheit 1, Frankfurt / M.

Építész:
Robus GmbH, Köln

Belsőépítész:
conceptsued ° gmbh, München

Kivitelezés ideje:
2016 októberétől 2017 áprilisáig

Teljes alapterület:
3400 nm

Üdvözöljük a Mercer vállalat nyitott terű irodájában, az égben.

A Mercer egy nemzetközi tanácsadó cég, amelynek irodájából lélegzetelállító kilátás nyílik Frankfurt látóhatára felett, úgy döntött, hogy az egyéni irodák helyett egyetlen nyitott teret alakít ki. A Mercer a szó szoros értelmében ledöntötte a falakat, hogy új módját fedezze fel a tudásmegosztásnak és az innováció növelésének. Az ügyvezető igazgatótól a frissen felvett junior tanácsadókig minden alkalmazott egyetlen munkatéren osztozik. A Kinnarps igyekezett olyan megoldásokat találni, amelyek támogatják az együttműködést és a kreativitást.

TÉR A RELAXÁLÁSHOZ

A Deli a tökéletes egyensúlyt képviseli a szék és a kanapé között. A párnázott szék organikus pántként viselkedik, miközben megtámasztja a hátat. A karfa pedig sokkal pihentetőbb ülőhelyzetet biztosít.

ÁLLNI VAGY ÜLNI

Az ülő és álló munkavégzéshez állítható magasságú funkcionális íróasztalok, a Series(P) bútorcsalád ötvözi az ergonomikus kialakítást a praktikus tárolási opciókkal. A Series (P) munkaasztalok magassága állítható, így a munkavállalók különféle pozíciókban dolgozhatnak.

hely a gondolkodáshoZ

Jefferson szemrevaló grafikája a karosszék szabályos szögeit teljesen megfordítja, hogy széles alapot hozzon létre kényelmes támasztékot nyújtó karfákkal.

„Hiszünk abban, hogy az innováció forrása a másokkal való együttműködés, nem pedig az, ha valaki egyedül üldögél egy szobában.”

Andrea Nau, az MMC létesítménygazdálkodási részleg németországi vezetője.
AZ ÚJ MUNKA DINAMIKUS

Az új irodában a Mercernek lehetősége volt megvalósítani egy új elképzelést és megalkotni a jövő munkaterét. Az új szemléletmód kiindulási pontja az alkalmazottak tudása volt, amelyre az innováció forrásaként tekintettek. A terveket az a munkával kapcsolatos trend inspirálta, amelynek lényege, hogy a rugalmas szerkezet több lehetőséget teremt a kreatív együttműködésre. Az új iroda megtervezésénél fontos szempont volt, hogy azok a csoportok, akik korábban együtt dolgoztak, kapcsolatban maradjanak.

 Bár az új munkatér nyitott, a Mercer nem akarta követni a munkaasztal-megosztás tendenciáját. A Kinnarps a Conceptsued° nevű belső építészeti vállalattal közösen mindegyik alkalmazottnak ergonomikusan megtervezett személyes munkaállomást alkotott meg. A formálisabb tárgyalásokhoz tárgyalótermeket is kialakítottak, pihenésre és relaxálásra pedig a hatalmas személyzeti társalgóban van lehetőség, ahol az alkalmazottakat ingyen kávé várja. Ezenkívül az irodában található egy „Tevékenységszoba", tizenkilenc „Agytröszt” és öt „Csendes szoba” telefonáláshoz és csendes gondolkozáshoz. Mindegyik területet élettel teli és jó közérzetet biztosító munkatér-megoldásokkal rendezték be.

SZÍNHELYVÁLTÁS

A Fields funkcionalitása biztosítja a személyre szabott megoldások kidolgozásához szükséges rugalmasságot. A Kinnarps Colour Studióban különböző színek és szövetek kombinálásával készült Fields egységek minden munkateret élettelivé és egyedivé varázsolnak.

AZ ERGONOMIKUS KIALAKÍTÁS NÖVELI A MOTIVÁCIÓT

Az ergonomikusra tervezett munkatér nem csak a dolgozók jó közérzete szempontjából fontos; növeli a motivációt is. A szín gyakran elhanyagolt tényező az ergonomikus tervezésben. A Conceptsued ° belsőépítészei úgy döntöttek, hogy a projekt korai szakaszában meleg színeket és hangsúlyokat használnak. A Kinnarps Colour Studio több száz fenntartható szövetéből és színkombinációjából könnyű volt választani, és a termékeket néhány egyszerű kattintással személyre lehetett szabni.

 A fény és a hang ergonómiai szempontból szintén fontos tényezők. A Mercer új irodájában a munkaállomásokat paravánok választják el, a téren belül kisebb tereket létrehozva, ami segíti a különvonulást és a jobb koncentrációt. A hangvisszaverődést az akusztikai szempontból kezelt padló és mennyezet csökkenti, a LED-világítás pedig szakaszonként állítható. Ezenkívül minden szekció 2-3 fokkal feljebb vagy lejjebb állíthatja a hőmérsékletet. Ezek a tényezők együttesen biztosítják a lehető legjobb munkakörnyezetet a dolgozók számára.  

TERVEZÉS A JÖVŐBELI SZÜKSÉGLETEI SZERINT

A sikeres tervezés összhangban van a felhasználó hosszú távú igényeivel. Az új irodatér megtervezésekor a Mercer azt szerette volna, hogy a beruházása a jövőben is megállja a helyét. A fenntartható, ergonomikus tervvel biztosították, hogy a munkavállalók következő generációinak is rendelkezésére álljon minden fejlődést szolgáló eszköz. Az alkalmazottakkal való konzultáció és az igényeik meghallgatása után a tudásunk és szakértelmünk segítségével támogathattuk a Mercert a döntési folyamatában, biztosítva azt, hogy mindegyik munkatérmegoldás megfeleljen a jövőbeli igényeknek.

Összegzés

  • Funkcionális tervezési munkák az ön számára
  • Az ergonómia befolyásolja az együttműködés módját
  • A jó közérzet hatással van a motivációra
  • Tervezzen meg egy munkateret a jövőbeli igényeinek megfelelően

Tetszett a projekt? Kíváncsi rá, mit lehetne kihozni az Ön munkakörnyezetéből is?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Fedezze fel további projektjeinket is!