Projekt: Movägen Idősek Otthona

ADATOK

Ügyfél:
Karlskrona Önkormányzata

Hely:
Svédország

Terület:
5,600 négyzetméter

Átadás:
2021

Lakók száma:
48

Munkatársak száma:
54

Építész:
Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter AB

Egy hely, mely otthonnak hívható

Az újonnan épült Movägen idősek otthona esetében a hangsúlyt egy olyan modern, jövőbe mutató lakóhely megteremtésére helyezték, amely otthonos érzést nyújt. A Kinnarps az egység vezetőjével és az idősgondozási részleg különböző szakmákból álló csapatával együtt olyan belső tereket tervezett, amelyek otthonos, szelíd hangulatot árasztanak, anélkül, hogy a kényelem vagy a funkcionalitás terén kompromisszumot kellene kötni. Az egész környezetet úgy alakították ki, hogy elősegítse a lakók önállóságát és biztonságát. Az eredmény egy harmonikus, rugalmas és egyénre szabható életforma, valamint egy megjelenésében és minőségében is időtálló dizájn. 

KELLEMES ÉS KÉNYELMES

A fatüzelésű kályhánál kialakított otthonos környezetet az NC Nordic Care Dahlia fotelje fokozza, amely egyszerre hívogató és úgy alakították ki, hogy könnyű legyen be- és kiszállni belőle. A fotel olyan intelligens funkciókkal rendelkezik, mint a levehető kárpitozás és az ülés és a háttámla közötti higiéniai rés, ami megkönnyíti a tisztán tartását.

INKLUZÍV ÉTKEZŐHELY

Az NC Nordic Care állítható magasságú Nivå asztala egy kurblival könnyen testreszabható, és minden lakót szívesen lát az étkezőben.

TÁMLÁS SZÉK

A Björn az NC Nordic Care termékcsaládból egy stabil karosszék, kifejező dizájnnal. A fotel felfüggeszthető, könnyen mozgatható és felakasztható, miközben stabilitását végig megőrzi.

A legnagyobb kihívást a megfelelő belsőépítészeti kialakítás megtalálása jelentette, mellyel a lehető legmodernebb és legotthonosabb ápolási otthont tudjuk létrehozni a lakók, a személyzet és a hozzátartozók számára. A Kinnarps-szal való együttműködésünk eredményes volt, ők segítettek nekünk a megfelelő bútorok és színvilág kiválasztásában. Nagyon elégedettek vagyunk!

Paola Dahlström, osztályvezető, Movägen idősek otthona

Szabadságot nyújtó funkcionális fotelek

A lakók függetlenségének elősegítése érdekében minden egységben funkcionális, állítható nyakpárnával, felhajtható végekkel és állítható ülésekkel ellátott fotelek találhatók. A székek nem csak kényelmesek, de lehetővé teszik, hogy a lakók könnyen mozoghassanak a különböző helyiségek között.

Színek a könnyű felismerhetőségért 

A Movägen két szintjének mindegyike saját színvilággal rendelkezik. A tény, hogy minden egységben ugyanaz a harmonikus szín uralkodik, segít a lakóknak felismerni és otthonosabban érezni magukat az adott környezetben. Ez továbbá a rugalmasságot is segítni, mivel az egységek könnyedén kölcsönözhetnek bútorokat egymástól. 

Társalgási tér 

Nagyobb összejövetel, vagy egyedül töltött idő. A Movägen számos különböző térrel és berendezéssel rendelkezik, amelyek szívesen fogadják a nagyobb összejöveteleket vagy a kisebb, zártkörű találkozókat is. 

Nagyon büszke vagyok a Movägenre, amely valóban a jövő otthona, modern és hosszú élettartamú bútorokkal felszerelve. A lakók, a személyzet és a hozzátartozók is pozitív visszajelzéseket adnak a belsőépítészeti megoldásokkal kapcsolatban.

Paola Dahlström, osztályvezető, Movägen idősek otthona

A Movägen idősek otthonában egy modern, otthonos és hívogató környezetet biztosító, jövőbeli lakóhelyet sikerült kialakítani. A stabil, funkcionális bútorok lehetővé teszik a lakók önállóságát, a berendezés rugalmassága pedig társas találkozókra invitál. Röviden – ez itt egy hely, amelyet otthonunknak nevezhetünk.

 

  • Harmonikus, egységes színek
    Biztonságos, otthonos környezet
    Funkcionális, komfortos bútorok
    Alkalmazkodó és befogadó környezet
    Funkcionális bútorok a nagyobb függetlenségért