Projekt: Musikhögskolan – A hang megjelenése

ADATOK

Hely:
Stockholm

Építész:
Sweco

Kinnarps értékesítője:
Johanna Österbladh

Elkészült:
2016. tavasza

Üdvözli a stockholmi Királyi Zeneakadémia

MUNKAVÉGZÉS HARMÓNIÁBAN

A stockholmi Királyi Zeneakadémiának új otthonra volt szüksége – egy olyan épületre, amely inspiráló, de emellett funkcionális teret ad a zenei oktatáshoz és előadáshoz. A Sweco Architects kapta a feladatot, hogy megtervezze Svédország legkiválóbb zenei kollégiumának új otthonát, akik az egyedi belső tér kialakításához a Kinnarps segítségét kérték. Olyan ergonomikus megoldásokra fókuszáltunk, amelyek leegyszerűsítik az együttműködést, valamint az épületen belül a nyugalom és harmónia érzetét keltik.

ELEGÁNS ÉS KÖNNYEN MOZGATHATÓ

A Plockepinn egy modern fa bárszék. A fából készült bárszékek könnyen mozgathatók és halkabbak fém vagy műanyag társaiknál. A narancssárga szín rezonál a tégla homlokzattal.

KIVÁNCSISÁGOT ÉBRESZTŐ FORMÁK

A Monolite egy moduláris kanapé inspiráló formavilággal. Moduláris formájával és strapabíró szövet huzatával nagy, forgalmas helyekre ideális. A kanapé ülőrésze és háttámlája elválasztásra került egymástól, így a piszok természetes módon a padlóra hullik.

INNOVATÍV FUNKCIONÁLIS DESIGN

A Rialto egy intelligens, modern bárszék. Mivel fából készült, ezért halk és könnyen mozgatható, magasított háttámlája pedig akasztóként szolgál a hallgatók táskájához vagy kabátjához.

„A kialakítás alaptétele egyszerű volt: bárhol lehessen zenélni.”

Berit Petterson, belsőépítész

FUNKCIONÁLIS DESIGN

Abban a pillanatban, amint belép a Királyi Zeneakadémiába, érezheti, hogy ezt a teret nagy gondossággal úgy tervezték meg, hogy egy célt töltsön be. Modern, szellős és gyönyörű, egy épület, amely kapcsolatba lép a lakóival. Az 1771-ig visszanyúló egyedi kulturális történelemmel rendelkező akadémia új épületében a design elemeknek tükrözniük kellet ezt a kulturális örökséget és az akadémia jövőjét, mint modern teret a tanulásra.

Mivel az épület tanárok és hallgatók munkatere, ezért a berendezésnek funkcionálisnak, könnyen mozgathatónak és inspirálónak kellett lennie. Az épületben gyakran vannak próbák és spontán szólóestek, ezért úgy gondoltuk, hogy a jó ergonómia és a minőségi kialakítás az együttműködés, a tanulás és mobilitás létfontosságú követelményei.

Minden szögből kiváló

A bejáratnál elhelyezett, találkozópontként szolgáló Monolite kanapé mind a földszintről, mind a kerengőkről nézve magával ragadó látványt nyújt.

MEGOLDÁSOK A JÓ KÖZÉRZET ÉRDEKÉBEN

Az ergonómia iránti szenvedélyünk az emberek és a hatékonyság ismeretéből fakad. A Királyi Zeneakadémia egy vibráló, dinamikus munkahely, ahol hallgatók és tanárok keverednek, társalognak, dolgoznak és működnek együtt. A Sweco Architects-cel közösen a jó közérzetet hirdető megoldások azonosítása előtt olyan holisztikus megoldásokra fókuszáltunk, amelyek fizikai, szellemi, szociális, szervezeti és környezeti tényezőket vesznek számításba.

A tanulóterekre nagy hatással van a jó ergonómia, mert az, ahogy munka közben ülünk és állunk, nagy mértékben meghatározza közérzetünket és hatékonyságunkat. A csendes, rugalmas, beszélgetésre és együttműködésre bátorító munkaterek kialakításával a legjobb körülményeket biztosítottuk a tanuláshoz.

Az aktív íróasztalok (90 cm magasak) tökéletesek az állva vagy ülve végzett gyors megbeszélésekhez és a rövid csoportos ötletelésekhez.

SZÍVESEN SEGÍTÜNK

A Királyi Zeneakadémia előnyt merített a Kinnarps széles termékválasztékából, amelyből ezen projektben hat különleges partnermárkánk termékei is helyet kaptak. A bútorzat finoman belesimul a kialakított építészeti elemekbe, hogy a harmónia érzetét keltsék. Az építészeti elemek és a bútorok együttese lágyan keresztül áramlik az épületen, így a munkaállomásokból csak minimális zaj szűrődik ki. Tudásunk, tapasztalatunk és termékválasztékunk révén lehetőségünk nyílt a Királyi Zeneakadémiát az egyedülálló és támogató megoldások felé terelnünk.

A Scandinavia egy puha, kényelmes kanapé, amelyet arra terveztek, hogy hosszú ideig lehessen ülni rajta. Enyhe íve révén a beszélgetések természetes módon zajlanak.

ÖSSZEGZÉS

  • Kreativitást ösztönző innovatív megoldások
  • Funkcionális bútorzat számos felhasználási módhoz
  • Ergonomikus kialakítás a jó közérzethez
  • Strapabíró termékek a maradandó benyomáshoz
  • Fenntartható anyagok az időtálló beruházáshoz

Tetszett ez a tanulmány? Kíváncsi, mit lehetne kihozni az ön teréből?

Lépjen kapcsolatba velünk

PROJEKT TERMÉKEI

Plockepinn

Plockepinn

Monolite

Monolite

Rialto szék

Rialto szék

Scandinavia

Scandinavia

263 Színek | 4 Variációk