Projekt: Nokia Garage Lengyelország

ADATOK

Megrendelő
Nokia Garage - nokiagarage.pl

Projekt
Nokia Garage tervező csapat

Befektető
Nokia

Elhelyezkedés
500 m2

Végrehajtás éve
2018

Fotó credit:
© Nokia

EMBERKÖZPONTÚ TERVEZÉS

Sok technológiai vállalat indult el egy egyszerű garázsából mindenféle háttér nélkül, de még többen buktak el.   Ezért a Nokia úgy döntött, hogy felkarolja az alkotókat, és olyan helyet hoz létre, ahol az induló vállalkozók, az innovátorok és az új technológiák szerelmesei találkozhatnak, és közösen ötletelhetnek.
2018 júniusában létrejött a Nokia Garage, egy egyedülálló kreatív tér, amely nyitva áll az alkotóközösségek előtt.
A majdnem 500 négyzetméter nagyságú műhely a West Link irodaházban található, Wrocławban.
A Nokia a tér kialakítását teljesen formabontó módon közelítette meg - bevonva a jövőbeli felhasználókat és a Kinnarps szakértőit, akik a belsőépítészetért felelősek voltak.

"A Design Thinking egy kreatív problémamegoldó módszer, melynek alkalmazásával az innovátorok kreatív munkájához teremtettünk egy alkotóteret. Meg szerettük volna vizsgálni a Nokia Garage-ban dolgozó emberek valós igényeit, ezért felépítettünk egy tervezőcsoportot startupok, mérnökök, a kreatív ipar képviselői, valamint egyetemi hallgatók részvételével. Rendkívül inspiráló és kreatív idő volt, amelynek eredményeként a Nokia Garage ma olyan sikeresen tud működni, hogy minden képzeletünket felülmúlta. Örömteli látni, hogy az alkotóműhely tökéletesen tükrözni azoknak az igényeit és elvárásait, akik minden nap használatba veszik.”

– mesélte Agnieszka Pasek, Creative Strategy Designer, Nokia.

"Nagyon örülünk, hogy a Nokia Garage felhasználói elégedettek a megoldásainkkal. Ez a legjobb megerősítés arról, hogy a megéri gondosan figyelembe veszi az eltérő módon dolgozó emberek igényeit. A Kinnarps folyamatosan  arra törekszik, hogy a munkaterület berendezése nemcsak dizájn szempontból, hanem mindenekelőtt funkcionálisan sokoldalú és időtálló legyen. Büszkék vagyunk arra, hogy a Kinnarps olyan egyedi bútormegoldásokat  valósított meg, amelynek ösztönzően hatnak a Nokia Garázs Innovációs Központ kreatív övezetében" - mondta Jarosław Skrzyniarz,  Kinnarps Polska területi értékesítési igazgatója.

RUGALMASSÁG

A Cap székek egyszerűen a rakásolhatók, így bármikor további ülőhelyet teremtenek. A kárpitozott Boullée labda az aktív ülésre ösztönöz.

INTERAKCIÓ

A Frame fotel vázai megfelelő privát teret alkotnak, de nyitott formája ösztönzi a laza beszélgetést. A Boullée ülések kiválóan alkalmasak kisebb találkozókra.

KIKAPCSOLÓDÁS

A Dropp kartámaszokat úgy tervezték, hogy ösztönözzék a mozgást. Lábtartóval kiegészülve a pihenéshez, gondolkodáshoz tökéletes keretet biztosít.

Flexibilis tér, amely támogatja a kreativitást

A Nokia Garage létrehozásán a Design Thinking módszerrel dolgozó csapat egy olyan helyet akart létrehozni, amely ösztönözi a kreatív munkát és teret ad a legkülönbözőbb találkozóknak. Ennek eredményeként létrejött egy nagy, rugalmas és moduláris tér, amely számos integrált és funkcionális zónára oszlik. Három fő területre osztható, amelyek bármikor átalakíthatók, igényektől függően, a mobil felszerelési elemeknek köszönhetően, mint például: csúszó válaszfalak, táblák vagy gurulós bútorok.

A Nokia Garage három funkcionális, összekapcsolt térre van felosztva: "Kreatív Zóna", "Műhely" és "Lab". A "Kreatív Zóna" egy tágas tér a kreatív munkához. Sok színes, mobil, moduláris bútor található itt, úgymint puha, kényelmes puffok, színes fotelok vagy szokatlan keretes ülések.

A "Műhelyben" megvalósíthatók ötletek és a prototípust biztonságos környezetben építhetik fel az alkotócsapatok. Ebben segít például egy 3D nyomtató, forrasztópáka, valamint egy fúró, kalapács vagy szögek.

Az utolsó zóna egy laboratórium, azaz "Lab". Itt található a Nokia telekommunikációs berendezése, mely az innovatív megoldások tesztelését végzi.

"Ez a projekt rendkívül érdekes kihívást jelentett számunkra, mert nemcsak bútorokkal, de egyedi megoldásokkal is felszereltük fel a Nokia Garage-t. Mindegyik szakaszban konzultáltunk egy tervezőcsoporttal, akik az adott zóna létrehozásáért voltak felelősek. Nagyon élveztük az együttműködést olyan emberekkel, akik nyitottak új ötletekre, érdekes és a formabontó megoldásokra. Mindannyian láthatjuk ennek az együttműködésnek az eredményét a Nokia Garage-ban, Wrocławban " - mondta Aneta Antoszczuk, a projekt koordinátora, a Kinnarps projektmenedzsere

Ne maradjon le projektjeinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre

Feliratkozom

A PROJEKTBEN MEGTALÁLHATÓ BÚTORAINK

Dropp

Dropp

Frame

Frame

Boullée

Boullée

Cap

Cap

5000

5000

228 Színek | 6 Variációk