Projekt: OMNES Education Vellefaux 2

ADATOK

Ügyfél:
OMNES Education Vellefaux 2

Hely:
Párizs, Franciaország

Munkaállomások száma:
40

Munkavállalók száma:
1500

Átadás:
April 2022

Fotós:
Alexis Paoli

Vellefaux 2: egészséges és hatékony munkakörnyezet kialakítása a Kinnarps holisztikus ergonómiai szemléletével 

Az OMNES Education a Kinnarps France-t bízta meg a Vellefaux 2 fejlesztésével, mely az egykori rendőrkapitányság fegyvertára volt, és amelynek architektúrája az Eiffel-torony fémvázára emlékeztet. A projekt célja az volt, hogy optimális munkakörülményeket biztosítsunk az INSEEC School of Business and Economics hallgatói számára. Nem kis kihívást volt a Canal Saint-Martin közelében található, meglehetősen szokatlan épületben felsőoktatási és egyetemi tanulmányok számára ideális teret kialakítani, de végül sikerrel vettünk az akadályokat, végig gondosan felügyeltük a 3000 m2 alapterületű, 12 tantermet és 700 ülőhelyet tartalmazó, nagyszabású fejlesztési projekt lépéseit. A munkálatok célja egy új campus létrehozása volt, ahová már meglévő iskolák költözhetnek majd. Nálunk, a Kinnarpsnál az ergonómia egy átfogó jövőkép része. Ezt a filozófiánkat holisztikus ergonómiának hívjuk, és a teljes élményt magában foglalja, amit egy térben átélünk, beleértve a fizikai, szervezeti és társadalmi tényezőket is.

A munkahelyi harmónia megteremtése

Mivel az OMNES Education és a Kinnarps közös alapértékeken osztozik, olyan tereket kívántunk tervezni, amelyek javítják a diákok és a személyzet életminőségét. Ez azt jelenti, hogy jól érzik magukat a helyszínen, és elősegítjük mind a csapatmunkát, mind az önálló munkavégzést, a jobb koncentráció érdekében pedig az elvonulásra is lehetőséget biztosítunk. 

A hallgatók sikerének elősegítése

Ez a projekt jól mutatja, hogy igény van a felsőoktatási terek átgondolására, olyan innovatív, élményt nyújtó, új megoldások kialakítására, melyek máshol még nem találhatóak meg. Az átalakítás során a  co-working terek irányzatának követése volt a cél: A Kinnarps bútorai motiválni fogják a diákokat, hogy több időt töltsenek az egyetemen, igazán emlékezetessé téve ezáltal az oly meghatározó diákéveket. 

Az tette a Kinnarps-ot olyan különleges partnerré, akivel nagyon élveztük a közös munkát, hogy innovatív bútorokat kínált, miközben az ergonómiát helyezte előtérbe. A gyakorlatban ez "wow-hatást" eredményezett a diákjaink és a személyzet számára, és átalakította a megszokott rutinunkat. Különösen nagyra értékeltem a konstruktív kapcsolatunkat is, amelynek során a Kinnarps mindent megtett, hogy elégedettségünket biztosítsa, számos javaslattal állt elő a kéréseinknek és a költségvetésünknek megfelelően.

Malika Guillou, Director of Property

Tetszik ez a tanulmány? Mi is szívesen hallanánk a te projektjeidről!

Lépj velünk kapcsolatba!

Új igényeket kielégítő fejlesztés

Mivel az elit üzleti iskolákba sokan jelentkeznek, az új épületnek a növekvő helyigényt is ki kell elégítenie, valamint le kell követnie a felsőoktatási munkamódszerekben bekövetkezett változásokat. A csoportmunka egyre fontosabb szerepet játszik, ami arra késztette az OMNES Education-t, hogy különös figyelmet fordítson a kollaborációs munkaterületekre, az egyéni igényekre szabható infrastruktúrára és a kampuszon történő közlekedés egyszerűsítésére. 

A Vellefaux 2 épület valójában egy hajó alapjait idézi: a két fedélzetre osztott alsó részen tantermek és étkezőhelyiségek találhatók, míg a felső részen a co-working tér foglal helyet, amelynek harmonikus dekorációját egy narancsfa biztosítja. Ez a tér kapcsolatot teremt a személyzet és a diákok között. 

A helyszínen nincsenek előadótermek; ehelyett úgynevezett moduláris termeket alakítottak ki, amelyek ergonomikusabb körülményeket kínálnak, és egyúttal megfelelnek a diákok azon igényeinek, hogy együtt legyenek, segítve a világjárvány idején csorbát szenvedett emberi kapcsolatokat. A Kinnarps által képviselt holisztikus ergonómia, ahol minden helyiség részt vesz egy erős, funkcionális egész létrehozásában, arra késztette az OMNES Education-t, hogy kiváló minőségű bútorokat válasszon, valamint a diákok pszichológiai jólétét is támogassa.

A Kinnarps Color Studio lehetővé tette az ügyfél számára, hogy egyéni, de egymással harmonizáló színeket válasszon. A színek olyan eszközök, amelyek befolyásolják a viselkedést és a jólétet. A Stúdió vonzó, gondosan tesztelt és bevált anyagokat kínál a különböző típusú környezetekhez. A kiválasztott színek különböző árnyalatai azt jelentik, hogy a diákok a lehető legjobb körülmények között dolgozhatnak, ezzel segítve őket a sikerhez vezető úton. 

Az ügyfél rendkívül elégedett volt a projekt egészével, kiemelve az olyan részletekre való odafigyelést, mint például az akusztikus panelek, amelyek teljessé teszik a munkatereket és ideális akusztikai környezetet biztosítanak. A túlzott zaj ugyanis valóban káros a termelékenységre, hatással van a koncentrációnkra, a stresszszintünkre és a kreativitásunkra is.

ÖSSZEGZÉS : 

 

  • A cél az volt, hogy az új kampusz megfeleljen az új munkamódszerek és az oktatásban bekövetkezett változások támasztotta igényeknek.
  • A végeredmény megfelelt az ügyfél elvárásainak, és erősíti a Kinnarps ergonómiai és fenntarthatósági értékeit. 
  • Az elkészült projekt nagy érdeklődést váltott ki a diákok körében, akik a "sikeres, modern és igazán jól átgondolt" jelzőkkel illették.    

Kapcsolódó termékek

Plockepinn

Plockepinn

Apollo

Apollo

263 Színek | 4 Variációk

Anagram

Anagram

Rocca

Rocca

Fields

Fields

297 Színek | 23 Variációk

Leia

Leia

350 Színek | 15 Variációk