Projekt: RTL Magyarország

ADATOK

Ügyfél:
RTL Magyarország

Hely:
1222, Budapest, Nagytétényi út 29.

Terület:
350 m²

Befejezés dátuma:
2022

Munkavállalók száma:
20 fő

Belsőépítész:
Minusplus

Fotós:
Török Tamás, Topogram

Pilot projekt az jövőbeli iroda tesztelésére

Az RTL Magyarország 2024-ben új székházba költözik, a változást pedig pilot projektek keretében készítik elő. A vállalat nem pusztán a megszokott épületnek, de az eddigi zárt irodás munkakörnyezetnek is búcsút int, helyette a hibrid munkavégzést támogató, aktivitás alapú és dinamikus megoldásoknak enged teret.

Mi a közös munka során 400 négyzetméteren alakítottunk ki a számukra breakout zónát, meeting tereket és munkaállomásokat, olyan közkedvelt bútorokkal berendezve, mint például az Oberon tárgyaló- és íróasztal, a Capella írószék, vagy a Fendo tárgyalószék. 

A terv a cég működésén, a mozgóképek készítésének sajátos világán alapul. A stúdiók kamerák előtti, színes egyedi térrészei és a mindezt kiszolgáló sötét-monokróm terek adaptációja a funkciók hozzáférhetőségét is jelzi. A központi variábilis közösségi tér markáns színezése a cég arculatára épülő ferde sávos geometriában jelenik meg. Ez a kép a munkahelyek tereinek csendes, fókuszált munkavégzést támogató monokróm világában is folytatódik. A sötét felületek segítik a képernyőkön megjelenő tartalom színhelyességét, a koncepció így nemcsak érthető és szép, de a megfelelő hangsúlyokkal támogatja is a funkcionalitást.

A vetített tartalom és az arról való párbeszéd támogatására a hagyományos asztal-szék tárgyalók helyett kényelmes plüss moziszékkel, egyedi asztalokkal berendezett sötét tónusú tárgyalókat terveztünk. A tárgyalók falai előtt függönyt húzunk, ez tovább fokozza a kívánt hatást és megoldja a további besötétítést is. A tárgyalók irizáló üvegfalai átszínezik a külső tereket, ez az egyedi effekt zárja körénk a mozitermek sajátos világát.

A színes közösségi tér rengeteg egymás mellett működő, a különböző módokat támogató egyedi berendezésű térrészből kirajzolódó szövet, amiben az egyes mikro-funkciók minimális átrendezésével a teljes csapatot befogadó vetítőteremmé alakítható ez a központi hub. A design tudása az egyes ide nyitott helyiségekben, a központi workshop asztal körül egy kávé mellett is mindenki számára megismerhető, megszerethető.