Projekt: Schneider Electric

ADATOK

Megrendelő:
Schneider Electric

Helyszín:
Bécs, Ausztria

Belsőépítészeti tervezés:
Inter-pool

Munkaállomások száma:
98 + 8 touchdown 

Tárgyalók:
4 db 4 fős, 2 db 8 fős

Befejezés éve:
2020

 

Új iroda, tiszta lappal

A piacvezető energetikai-, automatizálási- és digitális megoldásokat kínáló Schneider Electric bécsi központja nem csak teljesen új irodába költözött, de eddigi munkastílusukat is hátra hagyták.

A szervezet számára hatalmas változásra készültek, cellás elrendezésből open office irodatérre szerettek volna váltani. Minden dolgozónak és a vezetőknek egyetlen gombnyomással állítható, ergonomikus munkaállomásokat telepítettünk. Az állandó munkaállomások mellé egy 8 főt befogadni képes touchdown-jellegű munkatér került, ezenkívül 6 tárgyalót, és egy oktatótermet is berendeztünk.
Azért, hogy a munkatársak számára az átállás gördülékenyebb legyen, illetve hosszútávon is kiegyensúlyozottak lehessenek az új környezetben, csendszobákat, teakonyhákat és egy relax-zónát hoztunk létre.

A különböző tereket a jelegzetes színek is elkülönítik egymástól. Az irodákban a corporate zöld szín, a közösségi terekben és tárgyalókban a kék-sárga-narancs és piros-rozsda kombinációk dominálnak. A végeredmény letisztult és funkcionális irodatér lett, rengeteg egyedi megoldással.

Precizitás, egyedi méretek, biztonság

Precizitás, egyedi méretek, biztonság

Az iroda kialakításában egy bécsi székhelyű belsőépítész-projektmenedzsment céggel, az Inter-poollal  dolgoztunk együtt. A projekt során szinte mindenre megtaláltuk saját termékportfóliónkból az elképzeléseknek megfelelő funkciójú és dizájnú termékeket. Ahol ez mégsem sikerült, ott az adott termékeket a Kinnarps gyár speciális méretekben vagy kivitelben legyártotta az ügyfél számára.

Minden dolgozónak egyedi kulccsal záródó tolóajtós szekrényt, illetve lockert igényelt ügyfelünk, mivel számukra fontos, az ilyen mértékű biztonság. Szintén fontos kritérium volt a monitorok, számítógépek és egyéb elektronikus eszközök, például az ülő-álló asztalok kábeleinek biztonságos és praktikus elvezetése.

Minden asztalt Power Boxszal - dugaljjal és telefontöltős USB-vel- szereltünk fel, hogy kényelmesen csatlakoztathatók legyenek az eszközök. A vízszintes, avagy asztal alatti kábelelvezetést lehajtható kábelcsatornával oldottuk meg, így a kábelek könnyen hozzáférhetőek, az ülő-álló asztalok függőleges kábelelvezetéséhez pedig kábelgerincet használtunk.

Összesen 98 állandó munkaállomást alakítottunk ki, amihez egy 8 fős touchdown tér, 4 db 4 személyt befogadó és 2 darab 8 főre tervezett tárgyaló kapcsolódik.

Az egyetlen körülzárt irodában a HR osztály kapott helyet, rajtuk kívül mindenki, a vezetők is az open office-ban ülnek.

Az iroda része egy nagy oktatóterem, mely különálló helyiségre szeparálható könnyen mozgatható 5000-es görgős és talpas tárgyalószékekkel és görgős, összecsukható Foldex asztalokkal. A munkatársak kényelmét egy nagy étkező-konyha NC Knop (alacsony, középmagas) asztalokkal, Embrace székekkel és középmagas bárszékekkel.

Ön is hasonló átalakítást tervez? Dolgozzunk együtt!

Lépjen velünk kapcsolatba

Odafigyelünk a részletekre

Mind a 98 munkaállomást P szériás ülő-álló asztalokkal, Vibe asztali paravánnal és Esencia forgószékkel láttunk el. A gyors megbeszéléseket a munkaállomások mellett elhelyezett ülőpárnás görgős konténerek és ülő-álló székek támogatják.

A Relax szoba berendezését puha és harmonikus bútorok alkotják: Skandiform Jefferson kanapé, Materia Alto fotel és szófa, Skandiform Curl asztalok és Materia Uni (középmagas) asztalok.

A tárgyalókba Plint (Materia), Embrace, Primo (Skandiform) székek, Obi (Materia), Oberon és Nexus székek kerültek. A szükséges eszközök tárolására Caddy-ket telepítettünk. A csendszobákba Fields szófákat és Oberon asztalokat választottunk, Embrace székkel kiegészítve.

A projektben felhasznált termékek

Esencia

Esencia

276 Színek | 3 Variációk

Alto

Alto

Jeffersson

Jeffersson

Plint

Plint

Primo

Primo