Projekt: Siemens EDA

ADATOK

Ügyfél:
Siemens EDA

Hely:
Budapest, Buda Square Irodaház, Lajos u. 48-66, 1036

Terület:
1200 m²

Szintek száma:
1

Befejezés dátuma:
2024

Belsőépítész:
Kinnarps Hungary

Project manager:
Turóczi Ildikó

Fotós:
Jaksa Bálint

Új fejezet a Buda Square-en

A Siemens EDA (korábban Mentor Graphics) általános tervezési és belsőépítészeti projektje kihívásokkal teli, ám izgalmas új fejezetet nyitott a cég számára. Az új iroda a Buda Square-en található, mintegy 1200 négyzetméteres területen kapott helyet.

A projekt során szoros együttműködésben álltunk minden résztvevővel, beleértve a tervezőcéget és a projektmenedzsereket is. Az iroda belső tereinek kialakításakor a fókusz az ergonómián és a funkcionalitáson volt. A tervezők által megálmodott belsőépítészeti koncepciót alaposan áttekintettük, és számos workshopon és prezentáción mutattuk be a Kinnarps által javasolt megoldásokat. Ezek az egyeztetések lehetővé tették számunkra, hogy valóban a legmegfelelőbb és legkreatívabb megoldásokat ajánljuk.

A projektben a holisztikus ergonómia kiemelt figyelmet kapott. Így elmondható, hogy szakmai segítségünkkel olyan tereket sikerült kialakítani, amelyek minden ponton a dolgozók wellbeingjét támogatja.

Az új Siemens EDA iroda tervezése és kialakítása minden szempontból izgalmas kihívást jelentett számunkra. Az épület elhelyezkedése, a Buda Square-en, már önmagában is inspirációt adott ahhoz, hogy egy olyan tér jöjjön létre, amely nemcsak munkahelyként funkcionál, hanem valódi közösségi térként is szolgál a dolgozók számára.

Az együttműködés mindenkivel, a tervezőcéggel és a projektmenedzserekkel egyaránt, kulcsfontosságú volt. Az iroda belső tereinek megtervezésekor különös figyelmet fordítottunk az ergonómia és a funkcionalitás összehangolására. A tervezők által megálmodott belsőépítészeti koncepciót alaposan átvizsgáltuk, és számos workshopon és prezentáción mutattuk be a Kinnarps által javasolt megoldásokat. Ez a folyamat lehetővé tette számunkra, hogy a legmegfelelőbb és legkreatívabb megoldásokat válasszuk az iroda belső tereinek kialakításához.

A projektben kiemelt fontosságot kapott a holisztikus ergonómia, amelynek célja a dolgozók teljes egészségének és jóllétének támogatása. Ennek eredményeként olyan tereket sikerült létrehoznunk, amelyek minden pontján támogatják a dolgozók fizikai és mentális egészségét. A design és a fenntarthatóság mellett ez az ergonómiai megközelítés új munkavégzési trendeket is inspirált, amelyek középpontjában a közösségi terek és a hatékonyabb együttműködés állnak.

Az új Siemens EDA iroda nemcsak egy munkahely, hanem egy olyan tér, amely összeköti az embereket és támogatja a kreativitást és az innovációt. A holisztikus ergonómia, a design és a fenntarthatóság együttműködéséből született megoldásaink új irányokat nyitnak az irodai környezet tervezése és kialakítása terén, valamint inspirációt jelentenek más vállalatok számára is a jövő munkahelyeinek megteremtésében.