Projekt: Thoren Business School

ADATOK

Ügyfél:
Thoren Business School, Solna, Svédország

Terület:
2600 nm

Munkaállomások:
440 diák részére létrehozva

Befejezés:
2019 nyara

Változatos környezet a tanulás és az órai aktivitás ösztönzésére

Vajon befolyásolhatja az iskolai környezet a tanulást és megkönnyítheti a tanulók közötti együttműködést? A Kinnarps nevében elfogadtuk a kihívást, amikor az újonnan megnyílt solnai Thorens Business School tervezésére kaptunk felkérést. Az eredmény egy modern, irodai tereket idéző iskola, mely olyan nyitott tanulási környezettel rendelkezik, ahol a diákok különböző típusú projekthelyeket választhatnak attól függően, hogy milyen feladaton dolgoznak éppen. Az iskola innovatív koncepciója miatt jelentős figyelemre tett szert, és több nemzetközi építész személyesen is felkereste a működő intézményt.

„A Kinnarps szakított rá időt, hogy meghallgassa a kéréseinket - fantasztikusak voltak! Az iskolánkban a belsőépítészeti megoldások a tanulási környezetet és a diákok egyéb napi elfoglaltságait egyaránt támogatják. A belső tér stílusos, tartós, a diákokat felnőttként kezeli, és arra ösztönzi őket, hogy felkészüljenek az irodai környezet kihívásaira, változatosan kialakított tereket biztosít a napi tanulmányaikhoz.”

Inan Sentürk, rektor

Az irodai Hangulat készít fel a szakmai életre

Az ügyféllel együttműködésben moodboard-okat dolgoztunk ki, hogy hiteles irodai hangulatot teremthessünk a klasszikus iskolai környezetben. A cél az volt, hogy a hallgatók ízelítőt kapjanak a munka világából és ösztönözzék őket a felelősségvállalásra, részt vesznek csoportos feladatokban és különböző területeket próbálhatnak ki.
A modern munkakörnyezet gondosan megválasztott bútorokkal hídként vezeti a felnőttek világába a hallgatókat.

TANULÓSZOBA KREATÍV ÖTLETELÉSEKHEZ

A tanulószoba a hallgatók számára különböző tereket kínál az önálló felkészüléshez. A "házikók" a kanapék csoportjai felett nem csak hangulatosak, de védett kuckókat is teremtenek, a Wilson kanapé pedig helyet biztosít a csoportos ötletelésekhez és beszélgetésekhez.

Boullee_0JA6514-1.jpg

Szabadon választható ülőbútorok

Az osztálytermi ülőhelyek változatosak, hogy a hallgatók szabadon választhassanak a hagyományos és a formabontó alkalmatosságok között. A Boullée ergonómiája olyan, mint a Pilates-tornához használt labdáké, folyamatosan mozgásra ösztönöz.

_0JA6505-1.jpg

Könnyen variálható forma

A Trixagon asztalok izgalmas hatszög formájúak, amelyek puzzle-ként illeszkednek egymáshoz. Az asztalok könnyen átalakíthatók, hogy a projektcsoport méretéhez igazodjanak.

Ergonómia több szinten

A hallgatók és a tanárok sok időt töltenek az iskolában, ezért csupa ergonomikus megoldást dolgoztunk ki mind a bútorválasztás, mind az akusztika és a világítás terén. A projekt fontos része volt, hogy változatos munkaterületeket hozzunk létre, amelyek a bútorok magasságára és típusára egyaránt összpontosítanak. Ez elősegíti azt, hogy a diákok és a tanárok ne üljenek ugyanabban a testhelyzetben hosszabb ideig a nap folyamán. A nagy ablakok biztosítják a természetes fényt, mely elősegíti a koncentrációt. A kárpitozott bútorok és textíliák jó akusztikus környezetet biztosítanak.

A fókuszterületeknyugodt légkört teremtenek

A magas támlájú fotelekkel és kanapékkal ellátott fókuszterületeket room-in-room megoldással hoztuk létre, ahol a csoportmunkára vagy az önálló tanulásra összpontosíthatnak a diákok. A fotelek hangszigetelő funkciót is betöltenek, ráadásul biztonságos, barátságos érzetet kölcsönöznek.

Az „akusztikus világító fa” hangelnyelőként és fényforrásként is funkcionál egy olyan helyiségben, ahol sok ember kering a nap folyamán. A lombozat hangelnyelő gyapjú filcből készül, és kellemes akusztikai környezetet teremt a nagy, nyitott, magas belmagasságú területek ellenére.

Nyitott terek és a választás szabadsága

Összegzésként elmondható, hogy a Thorens Business School egy modern, irodaszerű oktatási környezetet kívánt létrehozni, ahol a hallgatók felelősségteljes döntéseket hozhatnak és biztonságos módon felkészülhetnek a munka világára.

Ennek eredményeként az iskola változatos nyílt terekkel rendelkezik, és a diákok maguk választhatják ki a feladatuknak megfelelőt. A hallgatókat ösztönzik a csoportmunkára, így ebben az intelligens környezetben könnyedén tudnak összedolgozni anélkül, hogy egymást megzavarnák, köszönhetően a leválasztott fókusz zónáknak és projekt tereknek.

ÖSSZEGZÉS

 

  • Rugalmas munkahelyek önálló tanuláshoz és csoportos munkához
  • Modern, irodai-szerű iskolai környezet
  • Változatos ülősarok a jó ergonómia érdekében
  • Tartós szövetek
  • Fókusz területek a tanórán kívüli feladatokhoz

Alkalmazott bútoraink és termékeink

Cap

Cap

Sputnik

Sputnik

Leia

Leia

Frisbee

Frisbee

Fields

Fields

Boullée

Boullée

Monolite table

Monolite table

Motus

Motus

Neo bárszék

Neo bárszék

Polett

Polett