Projekt: Yareal Polska

ADATOK

Ügyfél:
YAREAL Polska Sp. z o.o

Terület:
946,24 m2

Átadás:
2021

Hely:
Varsó

Projekt:
BIT CREATIVE

Executive projekt:
Studio Quadra

MODERN MUNKAKÖRNYEZET A YAREAL POLSKA IRODÁJÁBAN A VARSÓI LIXA KOMPLEXUMBAN

A Yareal Polska a legmagasabb színvonalú iroda- és lakóépületek piacvezető fejlesztője. Zászlóshajója a varsói LIXA irodakomplexum, amelybe 2021 júniusában költözött a vállalat központja. A belsőépítészeti tervezésért a Bit Creative stúdió volt felelős, a berendezést pedig a Kinnarpsra bízták.

Az új iroda kialakításának célja egy harmonikus tér létrehozása volt, amely tükrözi a márka presztízsét, valamint dinamikusan követi az irodai munka legújabb trendjeit. A gazdaságos színpalettának és a kiváló minőségű anyagoknak köszönhetően a belső tér egyszerre elegáns, modern, koherens és otthonos.

KÉT ZÓNA

A Yareal Polska irodájának közel ezer négyzetméteres területe két zónára oszlik. Az első magába foglal egy, a vendégek számára elérhető téret, ahol egy impozáns recepció található előtérrel és ruhatárral, valamint több félig nyitott teret informális megbeszélésekhez, nagyméretű konferenciatermeket és kisebb, 5-6 fős szobákat is. A második, a dolgozóknak szánt rész egy tágas, nyitott tér az egyes részlegek számára elkülönített területekkel és a közös projektmunkához kialakított nyitott terekkel, valamint több konferenciateremmel, egy közös, koncentrációra szolgáló sarokkal és 3 szobával a nagy összpontosítást igénylő feladatokhoz. A tágas, teraszra nyíló konyha, amely étkezőt és kávézót is magában foglal, munka- és pihenőhelyként egyaránt használható.

A Yareal Polska munkakörnyezetét a csapat munkastílusának elemzése alapján tervezték meg, figyelembe véve minden igényüket. Az iroda nyitott tere elősegíti az együttműködést és az információcserét, funkcionális felosztása pedig egyszerre biztosít meghitt légkört a megbeszélésekhez és kiváló feltételeket az egyéni, nagymértékű koncentrációt igénylő munkához. Bevezették a "tiszta asztalok politikáját" is, amely lehetővé teszi a munkaállomások könnyű cseréjét a csapatokban, amit az elektromos magasságállítással ellátott asztalok használata is elősegít.

"A rugalmasság és a csapatmunka kiemelt helyen szerepelt a prioritási listán, a közös és csendes munkaterületek kombinációja pedig mozgásra ösztönzi az irodahasználókat. A design, beleértve a Kinnarps szakértői által tanácsolt bútorválasztást is, tükrözi az olyan értékeket, mint a becsületesség és őszinteség, a kiválóságra való törekvés, a csapatmunka, az elkötelezettség és a fenntartható fejlődés, amelyek mindennapi tevékenységünk során vezérelnek minket." - mondta Iwona Zielińska, a Yareal Polska irodavezetője.

A projekt során az irodai funkciókat a mai munkamodellhez kívántuk igazítani, és az esztétikai réteget a márkaidentitással és a vállalat tevékenységének jellegével kívántuk harmonizálni.

Barnaba Grzelecki építész, a BIT CREATIVE alapítója

A megújult igényekre válaszul

A környezet és a munka stílusa a közelmúltban dinamikus változásokon ment keresztül, amelyek katalizátora a világjárvány volt. Ezért a legfontosabb igény egyrészt a biztonságos munkakörnyezet biztosítása, másrészt az irodai megbeszélések és a csapatmunka barátságos feltételeinek megteremtése volt.

"A projektben az irodai funkciókat a mai munkamodellhez kívántuk igazítani, az esztétikai réteget pedig a márkaidentitással és a cég tevékenységének jellegével kívántuk harmonizálni." - mondta Grzelecki Barnaba építész, a BIT CREATIVE alapítója.

Az iroda esztétikájának kidolgozása bizonyult a legidőigényesebb feladatnak. A BIT CREATIVE tervezői számos ötletet szállítottak valósághű látványtervek formájában. Az ő közreműködésüknek köszönhetően a projekt a legapróbb részletekig tökéletesedett. Az egyes helyiségek javasolt berendezésének világos összefoglalása szolgált alapul az egyes elemek kiválasztásán végzett munkához. Az ügyfél projektcsapata számára nagyon fontos volt, hogy a Kinnarps bemutatótermében és az ügyfél székhelyén végzett tesztek során élőben láthatta és kipróbálhatta a bútorokat.

A berendezés területi felosztása:

A vendégek rendelkezésére álló zóna: recepció ruhatárral és tárgyalóterem nyitott telefonfülkék formájában, nagyméretű konferenciatermek mobilfallal, kisebb, 5-6 fős termek. 

Munkavállalói zóna: nyitott tér az egyes részlegek számára elkülönített területekkel, nyitott területek a közös projektmunkához, társalgók, egy közös terület a nagy összpontosítást igénylő munkához, 5-8 fős konferenciatermek, 3 szoba a nagy összpontosítást igénylő munkához és egy kb. 70 m2-es konyha teraszra való kijárattal.

ERGONÓMIA MINDENEKELŐTT

A Kinnarps bútorainak felelős kialakítása és magas minősége megerősíti a Yareal márkaértékeit, amelyekre a projekt is utalt. A bútorok kiválasztásának legfontosabb kritériuma azonban az ergonómia volt. A Plus 6772 írószéket a dolgozók véleményének elemzése alapján választották ki, akiknek lehetőségük volt a bútorok tesztelésére, mielőtt a beszállító kiválasztására sor került volna.

A Kinnarps-szal való együttműködésre vonatkozó döntésünk egyik legfontosabb tényezője az ergonomikus munkaállomások felszerelésének széles választéka volt, beleértve az elektromos magasságállítással ellátott írószékeket és íróasztalokat, valamint a tárgyalóhelyiségekbe kiválóan illő elegáns és kényelmes foteleket, illetve a kiváló minőségű, funkcionális tárgyalóasztalokat.

Iwona ZielińsIka, a Yareal Polska irodavezetője

A befejező munkálatok és az irodahelyiségek teljes berendezése, beleértve a bútorok és a zöld felületek megrendelését, szállítását és telepítését, 4 hónapot vesz igénybe. Ennek a szakasznak a legnagyobb kihívása a világjárvány okozta társadalmi távolságtartással kapcsolatos nehézségeket érintette. Az összes érintett fél kiváló együttműködésének köszönhetően minden munka hatékonyan, kellemes légkörben, és ami a legfontosabb, a tervezett határidőn belül zajlott.

A Jefferson kanapék és fotelek kényelmes érzetet kölcsönöznek a recepciónak. A Jefferson ülőgarnitúra családot merész dizájn jellemzi, és nyugtatóan hat a testre és a lélekre.

A Monroe konferenciaszékeket a tárgyalótermek számára tervezték. Kényelmet biztosítanak a beszélgetések, a vendégek fogadása és az egyéni munka ideje alatt is.

Az ergonomikus Plus irodai székekkel és Series[P] állítható magasságú íróasztalokkal felszerelt munkaállomások olyan kiegyensúlyozott irodahelyiséget hoznak létre, mely jól tükrözi a márka értékeit.

a KINNARPS CSOPORT ÁLTAL HASZNÁLT MEGOLDÁSOK:

Plus 6772 irodaszék, Nexus tárgyalóasztalok az Opti széeria kiegészítőivel, Oberon szériája konferenciaasztalok, Monroe konferenciaszékek, Koy konferenciaszék, Series[P] elektromos állítható magasságú íróasztalok Opti kiegészítőkkel, Skandináv kanapék (Kinnarps) Jefferson kanapék és fotelek, Deli székek (Skandiform), Neo bárszékek (Materia).

További beszállítók megoldásai:
Madison asztalok, Ester fotelek (Johanson Design),
IT fali íróasztalok és kábelezési kiegészítők (Gotessons)

 

A MUNKAKÖRNYEZET ÚJ MEGKÖZELÍTÉSE

A Yareal Polska irodája nem csak egy vizuálisan vonzó, hanem mindenekelőtt a munkakörnyezetben végbemenő változások modern megközelítését tükröző helyiség.

"Nemcsak a helyszínt változtattuk meg, hanem a munkakörnyezethez való hozzáállást is. Új irodánk a jelenleg egymás mellett létező két irodastílus - a hagyományos és az "agilis" - kombinációja. Úgy gondoljuk, hogy a változatos és ergonomikus környezet, valamint a hibrid munkavégzéshez és a távoli megbeszélésekhez bevezetett számos lehetőség minden alkalmazottat arra ösztönöz majd, hogy használja az irodát" - foglalja össze Jacek Zengteler, a Yareal Polska vezérigazgatója.

A Yareal, az irodahelyiségek kialakításában jártas vállalat tudatos és igényes ügyfél. "Mindannyian büszkék vagyunk arra, hogy a Kinnarps is részese lett ennek a projektnek. Legnagyobb örömünkre az iroda használóinak pozitív visszajelzései szolgálnak. A Yareal munkatársai hangsúlyozzák, hogy elégedettek az ergonomikus munkaállomásokkal, a tárgyalók funkcionalitásával és kényelmével, valamint az egész iroda koherenciájával" - teszi hozzá Beata Osiecka, a Kinnarps Polska vezérigazgatója

 

FILM: FOTOMOHITO

Tetszett ez a tanulmány? Kíváncsi, mit lehetne kihozni az ön teréből?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó termékek

Plus

Plus

324 Színek | 12 Variációk

Monroe

Monroe

315 Színek | 8 Variációk

Scandinavia

Scandinavia

263 Színek | 4 Variációk

Jeffersson

Jeffersson

Deli

Deli

Neo bárszék

Neo bárszék