Közösségi terek

Gyakran akkor születnek a legjobb ötletek, amikor az ember úgy tud beszélgetni a munkatársaival, hogy nincs rajta nyomás és nincs teljesítménykényszer. Ha úgy alakítja ki az irodát, hogy az változatos közösségi tereket is tartalmaz, akkor kihasználhatja az ebben rejlő lehetőségeket.

KULCSSZAVAK

Kommunikáció
Kreativitás
Rugalmasság
Közös munka
WiFi
Megfelelő fények és akusztikus környezet
Ergonómia

LOUNGE

A lounge egy nyilvánvaló találkozási pont az irodában – hasonlóan a szállodák halljához. Itt lehetősége van találkozni a munkatársaival és beszélgetni a munkáról, vagy szocializálódni egy nyugodt környezetben. A lounge ideális hely leülni és megnézni az e-maileket, vagy inni egy kávét és lazítani egy kicsit. A megfelelő belső kialakítással a lounge prezentációknak és eseményeknek is helyet adhat.

TOUCH DOWN

Itt megállhat egy kicsit, hogy átolvasson egy dokumentumot vagy megnézze az e-mailjeit. Ez a hely ideális a megbeszélések közötti átmeneti munkavégzéshez – nincs szükség egy teljes munkaállomás lefoglalására, amikor azt alig fogja használni. Emellett helyet biztosít kisebb csoportok rövid beszélgetései számára. A többiek zavarása nélkül lehet csendes beszélgetéseket vagy telefonhívásokat folytatni.

ÉTTEREM ÉS KÁVÉZÓ

Az ebéd- vagy vacsoraszünet remek lehetőség arra, hogy nyugodt környezetben szocializálódjon a munkatársakkal és ügyfelekkel. A hely azonban fontos szerepet játszhat a nap folyamán: lehetőséget biztosít egy pár perces csendre és kikapcsolódásra. Az éttermet úgy kell berendezni, hogy az számos igényt kielégítsen. Alkalmasnak kell lennie gyors személyes feladatok elvégzésére és nagyobb megbeszélések és prezentációk lebonyolítására. Emellett a helyiséget célszerű a lounge mellett elhelyezni.

KÁVÉZÓ HOT SPOT

Ez a legnépszerűbb és legnyugodtabb találkozási hely az irodában. A nap folyamán számtalanszor találkozik a munkatársaival a kávégép mellett, és gyakran itt kezdődnek a beszélgetések. Egy egyszerűen berendezett kávézó találkahely, például állóasztalokkal és bárszékekkel, alkalmassá teheti a helyet gyors tájékoztatásokra és komolyabb beszélgetésekre, és elősegítheti a spontán kreatív szikra kipattanását a csapatok között.

BÁR

Itt ihat egy presszókávét, találkozhat a munkatársaival munka után, vagy meghívhatja az ügyfeleket egy kis kötetlen beszélgetésre. Ez a kedvelt helyiség rendkívül rugalmasan használható.