THE
BETTER
EFFECT
INDEX

A „The Better Effect Index” az első átfogó online eszköz azok számára, akik környezettudatos döntéseket szeretnének hozni a belsőépítészeti megoldások terén.

HOGYAN MŰKÖDIK A BETTER EFFECT INDEX

A termékeket 6 féle területen értékeljük, mindegyiken 3 pont a legmagasabb érték

Megkérdeztük ügyfeleinket – építészeket, belsőépítészeket, beszerzőket és felhasználókat – arról, hogy szerintük mi a fontos a fenntartható döntések meghozatalához. Az ő kívánságaik és az ENSZ fenntarthatósági céljai alapjánlétrehoztunk egy indexet, amely a következő 6 fontos területen értékeli és osztályozza termékeinket.

A végeredmény:  egy teljes skála

Az egyes termékeket hatféle területen értékeljük. Mindegyiken 3 pont a legmagasabb érték. Az egyes területeken elért pontszámot a hozzá tartozó mutatók átlaga adja meg. Az index maximális értéke 3 pont. A végső érték a 6 terület pontszámának átlagából alakul ki.

1. Nyersanyagok & erőforrások

✓ A nyersanyagok eredetének ismerete

✓ A termelési lánc körülményeinek ismerete

✓ Erőforrás-optimalizálás

2. Éghajlat

✓  Befelé irányuló szállítmányozás

✓  Kifelé irányuló szállítmányozás

✓  Beszállítók (nem fosszilis energia a gyártásban)

✓  Gyártók (nem fosszilis energia a gyártásban)

✓  Alacsony klímabefolyásoló hatású anyagok aránya

3. Anyagtisztaság

✓  A vegyszertartalmi szintek teljesítése

✓  A kibocsátási szintek teljesítése

✓  Jó anyagválasztás

4. Társadalmi felelősségvállalás

✓  Magatartáskódex a beszállítók számára

✓  A kockázatértékelésen átesett beszállítók

✓  A kockázatos országokból származó,
ellenőrzött beszállítók

5. Újrafelhasználás

✓  Javítás/felújítás lehetősége

✓  Anyagok újrahasznosításának lehetősége

✓  Újrahasznosított anyagból történő előállítás

6. Ergonómia

✓  Lehetővé teszi a testreszabást

✓  Lehetővé teszi a költöztetést

✓  Javítja az akusztikus környezetet

Ismerje meg mérőrendszerünket- a BETTER EFFECT INDEX-et

Keresse a fenntarthatósági jelzést

Bizonyos termékeknél megtalálja ezt a szimbolumot, ami azt jelzi, hogy a a termék rendelkezik a fenntarthatósági együtthatóval , a  BETTER EFFECT INDEX-el. A szám és a grafikai megjelenítés megmutatja az 1-3 skálán hol helyezkedik el a termék.

✓  Megmutatja a termék teljes fenntarhatósági együtthatóját

✓  1-3 skála

Találja meg a skálázott termékeket

A terméklistánkon található fenntarthatósági szűrő segítségével könnyedén megtalálhatja azokat a termékeket amelyek teljesítik cég környezettudatos elvárásait. 

 ✓ Szűrési funkció 20 különböző opcióval

Termék-fenntarthatóság részletesen

A termékeknél a részletes információ modul megnyomásával több információt tudhat meg a Better Effect-ről.  Megtalálhatja a termékek számos mérőszámait és összehasonlíthatja bizonyos fenntarthatósági kritériumaival. Őn dönti el, mennyi információt szeretne megtudni a különböző nézetek segítségével: 'Áttekintés', 'Részletes' és 'Skála' .

✓  Interaktív modul a termékoldalakon

✓  3 különböző nézet 3 különböző értékelési szint

Miért hoztuk létre a BETTER EFFECT INDEX-et?

A „The Better Effect Index” az a konkrét alkalmazás, amely a fenntarthatósági munkánk hat területével foglalkozik. Egy olyan internet-alapú eszköz, amely megkönnyíti ügyfeleinknek, hogy fenntartható döntéseket hozhassanak. Az index kibővíti a fenntarthatóság koncepcióját és olyan területeket is magába foglal, mint az éghajlat és az újrafelhasználás, amelyek ritkán képzik a környezettudatosság-megjelölési követelmények tárgyát. Az index segítségével meg szeretnénk könnyíteni a termékek fenntarthatósági adataihoz való hozzáférést. Mindezt részletesen, nemcsak a legalapvetőbb elvárásokat lefedve. Az index 2017-es megjelenése óta számos pozitív hatást tapasztaltunk. Segített ügyfeleinknek a termékek fenntarthatósági teljesítményének megismerésében és értékelésében. Előmozdítja saját fenntarthatósági törekvéseinket és mozgásban tartja a legfontosabb elvárásokról szóló párbeszédet is.”

Johanna Ljunggren, Kinnarps Sustainability Manager

A fenntartható design élén járunk

...és szeretnénk a legjobbak lenni ebben

A márkáink megkönnyítik, hogy teljeskörü megoldást nyújtsunk fókuszálva a fenntarthatóságra, funkcióra és esztétikára. A különböző termékek keverésével, harmonizálásával olyan egyedi környezetet teremtünk, amely az ügyfelünk elképzeléseit és értékeit tökéletesen tükrözi, A fenntarthatósági kérdésekben való együttműködés az egyik legfontosabb erősségünk. Együtt megalkothatunk és kiállhítunk olyan ügyek melett, ahol úgy gondoljuk hiányosságok vannak az adott iparban. Trend Report-jaink a jövő pulzusán tartják az ujjunkat és  innovatív megoldásokra inspirálnak minket. A termékeinket hosszú élettartamra és a társadalmi változásokkal összhangban tervezzük. A rengeteg nemzetközi design díj is sikerünket igazolja.

 

Szeretne többet megtudni fenntarthatósági törekvésinkről?

Tovább Better Effect oldalra

FAQ

Mi is a Better effect index?

A Better Effect Indexaz első átfogó mérőeszköz azoknak akik a fenntartható belsőépítészetre törekednek.  Megtalálhatja termékeink oldalán. 

Why did you create this tool?

A new generation is putting new demands on companies' sustainability work. People want to have clear answers. But when it comes to sustainability, things often become really complicated. We wanted to make it simple to make conscious decisions. By using something as tangible as a sustainability tool, we lower the barrier for someone who wants to make sustainable interior design choices.

How do you award grades?

On the basis of 17 indicators in 6 different areas, we award grades which combine to generate a sustainability grade for the product. The various measurement criteria are derived from requirements expressed by architects, interior designers, purchasers and users. We also took the UN's sustainability goals into account.

How many products have been graded?

So far, about twenty products from the Kinnarps brands have been entered into the system. We are working continuously to add new products.

Can it be applied to other products?

The algorithm can be applied to other products. We know that The Better Effect Index satisfies a deeply-felt need among our customers, and our ambition is that all products will have sustainability grades in the future.