Célirányos dizájn

Több mint bútor

A Kinnarps dizájnfilozófiája a vállalat 1942-es indulása óta mélyen a génjeinkbe íródott. Az általunk fejlesztett bútorok és belsőépítészeti megoldások pozitív változást hoznak az emberek életébe. Filozófiánk alapja az esztétika, a funkcionalitás, az ergonómia és a fenntarthatóság harmonikus összjátéka. Mindig van egy tudatos irány, egy komolyabb tét, és minden a felhasználó igényeiből és álmaiból fakad. Továbbra is az a fő mozgatórugónk, hogy célirányos dizájnt hozzunk létre – ügyfeleinknek és a jövendő nemzedékeknek.

80 évnyi innovatív dizájn

A tökéletes egyensúlyt azzal érjük el, hogy kíváncsisággal és újszerű gondolkodásmóddal ötvözzük 80 év tapasztalatát és szakértelmét. Az eredmény egy időtálló és őszinte bútor, amelynek az elkészítése, megjelenése, használatának módja és helye a legapróbb részletekig át van gondolva. Tisztában vagyunk az emberi igényekkel, ismerjük a legmegfelelőbb anyagokat, és tudjuk, hogyan hozhatunk létre teljes ergonómiát. Ily módon bútoraink és megoldásaink hozzájárulnak a jó közérzethez és a sikerhez. Dizájnfilozófiánk elsőrendű célja, hogy az emberek gyarapodjanak, és maradéktalanul kiaknázzák lehetőségeiket.

„Bútorainkat úgy tervezzük, hogy vizuális és funkcionális szempontból is tartósak legyenek – számunkra ezt jelenti az időtálló dizájn.”

Jenny Hörberg, globális kínálati és dizájnigazgató

Az ön oldalán álló dizájn

Egy kellemes bútordarab a szemet is gyönyörködteti, szépségének egy részét azonban funkcionalitása és intuitív funkciói adják. Már első pillantásra vonzalmat ébreszt az emberben, a rákövetkező pillanatban pedig az is nyilvánvalóvá válik, hogy a belsőépítészeti megoldás megkönnyíti a felhasználó dolgát. Fejlődést ígér, változást és növekedést veled párhuzamosan, hogy folyamatosan kielégítse az igényeidet. Jól érthető, praktikus, ergonomikus és támogató. Mindeközben pedig hívogató és barátságos bútor, amely funkciói, kialakítása és elhelyezése révén számos különféle tevékenységet tesz lehetővé.

Ha mindent a legapróbb részletekig átgondolsz, és soha nem teszel engedményt az anyagválasztás, a minőség és a funkcionalitás terén, akkor az egész mindig több lesz a részek összegénél. Ezért annyira fontosak számunkra a részletek. A bútoraink használatát hosszú távon kényelmesebbé és fenntarthatóbbá tevő részleteket sok esetben szabadalmaztatjuk is. Egyes részletek nem is láthatók, míg mások szembetűnőek. A koncepciótól a kész termékig vezető úton az ügyfelek, a felhasználók, az építészek és egyéb szakértők segítségét is igénybe vesszük, hogy olyasmit alkossunk, ami valódi igényeket elégít ki és hozzáadott értéket teremt a mindennapi életben.

Értéknövelő dizájn

Befogadó dizájn

A Kinnarps bútoraihoz kapcsolódó pozitív tulajdonságok lényege a jó dizájn. Minden a felhasználóval kezdődik. A felhasználó-központúságnak köszönhetően javul a hozzáférhetőség, ez pedig a befogadó jelleget javítja. Minél több felhasználó érzi magát befogadottnak, ez annál hasznosabb mind az egyén, mind a szervezet szempontjából. Dizájnunk egyben őszinte is. Ezalatt azt értjük, hogy gyakran a bútorok funkcióira irányítjuk a figyelmet ahelyett, hogy elrejtenénk őket. Ha az ember ösztönösen megérti, hogyan működik valami, akkor jobban tud a feladatra koncentrálni. 

A dizájn létrehozása az első pillanattól kezdve tudatosan történik, hogy bútoraink sokáig éljenek együtt veled vagy a következő felhasználóval. Bútoraink ezért lehetővé teszik a jövőbeli felújítást, korszerűsítést vagy átalakítást. A kiváló minőségen, nagy rugalmasságon és tudatos választáson alapuló megoldások természetszerűleg az embereknek és bolygónknak is előnyére válnak. Trendek jönnek, trendek mennek, a stílus azonban maradandó. Végső soron ez a lényege annak, amit teszünk. Hosszú távú előnyöket biztosító bútorokat tervezünk. Ez az időtálló és fenntartható dizájn legtisztább formája.

Tartós dizájn

A megfelelő elrendezés és funkcionális munkafolyamatok

Tervezési filozófiánk túlmutat a bútorokon. Minden egyes projektnél a legjobb teljes körű megoldást és elrendezést tervezzük meg. Az ügyfél egyedei igényeiből kiindulva biztosítjuk, hogy belsőépítészeti megoldásunk ne csupán vizuálisan vonzó legyen, hanem az ügyfél munkavégzését is gördülékenyebbé tegye. A lényeg a különféle terek megtervezése és hatékony elrendezése egymáshoz képest, valamint az eltérő szintű összpontosítást igénylő zónák figyelembevétele. Így olyan környezet alakítható ki, amely a jó közérzethez, a hatékonysághoz és a termelékenységhez is hozzájárul. A szervezethez optimalizált, a szervezetre szabott terület, ahol minden feltétel adott ahhoz, hogy a munkavállalók a lehető legjobban végezzék el feladataikat.

A fizikai környezetet különféle típusú tevékenységeket támogató terekre osztottuk, hogy ez is elősegítse, inspirálja a környezet olyan kialakítását, amely a legnagyobb mértékben támogatja az ott folytatott tevékenységeket. Itt megismerkedhet az irodák, iskolák és egészségügyi intézmények leggyakoribb tereivel.

Az ügyfeleink új munkakörnyezetének létrehozására irányuló folyamat támogatásához kifejlesztettük a Next Office®, Next Education® és Next Care® elemzőeszközöket. Ezek értékes ismereteket és adatokat gyűjtenek, gondosan feltérképezve az igényeket és a munkavégzési módokat.

 

Különböző terek, amelyek támogatják a napot

Pozitív értékeket teremtő dizájn

Vibe asztali paraván – rugalmasság és jó akusztika

Szabadalmaztatott szorítókapcsuknak köszönhetően a VIBE asztali paravánok felszerelése és áthelyezése a legtöbb asztallap esetén egyszerűen, szerszám nélkül elvégezhető. A paraván nagyobb rugalmasságot biztosít, de nem hagy nyomot az asztalon. Kialakítása lehetővé teszi a zökkenőmentes, gyors és egyszerű váltást a különböző típusú tevékenységek, például az egyéni munka és a projektmunka között. A VIBE családot alkotó különféle hangelnyelő és zajcsökkentő, padlón álló, fali, mennyezeti és asztali paravánok lehetőségek végtelen sorát kínálják a jó ergonómia és a harmonikus egész létrehozásához.

Tudjon meg többet

Capella – a test természetes mozgásának követése

A CAPELLA szék 80 évnyi ergonomikus gondolkodás, valamint a kutatókkal és ergonómiai szakemberekkel folytatott együttműködés eredménye. A Kinnarps újabb lépése az egészséges irodai környezet felé! A szék egyedülálló FreeMotion® mechanizmusa állandó mikromozgásokra készteti a benne ülőt. Az ülés és a támla egymástól függetlenül mozog; az ülés soha nem rögzíthető teljesen. Ez akadályozza az egészségtelen mozdulatlan ülést, és aktív ülésre ösztönöz.

Tudjon meg többet

Fields – változtatható dizájn

A FIELDS moduláris termékcsalád alapja egy intelligens szorítókapocs, amely lehetővé teszi a felhasználó számára a tér különféle módokon történő átalakítását. A szorító a megfelelő anyagválasztásnak köszönhetően nem hagy nyomot a bútorokon, így ez a termékcsalád fenntartható és rugalmas választás. A szabadalmaztatott szorítókapocs őszinte – funkcionális és egyben dekoratív – kialakítása azt a világos üzenetet közvetíti a felhasználó felé, hogy a bútorok átrendezhetők. A jól átgondolt részletek, valamint a bútor és a tartó közötti rés hozzájárul az akadálytalan rálátás és a biztonságos környezet biztosításához.

Tudjon meg többet

Xact – irodaszék diákoknak

Az XACT a Kinnarps arra irányuló munkájának eredménye, hogy ergonomikus irodaszéket fejlesszen diákok számára. Mivel a szék magassága és ülésmélysége is állítható, minden diák tökéletesen ergonomikus munkahelyzetet vehet fel, testmérettől és életkortól függetlenül. A Freefloat™ mechanizmusnak köszönhetően az ülés és a támla a felhasználóval együtt mozdul, ösztönözve a jótékony mikromozgásokat és segítve a koncentrációt. Állítható bútorokkal befogadóbbá tehető a tér.

Tudjon meg többet

Xpect flex – átölelő dizájn integrált mozgással

Az átölelő formájú támla személyes teret teremt a diák számára, biztonságérzetet ad, és segíti a koncentrált tanulást. A rugalmas támla lehetővé teszi a mikromozgásokat és a munkahelyzet változtatását. Ez a kialakítás nagyobb kényelmet biztosít, és segíti a diák hosszabb távú koncentrálását. Tovább növeli a rugalmasságot, hogy a székek könnyen rakásolhatók és az asztal szélére akaszthatók.

Tudjon meg többet