Holisztikus ergonómiával

a jobb munkaterekért

Az emberek a szervezet legfontosabb erőforrásai. Érd el, hogy biztonságban, inspirálva, motiváltnak és egészségesnek érezzék magukat, amikor belépnek a munkahelyükre, és akkor is, amikor a nap végén kilépnek az ajtón. Ehhez nem elég egyetlen tényezőre fókuszálnod, több elemet kell egységes egésszé integrálnod. Mi a Kinnarpsnál ezt holisztikus ergonómiának hívjuk - egy olyan világnak, ahol minden mindennel összefügg.

Mi az a holisztikus ergonómia?

A holisztikus ergonómiát különböző tudományterületek 3 szinten - a fizikai térben, a szervezetben és a társadalmi környezetben - történő együttműködése hozza létre. A lényege, hogy megértsük ez elemek közötti kölcsönhatást, valamint azt, hogy ezek együttesen hogyan befolyásolják a jóllétet, a termelékenységet, a sikerességet és még számos egyéb tényezőt. Az egész valóban több, mint csupán a részek összessége.

Így tervezzünk holisztikus ergonómiával:

Ösztönözzük a
mozgást

Lényeges, hogy olyan tereket és feladatokat hozzunk létre, amelyek ösztönzik a mozgást. A mozgás optimalizálja az emberi teljesítményt, és javítja mind a fizikai, mind a mentális egészséget. 

Minimalizáljuk a zavaró tényezőket 

Számos tényező akadályozhat abban, hogy az aktuális feladatra összpontosítsunk. Ilyenek például a zaj, a vizuális zavaró tényezők, a nem megfelelő megvilágítás, a rossz szellőzés, a munkamódszernek nem megfelelő belsőépítészeti megoldás, és még sorolhatnánk. Fontos, hogy ezeket minimalizáljuk vagy, ha lehet, teljesen iktassuk ki.

Alakítsunk ki pozitív munkakörnyezetet

A pozitív munkahelyi légkör csökkenti a stresszt, javítja az együttműködést, és támogatja mind a munkafolyamatokat, mind a munkáltatói márkát. Ezt minden szervezetnek és munkáltatónak szem előtt kell tartania, ha vonzó akar lenni a munkavállalók számára.


Milyen eredményekre számíthatsz?

Fokozott jóllét

A mozgás ösztönzésével és a fizikai, valamint a szervezeti és szociális környezetbe való befektetéssel a munkatársak egészségéről és boldogságáról gondoskodunk.

Nagyobb hatékonyság

A tevékenységek feltérképezésével és a munkamódszernek megfelelően kialakított munkakörnyezettel kedvezőbb feltételeket teremtünk az kollégák számára, hogy megélhessék a flow-élményt és hatékonyabban végezhessék feladataikat.

Kevesebb betegszabadság

A fizikai és mentális problémák megelőzésével az munkavállalók kevesebbet fognak hiányozni mind testi, mind lelki problémákból kifolyólag.

Munkavállalói morál

Adjuk meg a kollégáknak a lehetőséget, hogy befolyásolhassák munkakörnyezetüket annak érdekében, hogy feladataikat a lehető legjobban végezhessék. Ennek következtében motiváltabbnak, és sokkal jobban megbecsültnek fogják érezni magukat.

Vonzó munkáltató

A jó közérzet növeli a munkavállalók elégedettségét, segít megtartani őket, megkönnyíti a munkaerő-felvételt és javítja a márka hírnevét.

Lépj kapcsolatba szakértőinkkel, és tudj meg többet

Foglalj konzultációt!

Az ergonómia látható és láthatatlan aspektusai is mélyreható hatással van az emberek egészségére, jóllétére és produktivitására. A holisztikus ergonómia világában az emberi test, elme és lélek szorosan összefonódik egymással. A kulcs abban rejlik, hogy megértsük a köztük megbújó összefüggéseket.

icon_movement.png

Mozgás

icon_minimize-distractions.png

Zavaró tényezők minimalizálása

icon_work-climate.png

Pozitív munkahelyi légkör

icon_acoustics.png

Akusztika

icon_colours.png

Földes színek

icon_light.png

Fény

Milyen elemek befolyásolják a munkahelyi ergonómiát?

A holisztikus ergonómia a látható és láthatatlan tényezők egyensúlyát foglalja magában. Ezek közül néhány nyilvánvaló és magától értetődő, míg mások a színfalak mögött működnek. Lehet, hogy szemmel láthatatlanok, de a testünk és az elménk érzékeli őket.

Lehet, hogy nem látja, de
a teste és az elméje érzi

Készen állsz a következő lépésre? Kapcsoljuk össze a pontokat együtt.

Foglalj konzultációt!

Gondolj a holisztikus ergonómiára úgy, mint egy gyönyörű zenei kompozícióra - egy olyan nyelvre, amely túllép a határokon, megváltoztatja a nézőpontokat és összeköti az embereket. Harmónia csak az egyes elemek elrendezésével és a hangjegyek és hangszínek kellemes kombinációjával érhető el, amelyek együtt működnek. Az eredmény zene a fülnek.

Az ergonómia olyan, mint a zene

Hogyan tudunk mindent összekapcsolni a Számodra?