creating-harmony.png

A Kinnarps átfogóan tekint az ergonómiára. Mi ezt holisztikus ergonómiának nevezzük, ami alatt azt a teljes élményt értjük, amelyet az adott tér által megtapasztalhatunk.  Olyan perspektívát, amely az ergonómia valamennyi tényezőjét figyelembe veszi. Gondoljon úgy termékeinkre, mint egy zenekar hangszereire, amelyek külön-külön is bravúros dolgokra képesek ugyan, de nem a szólózás a fő rendeltetésük. Egyensúly és összehang nélküli környezetben lehetetlen fejleszteni a vállalkozást, csökkenteni a betegszabadságokat és az egészségkárosodást, illetve megfelelő munkakörnyezetet teremteni. Mindehhez harmóniára van szükség.
 
Valósítsuk meg együtt.

to-bts.jpg

A színfalak mögött

A harmónia mögötti gondolat
a holisztikus ergonómiában

Így teremtettük meg a harmóniát

5 ok, amiért érdemes harmóniát teremteni a munkahelyen

Költségcsökkentés

Nem harmonikus környezetben, kényelmetlen testtartással nehéz koncentrálni és jó teljesítményt nyújtani. Így lassan, egyre több hibával dolgozik az ember. Ergonomikus változtatásokkal javítható a termelékenység és növelhető a pontosság. Ez tény.

Betegszabadságok csökkenése

A holisztikus ergonómia révén az emberi test napi fizikai fájdalmai éppúgy jelentősen csökkenthetők, mint a stressz és a szorongás okozta hosszú távú betegszabadságok. Az egészséges, elégedett és harmonikus munkavállaló kiteljesedik a munkahelyén. Ez ilyen egyszerű.

A munkamorál javítása

A diszfunkcionális munkakörnyezet okozta fájdalmak, frusztráció, stressz és egyéb kellemetlenségek demoralizáló hatásúak, és könnyen elégedetlenséget szülhetnek. A holisztikus ergonómia javítja a munkavállalók munkamorálját. Ez egyértelmű.

Mindenkit ösztönöz

Ha a munkakörnyezet tervezésébe a munkavállalókat is bevonja, akkor elégedettebbek és támogatóbbak lesznek. Az ergonómia révén a szervezetről kialakult képet és a munkahelyi légkört is javíthatja. Ez határozott ígéret.

Mindig mozgásban

A mozgás ösztönzése, az ülés és az állás különféle változatainak elősegítése csodákra képes. Hozzájárul a rossz testtartás megelőzéséhez, javítja az anyagcserét és az emberek közötti együttműködést is. Ez garantált.

Tanulja meg megszólaltatni a hangszereit

A fizikai környezet

 

A holisztikus ergonómia fizikai vonatkozásai a fizikai térhez kapcsolódnak. Ide tartoznak elsősorban a bútorok, az elrendezés, a levegő, a hőmérséklet, a fény, a színek, az anyagok, a hang és a mozgás. Az emberi anatómia, a fiziológia, a biomechanika, az antropometria és a hasonló tényezők fontosak, mert a fizikai aktivitáshoz, valamint a test izmaihoz, ízületeihez, inaihoz, szalagjaihoz és idegeihez kapcsolódnak. Vagyis az ergonómia ezen része az érzékeinkkel érezhető, megtapasztalható dolgokra koncentrál. A kutatások szerint a jó fizikai környezet sikeres megvalósítása a jobb közérzetnek köszönhetően az egészéghez és elégedettséghez is hozzájárul. Ennek pedig pozitív hatásai vannak, egyebek között növeli a kreativitást, a termelékenységet és a hatékonyságot.

Összhangban a környezettel

Szervezeti és társadalmi tényezők

 

Bár a bútorok és a fizikai tér egyéb elemei a puzzle fontos darabjai, önmagukban nem elegendőek a harmonikus egész létrehozásához. Az ergonómia szervezeti és társadalmi tényezőit is figyelembe kell venni. A kultúra, a vezetés, az egyéniség, az integráció, a viselkedés, az etikett és a hasonlók jelentős mértékben befolyásolják az általános élményt. Akár minden idők legjobb székében is ülhet az ember, ha a nem megfelelő vezetés vagy a rossz kultúra akadályozza a munkáját. Ahhoz, hogy új meglátásokkal gazdagodjunk, felfedjük a vakfoltokat, és olyan környezetet teremtsünk, ahol az emberek a maximumot hozhatják ki magukból, szélesebb perspektívából kell tekintenünk az ergonómiára. A teljesítményre és a hatékonyságra nézve ez éppoly fontos, mint maga a szék.

A kerek egész megteremtése

A világok egybeolvasztása

 

A holisztikus ergonómia különféle szempontok elemeit egyesíti. Tekintsen rá úgy, mint egy zenekarra. Akár rockbandára, akár egy komolyzenei együttesre gondol, a siker ugyanazokon az alapvető elemeken múlik. Szükség van hangszerekre, professzionalitásra, próbákra, tehetségre és mindenekelőtt odaadó zenészekre. Ezért kell az ergonómiai megoldást az adott munkához igazítani, és az elképzelés, a felmért igények és a tényleges munkamódszerek alapján megközelíteni. A holisztikus ergonómia tökéletes eszköz az emberek bevonásához, tudatos szereplővé tételéhez és az összetartozás érzésének kialakításához. Az ergonómia, akárcsak a zene, pozitív impulzust ad az ötleteknek, a kreativitásnak és az együttműködésnek. Összekapcsolja az embereket, a termékeket és a folyamatokat.

Az ergonómia lényege, hogy a megfelelő billentyűket nyomja le és a megfelelő hangokat szólaltassa meg a megfelelő pillanatban