Jobb eredményeket szeretne a fenntarthatóság terén?

Kezdje a belsőépítészeti tervezésével, amelynek nagyobb hatása van, mint gondolná. Mi megkönnyítjük, hogy olyan döntéseket hozzon, melyek a környezettudatosságot támogatják, és emellett a céljainak is megfelelnek.

Ezt úgy hívjuk: „The Better Effect”.

Better
Climate

Amikor a belsőépítészet megoldásokat tőlünk rendeli meg, csökkenti a szénlábnyomát (ami a környezetre gyakorolt emberi hatás egyik mértéke).

6,5 tonnával

kevesebb csomagolóanyag naponta, mert takarókkal csomagolunk

40% -kal

kevesebb CO2-kibocsátás a megújuló anyagokat tartalmazó dízelnek köszönhetően

Better
Conscience

Amikor kiválasztja nálunk a belsőépítészeti tervezési megoldásokat, egyszerűsödik a  társadalmi felelősségvállalás is.

94% -a

az általunk használt faanyagoknak tanúsított erőforrásból származik

Better
Health

Amikor minket választ, akkor egy kreatív, egészséges és hatékony munkakörnyezetet választ.

46% -kal

hatékonyabb munkavégzés az állítható magasságú munkaasztaloknak köszönhetően

51% -kal

kevesebb oldószert használunk bútorainkhoz az egészségesebb munkakörnyezetért

Hozzájárulásunk a klíma védelméhez: saját teherautóink

Ez nem is olyan rossz ötlet, mint amilyennek hangzik. Saját logisztikai rendszerünknél szabadon dönthetünk az üzemanyagról, a fogyasztásról, a csomagolási megoldásokról és az útvonalakról. Ennek eredményeképpen sokkal több terméket szállíthatunk úgy, hogy közben kisebb negatív hatást gyakorlunk a klímára. Részletek.

Pipálja ki fenntarthatósági céljait a THE BETTER EFFECT INDEX segítségével

A The Better Effect Index az első átfogó eszköz azok számára, akik környezettudatos döntéseket szeretnének hozni a belsőépítészeti megoldások terén. Ez az Index a Kinnarps termékeit a fenntarthatóság hat fontos szempontja szerint értékeli, majd ábrázolja a lehetséges eredményt. Tudjon meg többet.

LAPOZZON BELE FENNTARTHATÓSÁGI JELENTÉSÜNKBE

Arról beszélni, hogy mit lenne jó tenni, az egy dolog. Valóban megtenni - az egy teljesen más. A Kinnarpsnál úgy döntöttünk, hogy teljes mértékben átláthatóvá tesszük a fenntarthatóság érdekében végzett munkánkat.

Mind a jó, mind pedig a rossz híreket megosztjuk. Csak így fejlődhetünk. Az új fenntarthatósággal és környezettudatossággal kapcsolatos jelentésünkből már kiderül, hogy mi mindent értünk el a közelmúltban. 

Töltse le Innen

NÉHÁNY FENNTARTHATÓSÁGI TANÚSÍTVÁNYUNK

THE BETTER EFFECT ÉRTÉKLÁNC

1. Design

A legelső vázlatoktól kezdve úgy tervezzük meg termékeinket, hogy azok ergonomikusak legyenek, és minden felhasználó igényét kielégítsék. Olyan termékeket tervezünk és gyártunk, amelyek beállításai rugalmasan, a felhasználók igényei szerint változtathatók. Ügyelünk arra, hogy termékeink alkotóelemei könnyen szétválaszthatóak legyenek, ezáltal megkönnyítve későbbi újrahasznosításukat. A minél kisebb környezeti hatás biztosítása érdekében szigorú standardokat határoztunk meg a termékeink gyártása során használt anyagokra vonatkozóan.

HATÁS:

Ergonomikusan optimalizált termékeinkkel olyan inkluzív munkakörnyezetet teremtünk, ahol mindenki jól érzi magát. Termékeink hosszú távon használhatók így kisebb a környezeti hatásuk.

  

50%

újrahasznosított anyag aránya (Hulladék szövet & pet műanyag) a Re-Fill anyagunkban 

2. Nyersanyagok

Kidolgoztunk egy eszközt , amellyel szisztematikusan kérhetünk információt a beszerzett alapanyagok környezeti teljesítményével kapcsolatban.  A rendszer segítségével jobban ellenőrizhetjük, mit építünk be termékeinkbe. Vagy minősített faanyagot használunk, vagy olyat, amellyel kapcsolatban kockázatfelmérést végeztünk. Számos szövetünk rendelkezik környezetvédelmi minősítéssel. Kimondottan törekszünk újrahasznosított anyagok felhasználására.

Hatás:

 A minőségi anyagokból készülő termékek egészségesebbé teszik a munkahelyek levegőjét, valamint hozzájárulnak a fenntartható erdőgazdálkodáshoz és a föld erőforrásainak hatékonyabb felhasználásához. Ügyfeleink biztosak lehetnek abban, hogy bútoraik minőségi alapanyagokból, szigorú szabványok alapján készültek.

94%

az általunk használt faanyagnak
minősített erdőgazdálkodásból származik

 

 

94%

az aránya a Felelős erdőgazdálkodásból vagy minsősített forrásból származó faanyag aránya (FSC, FSC CW, PEFC)

60-90%

az aránya az újrahasznosított alumíniumnak

3 textilből 2

EU ECOLABEL vagy OEKO-TEX minősítéssel rendelkezik 

2008

ebben az évben kezdtük el saját párnázatunk gyártását

2008

ebben az évben fogalmaztuk meg beszerzésünk átfogó követelményrendszerét 

41%

2012 óta 41% kevesebb oldószert használunk

3. gyártástechnológia

Gyártásunk során kerüljük a környezetre vagy az egészségre ártalmas anyagok használatát.  Alávetjük magunkat a SMETA etikai auditnak, amelyen eddig nagyon jó eredményeket értünk el, ami igazolja, hogy teljesítjük a magas szintű társadalmi követelményeket. Bejelentőrendszert vezettünk be, amelyen keresztül munkatársaink jelenthetik az általuk észlelt problémákat. Emellett megköveteljük beszállítóinktól, hogy kövessék a magatartáskódexünkben foglaltakat.

 

hatás:

Gondoskodunk arról, hogy termékeink komponenseinek gyártása teljes ellátási láncunkban tisztességes körülmények között és felelős módon történjen. Azáltal, hogy termékeink gyártása során kerüljük a szükségtelen vegyi anyagok használatát, hozzájárulunk az egészséges munkakörnyezet kialakításához, saját üzemeinkben és ügyfeleink létesítményeiben egyaránt.

88%-ban

Kiszűrtük a KOCKÁZATOS BESZÁLLÍTÓKAT

KÉRDÉSE VAN KÖRNYEZETVÉDELMI TÖREKVÉSEINKKEL KAPCSOLATBAN?

Lépjen velünk kapcsolatba!

4. értékesítés

Széles körű tapasztalatokkal a hatékony munkakörnyezetek kialakítása terén. Next OfficeTM elemző eszközünk segítségével ügyfeleinkkel együttműködve megtaláljuk a számukra optimális tevékenységalapú megoldást. Számos viszonteladónk rendelkezik ISO-minősítéssel, és sokan szisztematikusan törekednek a minőség javítására és tevékenységük környezeti hatásának csökkentésére. Például több bemutatótermünkben energiahatékony fényforrások kerültek beszerelésre.

HAtás:

Minden munkahely egyedi. A szervezeti és egyéni szükségletek alapján az Ön cége számára is ideális megoldást tudunk kínálni.

 

34%

az ügyfeleinknek úgy gondolja, hogy A Kinnarps a fenntarthatóság terén vezető szerepet tölt be

5. szállítás

Saját, optimalizált szállítási rendszert alkalmazunk, amely során a termékeket több mint 90%- os helykihasználással rakodjuk fel a teherautókra. Az egyszer használatos csomagolás helyett takarókkal védjük a termékeket, amelyeket többször is felhasználunk. Ezzel naponta 6,5 tonna csomagolóanyagot takarítunk meg. A visszaúton beszállítóink szállítmányaival közlekednek teherautóink. Új, tisztább üzemű járműveket vásároltunk, és a környezeti hatás csökkentése érdekében a dízel- és tallolaj üzemű teherautók használatát részesítjük előnyben. Biodízellel (RME) is kísérletezünk, de a tesztek eredményei egyelőre elmaradnak várakozásainktól. Más típusú biodízel üzemanyag vizsgálatát is tervezzük.

HATÁS:

Környezettudatos szállítási megoldásunknak és szolgáltatásainknak köszönhetően ügyfeleinknek nem kell a hulladékkal bajlódniuk.

 

18%

ennyivel csökkent szén-dioxid kibocsátásunk 2013 óta REDUCED EMISSION OF CARBON DIOXIDE SINCE 2013

6. Felhasználás

Inkluzív bútorozási megoldásokat kínálunk, amelyeket a felhasználók valós szükségletei alapján dolgozunk ki. A Kinnarps Next OfficeTM koncepciójának köszönhetően az kollégáknak számos ergonomikus kialakítású terek állnak rendelkezésükre. A hangelnyelők használatával ideális akusztikai környezetet tudunk kialakítani, ami csökkenti a stresszt és javítja az alkalmazottak közérzetét. A mérési eredmények alapján össze tudjuk hasonlítani a különböző termékek akusztikai jellemzőit. Szigorú követelményeket alkalmazunk a felhasznált anyagokkal szemben, és az egészséges beltéri levegő érdekében kerüljük a szükségtelen vegyi anyagok használatát.

hatás:

Rugalmas megoldásokat kínálunk különböző igények kielégítésére, hogy mindenkinek rendelkezésére álljanak a produktív és kreatív munkához szükséges feltételek. A minőségi anyagokkal és az ergonomikus kialakítással inspiráló és egészséges munkahelyi környezetet teremtünk.

 
 

89%

A visszatérő elégedett ügyfelünk aránya, 78% pedig ismerőseinek is ajánlana minket

7. újrafelhasználás

Az ügyfelekkel kötött szerződésben igény esetén vállaljuk, hogy leltárt készítünk meglévő bútoraikról, és meghatározzuk, hogy mely bútorok használhatók fel az új kialakításban. Bizonyos termékek egyszerűen átalakíthatók vagy felújíthatók – ilyen megoldás például az asztallapok, a székek ülőlapjának vagy a kanapék kárpitozásának cseréje. Azon termékek esetén pedig, amelyek már nem használhatók fel újra és nem újíthatók fel, vállaljuk a környezettudatos szétbontást és újrahasznosítást.

hatás:

Egy jó bútornak nem szabadna a hulladékban végeznie. Az újrafelhasználás, az átalakítás és a felújítás révén meghosszabbíthatjuk a termékek élettartamát. Ezzel pénzt takarítunk meg ügyfeleink számára, és a környezetet is.

96%

az aránya a gyártásunk során keletkezett hulladékanyagok újrahasznosításának

FENNTARTHATÓSÁG EGYSZERŰEN

Az emberek gyakran túlbonyolítják a fenntarthatóság kérdését. Mi a Kinnarpsnál szeretnénk leegyszerűsíteni ezt. Amikor Kinnarps irodabútort választ, akkor tiszta anyagokat és átgondolt, felelős dizájnt választ. Ezzel pedig egy pozitív láncreakciót indít el. Fenntarthatósági munkánkat úgy hívjuk, hogy The Better Effect.

Tovább

Kérje segítségünket!
Az első lépéstől az utolsóig.

Egy meghatározott terméket keres? Személyre szabott megoldást szeretne? Vagy egyszerűen csak többet kíván megtudni arról, hogyan tehetnénk hatékonyabbá munkakörnyezetét? Lépjen velünk kapcsolatba!