Fenntarthatóság: Adjon teret a fenntartható döntéseknek!

A Kinnarpsnál valódi fenntartható megoldásokat hozunk létre. A vállalat 1942-es elindulása óta minden egyes nap e célnak szenteljük munkánkat.

Fenntarthatóság önnek

Napjainkban az emberek és szervezetek életében egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntarthatóság. Egyre nő a kereslet a minőségi, fenntartható, időtálló belsőépítészeti megoldások iránt a környezet védelme, a jó közérzet és a gazdaságosság érdekében. A Kinnarps számára ez cég 1942-es indulása óta a mindennapi élet szerves része. A lényeg az erőforrás-hatékony gondolkodásmód, a környezeti szempontból intelligens működés és a jó közérzet elősegítése, valamint az ügyfelek támogatása abban, hogy ugyanerre törekedjenek. Hosszú élettartamú termékek gyártása, amelyek felfrissíthetők
és újra felhasználhatóak. Fenntartható szállítás és időtálló belsőépítészeti megoldások létrehozása. Valamint az emberek és szervezetek tevékenységének fenntarthatóbbá tétele is. Az egyén, a csoport és a cég szükségleteit figyelembe vevő, személyre szabott környezet kialakítása. Jól átgondolt, rugalmas, többfunkciós munkahelyek létrehozása, amelyek megerősítik a munkaadói márkát, és hozzájárulnak a tehetségek bevonzásához. A belsőépítészeti megoldásokat egy hosszú, egészséges kapcsolatnak tekintjük, amely megkönnyíti a fenntartható működést Önnek és vállalkozásának. Ma és a jövőben egyaránt.

Tekintse meg fenntarthatósági jelentésünket

A Kinnarpsnál valódi fenntartható megoldásokat hozunk létre. A vállalat 1942-es elindulása óta minden egyes nap e célnak szenteljük munkánkat. Ez magában foglalja azt is, hogy figyelmünket  az ügyfeleink és bolygónk valódi előnyeire összpontosítjuk. A „The Better Effect” nevű fenntarthatósági jelentésünkben minden évben összefoglaljuk ez irányú erőfeszítéseinket, és ismertetjük hosszú, illetve rövid távú céljainkat. 

TUDJON MEG TÖBBET (en)

 

Meghallgatjuk önt

A fenntarthatóság, valamint a munkavállalók és a vállalkozás jólétének és sikerességének elősegítése érdekében szükségleteihez és céljaihoz kell igazítania munkahelyét. Olyan munkahelyre van szükség, amely az egyén, a csapat és a csoport szintjén is támogatja a feladatok elvégzését. Ügyfeleinkkel közösen feltérképezzük és elemezzük
az érintett vállalkozást, hogy már az első lépésben a megfelelő bútort és belsőépítészeti megoldást kínáljuk számukra. A vezetők és a munkavállalók bevonásával zajló folyamattal időtálló, fenntartható, flexibilis munkahelyet hozunk létre. Vagyis meghallgatjuk Önt, hogy megtaláljuk a lehető legjobb, személyre szabott megoldást.

 • A MUNKAHELYELEMZÉSNEK KÖSZÖNHETŐEN SZEMÉLYRE SZABOTT ÉS HOSSZÚ TÁVON FENNTARTHATÓ BELSŐÉPÍTÉSZETI MEGOLDÁST BIZTOSÍTUNK
 • EURÓPÁBAN IMMÁR TÖBB MINT 350 ELEMZÉST VÉGEZTÜNK
 • MUNKAHELYELEMZÉSEINK AZ IRODÁK, ISKOLÁK ÉS EGÉSZSÉGÜGYI LÉTESÍTMÉNYEK SZÁMÁRA KIALAKÍTOTT KONCEPCIÓINKBA ILLESZKEDNEK

Önnek terveztük

Termékeink tervezésekor kutatókkal, dizájnerekkel, ergonómusokkal és egyéb szakértőkkel is együttműködünk, hogy bútorainkat a felhasználóra fókuszáló, inkluzív tervezés jellemezze. A könnyen az egyéni igényekhez igazítható, többfunkciós termékek egyszerűvé és elérhetővé teszik a fenntarthatóságot. Ennek jó példája irodaszékeink FreeMotion™ technológiája, amely az ülés kiegyensúlyozott mikromozgásaival hozzájárul az aktív ülésélményhez. Emellett tiszta anyagokat, például hitelesített szöveteket és elsősorban vizes alapú, zéró vagy alacsony oldószertartalmú lakkokat használunk a felületkezeléshez, rendkívül alacsony VOC-kibocsátást biztosítva az egészséges beltéri levegő érdekében. Önnek és a jövőnek terveztük.

 • INKLUZÍV ÉS TÖBBFUNKCIÓS KIALAKÍTÁS – AZ EGYÉNI IGÉNYEKHEZ IGAZÍTHATÓ
 • IRODASZÉKEK, AMELYEK MOZGÁSBAN TARTJÁK A TESTÉT
 • IDŐTLEN SKANDINÁV DIZÁJN

Körforgás önért

A fenntarthatósághoz olyan belsőépítészeti megoldás szükséges, amely a dizájnját és a minőségét tekintve egyaránt időtálló. Termékeinket úgy alakítjuk ki, hogy használatuk, felfrissítésük és újbóli felhasználásuk egyaránt egyszerű legyen. A termék élettartama könnyen meghosszabbítható új komponensek – például eltávolítható kanapékárpit, cserélhető asztallap vagy új irodaszékülés és -támla – hozzáadásával. Mivel a termék eleve magában foglalja a felújítás lehetőségét, segítünk ügyfeleinknek a fenntarthatóság biztosításában és az új követelményekhez való alkalmazkodásban. Ez a körforgás Önért és a szervezetéért történik.

Időtálló termékeket hozunk létre, amelyek az igények és trendek változásának megfelelően frissíthetők. Segítünk ügyfeleinknek a termékek élettartamának meghosszabbításában. Sok közülük egyszerűen felfrissíthető vagy felújítható az asztallap, a kárpit vagy egyéb komponens cseréjével.

Johanna Ljunggren, Sustainability Manager, Kinnarps AB

 • TERMÉKEK BEÉPÍTETT KÖRFORGÁSSAL – HASZNÁLAT, FELFRISSÍTÉS, ÚJBÓLI FELHASZNÁLÁS ÉS ÚJRAHASZNOSÍTÁS
 • EGYSZERŰ FELÚJÍTHATÓSÁG AZ ASZTALLAP VAGY A KÁRPIT CSERÉJÉVEL
 • A KIALAKÍTÁS LEHETŐVÉ TESZI AZ ANYAGOK SZÉTVÁLASZTÁSÁT AZ ÚJRAHASZNOSÍTÁSHOZ

Önnek készül

Termékeinket a minőség folyamatos ellenőrzésével gyártjuk és szállítjuk. Mind a hat gyártóüzemünk Svédországban működik. A teljes láncot – a nyersanyagtól a kész munkaállomás-megoldásokig – a kiváló minőség és a rendkívül alacsony káros környezeti hatás jellemzi. Rendkívül nagy arányban (96%) használunk hitelesített vagy harmadik fél által ellenőrzött faanyagot. Kerüljük a környezetre és az egészségre ártalmas anyagok használatát, optimalizáljuk az erőforrások felhasználását és hulladékanyagokat is felhasználunk.

 • SVÉDORSZÁGI GYÁRTÁS A KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MUNKAHELYI EGÉSZSÉGVÉDELMI JOGSZABÁLYOKNAK MEGFELELŐEN
 • GYÁRAINKAT SAJÁT FAHULLADÉKUNKBÓL KÉSZÍTETT BRIKETTEL FŰTJÜK
 • TEXTILHULLADÉKUNKAT ÉS ÚJRAHASZNOSÍTOTT ANYAGAINKAT FELHASZNÁLJUK ÚJ TERMÉKEK GYÁRTÁSÁHOZ

Minőség önnek

Tudjuk, hogy funkcionális és tartós termékekre van szüksége a környezeti és a pénzügyi fenntarthatósághoz. Mi is ugyanezt szeretnénk. Termékeinket a csúcsminőség biztosítása érdekében teszteknek vetjük alá saját akkreditált bevizsgáló- és ellenőrző központunkban. A jogszabályi követelményeknek megfelelő tesztek mellett saját tapasztalatainkon alapulókat is végzünk. Széles körű ismeretekkel rendelkezünk a fenntartható termékek fejlesztése terén, és mindig teszteléssel bizonyosodunk meg róla, hogy rendeltetésszerű használat esetén a termék hosszú távon képes ellátni feladatát. Állítható magasságú íróasztalainkat ezért háromszor annyit teszteljünk, mint amit az iparági szabvány előír. Önért és a hosszú távú felhasználásért tesztelünk.

 • KÖRNYEZETI ÉS PÉNZÜGYI SZEMPONTBÓL FENNTARTHATÓ, HOSSZÚ ÉLETTARTAMÚ TERMÉKEK
 • TERMÉKEINKET SAJÁT AKKREDITÁLT BEVIZSGÁLÓ- ÉS ELLENŐRZŐ KÖZPONTUNKBAN TESZTELJÜK
 • ÁLLÍTHATÓ MAGASSÁGÚ ÍRÓASZTALAINKAT HÁROMSZOR ANNYIT TESZTELJÜNK, MINT AMIT AZ IPARÁGI SZABVÁNY ELŐÍR (15000 CIKLUS AZ ELŐÍRT 5000 HELYETT)

Önnek szállítunk

KÉK TEHERAUTÓINKKAL saját szállítási rendszert működtetünk. Ily módon az egész forgalmazási folyamatot ellenőrzésünk alatt tarthatjuk, Ön pedig részesülhet a hatékony logisztika és a markánsabb környezetvédelmi profil előnyeiből. Teherautóinkat a megújuló dízel legmagasabb elérhető fokozata hajtja, ami a szén-dioxid-kibocsátás lehető legnagyobb csökkenését eredményezi (ez megfelel a Föld 358 alkalommal történő körbeautózásának). Teherautóinkba úgy rakodunk be, hogy egyszerre több terméket szállíthassunk. A termékeket egyszer használatos csomagolás helyett filc anyaggal védjük, amelyet visszaszállítunk és újból felhasználunk. Ezzel utanként 270 kg-mal kevesebb csomagolóanyag-hulladékot termelünk, ügyfeleinket is megkímélve ettől. Önnek szállítunk, hatékonyabb és fenntarthatóbb módon.

 • EGYSZER HASZNÁLATOS KARTONDOBOZOK HELYETT TÖBBSZÖR FELHASZNÁLHATÓ FILCCEL VÉDJÜK TERMÉKEINKET
 • TERMÉKEINKET MAXIMÁLIS HELYKIHASZNÁLÁSSAL RAKODJUK FEL A TEHERAUTÓKRA – ÍGY 50%-KAL TÖBB FÉR A RAKTÉRBE, ÉS HATÉKONYABBÁ VÁLIK A SZÁLLÍTÁS
 • TEHERAUTÓINKAT 85%-KAL KISEBB ÉGHAJLATI HATÁSÚ BIODÍZEL HAJTJA

Fenntartható lehetőségek

A Kinnarps számára a fenntarthatóságba minden beletartozik az éghajlati hatásunk csökkentésétől és a környezet védelmétől kezdve az emberek egészségének és lehető legjobb közérzetének előmozdításán át a szervezetek vonzó képének és sikeres működésének támogatásáig. Termékeink tervezésekor és gyártásakor, valamint belsőépítészeti megoldásaink létrehozásakor mindig holisztikus megközelítést alkalmazunk.

Fenntartható történetek

A fenntarthatóság elválaszthatatlan tőlünk – múltunktól, jelenüktől és jövőnktől egyaránt. Hosszú, jelenleg is zajló történetről van szó, amelyet sokak elhivatottsága és az általuk létrehozott innovációk alakítottak. Erről még hosszan mesélhetnénk. A számos történet közös pontja a fenntarthatóság megkönnyítésére való törekvés.

scandinavia_sust@2x.jpg

A SCANDINAVIA egyszerű, időtlen dizájnja kiállja az idő próbáját. A kárpit még a vázszerkezetről is eltávolítható, így rendkívül könnyen és költséghatékonyan újítható meg a termék megjelenése. Az ülés kényelme egyszerűen fokozható az üléspárna átfordításával.

vibe_sust@2x.jpg

VIBE térelválasztó rendszerünk fejlesztésekor szem előtt tartottuk a nyersanyagokkal és erőforrásokkal, éghajlattal, anyagtisztasággal, társadalmi felelősségvállalással, újrafelhasználással és ergonómiával kapcsolatos szigorú követelményeket. A térelválasztók eltávolítható szövettel rendelkeznek, így szükség esetén elvégezhető a kívánt felújítás.

capella_sust@2x.jpg

CAPELLA irodaszékünk mechanizmusa 100%-ban újrahasznosított magnéziumot tartalmaz. Kialakításának köszönhetően a Capella a munkahely hosszú távú eleme lehet. Sokéves használat után az ülés, a támla, a fejtámasz és a karfa cseréjével tovább hosszabbítható az élettartama.

embrace_sust@2x.jpg

Időtlen dizájnú, tiszta anyagokból készülő EMBRACE székünknek számos különféle modellje van. A termék valamennyi komponense megfelel az élenjáró környezetvédelmi szabványok követelményeinek, szelektálható és újrahasznosítható. A szék valamennyi modellje azonos alapkomponenssel rendelkezik. Ez a fenntartható dizájn kitűnő példája, mivel a termékcsalád kevesebb fajta alkatrészt igényel.

refill_sust@2x.jpg

A saját fejlesztésű, innovatív RE:FILL anyagot hangelnyelőink – köztük a Prim térelválasztó – töltésére használjuk. 50%-ban újrahasznosított anyagból készül. 25% a Kinnarps skillingarydi gyárából származó szövethulladék, további 25%-ot pedig újrahasznosított PET-palackok alkotnak.

Pipálja ki fenntarthatósági céljait a the better effect index segítségével

A The Better Effect Index az első átfogó eszköz azok számára, akik környezettudatos döntéseket szeretnének hozni a belsőépítészeti megoldások terén. Ez az Index a Kinnarps termékeit a fenntarthatóság hat fontos szempontja szerint értékeli, majd ábrázolja a lehetséges eredményt. 

Tudjon meg többet

NÉHÁNY FENNTARTHATÓSÁGI TANÚSÍTVÁNYUNK