4 ok az iroda mellett

Ha túléltük a karantén office-t, az otthoni tanulást és tanítást, kihevertük a hely-, és magánszféra hiány okozta gyötrelmeket, akkor itt egy újabb próbatétel, még pedig az irodába való visszatérés mikor és hogyanja.

A dilemma -, hogy van-e elég szenzoros kézfertőtlenítő, hogy vajon beválik-e, ha a folyosók egyirányúak lesznek, és hogy a plexi milyen magasan legyen két asztal között -, nem csak a vezetőket foglalkoztatja, hanem a munkavállalókat is állásfoglalásra készteti. Arról nem beszélve, hogy az elsőre nehéznek és szokatlannak tűnő otthoni munkavégzés után, az irodai visszatérés is furcsa lehet majd. A helyes arányok megtalálása nem csak a felettesek, hanem a dolgozók számára is kihívás.

A Kinnarps háza táján is nagy a sürgés-forgás, hiszen nem csak saját dolgozóinkért, hanem ügyfeleinkért is felelősséggel tartozunk. Éppen ezért új koncepciókon dolgozunk és folyamatosan bővítjük szolgáltatásaink skáláját. Küldetésünket nem változtatta meg a jelenlegi helyzet, sőt szívügyünk részévé vált – az ergonomikus megoldások szállítása mellett – a biztonságos irodai jelenlétet segítő termékek fejlesztése.

Ebben a rövid írásban összegyűjtöttük, hogy mik azok a dolgok és előnyök, amiért ezután is érdemes lesz betérni az irodába – még ha nem is az eddig megszokott rendszerességgel.

#Szociális élet

Két dolog miatt biztosan vártuk az irodai élet újraindulását. Ha otthon magányosnak éreztük magunkat - társaság hiányában -, vagy ha túl nagy volt a zaj és nyugalomra vágytunk. Az online meetingek és arc nélküli telefonbeszélgetések nem pótolták a személyes jelenlétet, a közös ebédeket és kávézást, a munka utáni kiruccanást a kollégákkal. Egy hosszabb időszak végén nagyszerű lehetőség, hogy a munkahelyi kapcsolatainkat felfrissítsük és elmélyítsük. Sokkal jobban érezhetjük magunkat az irodában, egy olyan közösségben, aminek a kialakításához mi is hozzájárultunk.

#Sikeresebb kommunikáció

Bár számos új alternatíva élte fénykorát az elmúlt hónapokban, az eddig nem használt, újként felfedezett applikációk száma ugrásszerűen megnőtt és minden az online platformokon történő kommunikáció fejlesztését célozta meg, mégsem pótolta a személyes egyeztetések és ötletelések hangulatát és hatékonyságát. Gondoljunk csak az online meetingek-et és brainstorming-okat viccesen, de tűpontosan ábrázoló mémek sokaságára. Az irodai jelenlét nagy előnye, hogy a személyes részvételt igénylő megbeszélések sokkal hatékonyabban tudnak működni.

#Eredményesebb koncentráció

Ideális esetben a munkahelyünk lehetővé teszi az elmélyült munkavégzést és mi magunk is koncentráltabbak vagyunk, ha nem frusztrál a ki-, és bepakolásra váró mosó--, és mosogatógép és nem érzünk kényszert a nappali átrendezésére két megbeszélés között. Az irodában el tudjuk különíteni a munkára, ebédre, megbeszélésekre szánt időt és teret. Nem beszélve arról, hogy az utazás keretet ad a napnak és élesen elválasztja egymástól a munkahelyi és otthoni elfoglaltságokat. 

#Funkcionális terek

Nemcsak időben, hanem térben is hasznos lehet elkülöníteni egymástól az egyes munkafolyamatokat. Az otthonunk után – ahol minden értekezlethez és eszmecseréhez ugyanazt a helyiséget használjuk, legyen az a nappalink vagy a konyhánk – felfrissülés lehet, hogy az irodában minden térnek megvan a funkciója. Nem beszélve a megfelelő hangszigetelésről és akusztikai megoldásokról, amelyek az online oktatás, a gyerekzsivaj és az időben párhuzamos meeting-ek után különösen felszabadítóak. 

Irodai megoldásokért és inspirációért látogass el weboldalunkra. Ha pedig érdekelnek, ilyen és ehhez hasonló tartalmak, iratkozz fel hírlevelünkre.