A Kinnarps Csoport megkérdőjelezi a körforgás fogalmát

A körkörösség, nem jelenti automatikusan fenntarthatóságot is. A Kinnarps fontosnak tartja, hogy olyan belsőépítészeti megoldásokat és bútorokat hozzon létre, amelyek hosszú ideig használhatóak. Ezért most egy fenntartható körforgás koncepciót indítanak útjára.

Európában évente több mint 10 millió tonna bútor kerül kidobásra. Egyszer és mindenkorra meg kell kérdőjelezni a körforgás fogalmát, és a bútoriparnak felelősséget kell vállalnia a bútorok tervezésének, gyártásának és szállításának módjáért, hogy megteremtse a fenntartható belsőépítészet feltételeit. Gyakran teszünk egyenlőségjelet a körforgás és a fenntarthatóság közé, pedig az csak akkor válik valóban fenntarthatóvá, ha hosszú távra tervezzük a termékeket. Ezt a hosszú életciklust pedig még tovább kell tudni hosszabbítani azáltal, hogy felkészülünk a frissítésre, felújításra és a megújításra. A bútorhasználat környezeti hatásának csökkentésében a fő elv az, hogy a bútorokat a lehető leghosszabb ideig használják. Ekkor lesz a bútor életciklusa során az egy évre jutó környezeti hatás a lehető legalacsonyabb.

A fenntarthatóság a családi tulajdonban lévő Kinnarps DNS-ének része az 1942-es alapítása óta. A magas minőségű és vonzó, időtálló belsőépítészeti megoldások nyújtása nem újdonság a belsőépítészeti csoport számára. Most azonban egy lépéssel tovább viszik fenntarthatósági munkájukat egy olyan koncepció bevezetésével, amely egyértelműen rávilágít a három legfontosabb paraméterre, amikor a fenntartható és körkörös belsőépítészet kiválasztásáról van szó.

Circles of Change - A Kinnarps Fenntartható Körforgás kezdeményezése a fenntartható belsőépítészeti megoldások használatának és a róluk való gondolkodásnak új módját kínálja. A koncepció segít az üzleti vezetőknek, a beszerzőknek és az építészeknek abban, hogy a szervezet igényeinek elemzésével már a kezdetektől fenntartható, körkörös és funkcionális döntéseket hozzanak. Az egész a tudatos választásokról, a rugalmas megoldások megalkotásáról és a magas minőség kiválasztásáról szól, hogy általuk jövőbiztos megoldást kapjunk. Az eredmény egy alacsony életciklusköltségű belső tér, amelyet a meghatározott igényeknek megfelelően terveztek, és amely elősegíti a jólétet, a hatékonyságot és a sikert - miközben megőrzi a természeti erőforrásokat.

A koncepció számos körkörös szolgáltatást tartalmaz, például munkahelyi elemzéseket az irodai, oktatási és ápolási szektor számára, Svédországban pedig első piacként a vállalat lehetőséget kínál az újrahasznosított bútorok e-kereskedelmen keresztül történő megvásárlására, valamint egy egyedülálló szervizkamiont alkalmaz, melynek segítségével a régi bútorok új életre kelnek, méghozzá az ügyfélnél, a helyszínen.

"A fenntartható belsőépítészet legalább annyira a jelenről, mint a jövőről szól. A belsőépítészet és a bútorok kiválasztásakor ezért fontos, hogy a teljes életciklust figyelembe vegyük, és a szervezet igényeiből kiindulva olyan rugalmas belsőépítészeti megoldásokat hozzunk létre, amelyek valóban támogatják a dolgozókat a mindennapi munkájukban. Továbbá arról is szó van, hogy gondosan kiválasztott, megújulásra tervezett és előkészített anyagú bútorokat válasszunk, hogy maximalizáljuk az élettartamukat, és megteremtsük a fenntartható körforgás feltételeit." - Jenny Hörberg Global Range Director Kinnarps

"Segítünk ügyfeleinknek már a kezdetektől fogva fenntartható és körkörös döntéseket hozni, olyan döntéseket, amelyek megteremtik a jövőbiztos környezet feltételeit. Az igények elemzése alapján olyan egyedi, ergonomikus és rugalmas megoldásokat alakítunk ki az ügyfelek számára, amelyeket a mai egyének és tevékenységek számára tervezünk, de amelyek készen állnak a jövőbeli igények és kihívások kielégítésére is. A frissíthető, megújítható és felújítható bútorok és koncepciók révén olyan változtatható és alkalmazkodó belsőépítészeti megoldásokat teszünk lehetővé, amelyek a változó igényekkel együtt fejleszthetők és hosszú ideig kitartanak." - Dan Molander Global Sales Director Kinnarps

A Circles of Change koncepció a Kinnarps Orgatec standján látható. A teherautó szintén megtekinthető lesz a kiállításon:
2022. október 25-29. | 9-es csarnok A010-es stand.

A KINNARPSRÓL

A Kinnarps Európa vezető beszállítója az irodák, iskolák és egészségügyi-gondozási létesítmények teljes körű belsőépítészeti megoldásainak és munkahelyi tervezésének terén. A bútorokat kiváló minőség, innovatív dizájn, alacsony környezetterhelés és hosszú élettartam jellemzi. A cég 1942-es kezdete óta családi tulajdonban van, termékeiket Svédországban gyártják, és több mint 40 országban vannak jelen.

kinnarps.com

Szerkesztői megkeresések:

Kristina Hjalmarsson
Press contact Kinnarps AB
Industrigatan 14, SE-52188 KINNARP
T: +46 (0) 706 38 52 87
Email: kristina.hjalmarsson@kinnarps.se