A Phaze pihenőszék is elnyerte a Good Design Award 2017 formatervezési díjat

Örömmel jelenthetjük be, hogy a Phaze pihenőszék (tervezője: Karim Rashid) elnyerte a Good Design Award 2017 formatervezési díjat. Ez már a második formatervezési díj a Phaze számára, hiszen ezt megelőzően a német Design Award díjat is elnyerte.
Phaze

A Phaze egy testet körbe ölelő karosszék, amely valódi intimitást biztosít a benne ülők számára. Az egymáshoz tökéletesen illeszkedő vonalak szemet gyönyörködtető, hullámzó formát alkotnak.

Karim Rashid

"Szeretem az ismétlődést - zeneiséget, harmóniát, rendezettséget sugall, akár egy formagyakorlat. Az ismétlés gyönyörködteti a szemet, megnyugtató hatást teremtve. Az évek során számos, a kerttervezéstől a parfümös üvegekig terjedő projektemben jelent meg egy egyszerű érzéki forma, amely ismétlődve képes a folyamatosan áramló energia, az expresszivitás folytonosságának kifejezésére. A tárgyakból energia áramlik felénk. Olyan karosszéket akartam létrehozni, amely ezt a mindig és mindenhol jelenlevő, folyamatos ismétlődést vagy vibrálást biztosítja. A Phaze puha, organikus, hívogató karosszék, amely önmagában is érzéki hullámformát alkot, többedmagával pedig a szemet és testet is csábító, intim kuckók hullámzó tengerét alkotja. A karosszék tervét egy repülőút során vetettem papírra - olyan forma járt a fejemben, amely magába foglalja érzéki minimalizmussal és ismétlődéssel kapcsolatos filozófiámat"

Karim Rashid,

Karim Rashid

Karim Rashid, ipari formatervező és belsőépítész, napjaink egyik legsokoldalúbb és legtöbbet foglalkoztatott alkotója. Nevéhez több mint 3 000 legyártott formaterv, és több mint 300 díj köthető, munkájának eredménye több, mint 40 országban jelenik meg. A világ legismertebb márkái, többek közt Christofle, Veuve Clicquot, Alessi, Umbra, Bobble, 3M, Samsung, Asus, Kenzo és Hugo Boss számára készített formaterveket. Karim művei világszerte számos művészeti galériában megtekinthetők. Sok más díj mellett a Red Dot Award, a Chicago Athenaeum Good Design Award, az I. D. Magazine Annual Design Review és az IDSA Industrial Design Excellence Award birtokosa.

Skandiform

A Skandiform Skandinávia vezető design bútor cége, amely irodák és inspiráló közösségi terek számára készít modern bútorokat. A minimalista, biztonságos és modern termékek a skandináv életérzés (Scandinavian Sense) koncepció alapján készülnek. A Skandiform bútorai karaktert és harmóniát biztosítnak a közösségi terek számára.