A tavalyi SDW-n újabb sztárdizájnert köszönthettünk a Kinnarps csapatában!

2017-ben, a Stockholm Furniture & Light Fair-en többszörösen is díjazott Kinnarps ismét egy neves nemzetközi designerrel kötött együttműködést.

A New York-i székhelyű Karim Rashid által a Kinnarps skandináv szellemiségében megálmodott termékek már a debütáláskor nagy sikert arattak.  A Kinnarps történetében először fordult elő, hogy ugyanaz a tervező 3 különböző irányvonalat képviselő márkája mindegyikének tervezett terméket: a kreatív meetingtereket képviselő Materia csoportnak a Kaloo bárszéket, a Skandináv életérzést megtestesítő Skandiformnak a Phaze fotelt, valamint a Svéd gondoskodást reprezentáló Nordic Care számára a Manhattan széket.

Az együttműködés nem csak a Kinnarps számára volt értékes, Karim Rashid maga is igen inspirálónak találta az együttműködést. 

Karim Rashid

„A skandináv országokban nagy tisztelet övezi a tervezés folyamatát. Amikor különböző kulturális sajátosságokkal dolgozom, mindig igyekszem megőrizni nem csak a regionális sajátosságokat, de a márka identitását is. Tisztelettel tekintek minden vállalatra, akivel együtt dolgozom, hiszen nagyon fontos számomra, hogy megértsem küldetésüket és céljaikat. A Materia, NC és Skandiform termékei például minimalisták, de mégis érzékiek, funkcionálisak, ugyanakkor emberközpontúak és innovatívak is, miközben átjárja őket a tapasztalat. Ugyanez az én filozófiám is a fizikai világban. Mindhárom ügyfélnél az erősségeket hangsúlyoztuk, míg végül olyan három terméket hoztunk létre, melyek az én és az egyes márkák látásmódját is hűen tükrözik.”

Karim Rashid,

PHAZE a Skandiformnak - Egy fotel, mely átölel, és mely kellő személyes teret biztosít. Az eltérő vonulatok hullámzó, érzéki megjelenést kölcsönöznek a fotelnek.

MANHATTAN a Nordic Care-nek - Egy ikonikus design szék, valamint egy elegáns és funkcionális fa szék egyben. A két elem tökéletes egyensúlyban van egymással. A finom vonalak és idomok, valamint a lágy felület érzékien minimalista megjelenést kölcsönöz a Manhattan-nek.

KALOO a Materianak - Egy minimalista és modern bárszék, melyet a hagyományos skandináv design ihletett. A lábak egyenes vonalvezetése biztosítja a stabil bázist, mely a háttámlánál már kényelmes görbébe hajlik át.