Az Építészeti Újítások Katedrálisa: A Jövő Generációját Oktatva

A BME Építészmérnöki Karának 2023/24 tanévében elindult az új belsőépítészeti képzés a negyedéves tervező szakon. Ez a kezdeményezés hosszú, küzdelmes út eredménye, ami végre új lendületet ad az egyetemi képzésnek. A cél az, hogy a hallgatók a gyakorlatban is elsajátíthassák a tervezési tudást, és diplomájuk megszerzése után jogosultságot szerezhessenek.

Az újítás részeként a Decor Floor Kft., a Kinnarps Hungary Kft. és a Mattonella - SFERA Kerámia Kft. vállalták, hogy támogatják a képzést. Ez a partnerség lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy a piacvezető cégek bemutatótermeiben szerezzenek tapasztalatot és bővítsék tudásukat. A Kinnarps Hungary Kft. képviselője, Sebestyén Diána kifejezte a vállalat örömét a kezdeményezés iránti csatlakozás tekintetében, kiemelve, hogy a gyakorlatorientált oktatás kulcsfontosságú a diákok szakmai fejlődésében.

A Mattonella - SFERA Kerámia Kft.-től Szokol Zsuzsanna és a Decor Floor Kft.-től Lovas Gusztáv szintén kifejezték támogatásukat és elkötelezettségüket a hallgatói képzés iránt.

 

Ez az együttműködés lehetőséget teremt a hallgatóknak, hogy a tanulás mellett a gyakorlatban is elmélyítsék szakmai ismereteiket, és az új kihívásoknak megfelelően fejlődjenek. A gyakorlatorientált és közérthető oktatás kulcsfontosságú a jövő generációi számára, ez a partnerség pedig mindhárom cég szempontjából kiemelt fontosságú az építészeti tervezés területén.