A belsőépítészek új generációja már a hibrid működésre tervez

A tervezők új generációja már olyan irodatereket tervez, amelyek egyéni igényekre, közösségépítésre és különböző fókuszszintekre helyezi a hangsúlyt.

​Az irodaterek és a home office paragidma- váltásának az előszelét már évekkel a Covid megjelenése előtt éreztük de az elmúlt 1,5 tapasztalatai sokat formáltak és lendítettek az ezzel kapcsolatos elképzeléseken.

Ma pedig már ott tartunk, hogy a KREA enteriőr szakos hallgatói kimondottan ezekre a megváltozott igényekre készítettek terveket a NEXON Kft. meglévő tereiről, amiket a Design hét alkalmával be is mutattak a nagyérdeműnek és egy 5 főből álló zsűrinek, amelynek képviselői különböző területek ismert szakértői:

 

  • Bihary Sarolta - DLA Belsőépítész, Narmer Architects, KREA

    Bogdán Szilvia – HR Igazgató, Nexon Kft.

    Dr. Dúll Andrea - ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Gazdaság- és Környezetpszichológia Tanszékének vezetője

    Horváth Dávid - Lead Workplace Advisor & Service Designer, Colliers

    Somlai-Fischer Ádám – Vezető tervező és alapító tag, Prezi

​A tervfeladat pályázatot az M&M 4 fős csapata nyerte, akik a NEXON Kft. irodájának design koncepciójában a különböző fókuszszintek és az ezerarcú Duna közötti párhuzamra építették fel belsőépítészeti elképzeléseiket.

A prezentációkat követő kerekasztal-beszélgetésen olyan fontos témákról esett szó, mint a digitalizáció, a munkaterek távoli jövője, az épített környezet közösségformáló erejének jelentősége,  a munka és a szervezeti kultúrák evolúciója és bármilyen változás következzen is be azok mély nyomot fognak hagyni az épített környezetünkön.