Megtartottuk tervfeladat pályázatunk döntőjét,

a design hét keretében

Idén, immáron harmadik alkalommal indítottuk el a KREA-val közösen, enteriörtervező diákjai számára térfeladat pályázatunkat. A döntőben négy csapat prezentálta a végleges tervkoncepcióját. 

Feladatként a Nexon meglévő irodájának áttervezése volt megadva. A projektek célja egy olyan iroda létrehozása volt, ahol a változó felhasználói igényeket figyelembe véve születnek meg a terek. Mind megrendelői-, felhasználói-, üzleti-, egészségügyi-, szociális-, design-, vagy egyéb szervezeti igények érvényesülése mentén. 

Hogyan járjunk utána ezeknek az igényeknek? Milyen szereplőket kellene, hogy megszólítsunk? Hogyan alakítsuk ki ezek szerint az irodát? A home office és távmunka elterjedésével átalakúlhatnak a vállalatok irodaterei, de hogyan lehet újradefiniálni az irodát úgy, hogy hatékonyabbá tegye a munkát, mégis reagáljon a változó igényekre?

Többek között a fenti kérdések mentén készültek el a tervek, miután a hallgatók létező igényeket megismerve inspirálódtak. 

A csapatok olyan neves, diverz háttérű szakembereknek mutatták be munkáikat, mint:

  • Bogdán Szilvia – NEXON Kft. – HR Igazgató

  • Dúll Andrea – Környezetpszichológus

  • Horváth Dávid – Colliers Magyarország Kft. – Lead Workplace Advisor & Service Designer

  • Somlai Fischer Ádám – Prezi - Inventor, Artist and Technology Entrepreneur

  • Bihary Sarolta –  Építész, Belsőépítész


A győztes csapat olyan irodát álmodtak meg a Nexon számára, ahol mindenki eltérő fókuszáltságot támogató környezetben végezheti hatékonyan feladatát.