A Materia új design termékei diktálják a 2018-as trendeket

A Materia által tervezett bútorok a cég létrejötte óta jelentős hatással vannak a közös terek bútortrendjének alakulására. A társaság által tervezett bútorok célja, hogy a felhasználók mindennapi életét kényelmesebbé és könnyebbé tegyék. A most bevezetett, új design-termékekkel tovább bővül a Materia által a modern irodakörnyezetekhez kínált bútorok és kiegészítők már eddig is széles termékskálája. A Colours by Materia (CbM) koncepció jegyében a bútorok többféle színben is választhatóak.

Vagabond

A Vagabond asztalt sokoldalúsága teszi igazán egyedivé. A kerekes lábaknak köszönhetően könnyen áthelyezhető, és használható például tárgyalóasztalként és íróasztalként egyaránt, vagy akár éttermi/menzai környezetben étkezőasztalként is. Az asztal szélei üzenőfalként használhatók, és a hozzá tartozó mágnesek segítségével a keretre képek, üzenetek, tervrajzok is rögzíthetők. Az asztal tetején található rúd ideális lehet lámpa, virágok vagy egyéb dekorációs tárgyak elhelyezésére.

 

Motus

A Motus szék a funkcionalitás jegyében született. Az íves és kárpitozott ülőfelület különleges kényelmet biztosít, és formája lehetővé teszi, hogy a széken hagyományos pózban vagy akár lovagló ülésben is ülhessünk. A kerekes kialakításnak köszönhetően aktív, mobil munkavégzéshez is ideális.

Uni

Az új Uni termékcsalád asztalai rendkívül sokoldalúan használhatók, kisebb és nagyobb számú csoportok ültetésére is alkalmasak. Az Uni T-alakú és csillag alakú lábakkal is készül, számos méretben, magasságban és kivitelben. A széles termékskálának köszönhetően rendkívül rugalmasan és sokoldalúan használható, tárgyalóktól és étkezőktől kezdve, váróhelyiségeken át akár tantermekben is.

Pax

A sajátos kagylóformájú Pax szék tervezésénél a fő cél a minimális terület és a maximális ülési kényelem egyidejű biztosítása volt. Az ülőlap felé ívelő kartámaszok elegendő helyet kínálnak a lábak oldalirányú mozgatásához, a háttámla és a kartámasz találkozása pedig úgy lett kialakítva, hogy a háttámla ne legyen útban a könyököknek. Az egységes és letisztult megjelenésű Pax rugalmasan követi az emberi test vonalát és maximális kényelmet biztosít. A szék váza fröccsöntött műanyagból készült, rendelhető kárpit nélküli, kárpitozott ülőlapú és teljesen kárpitozott kivitelben.

Crest

A Crest egyszerre biztosítja a nyitottság és a meghittség érzetét. A kifejezetten közös terekbe tervezett bútordarab védelmet nyújt a kíváncsi tekintetektől, ugyanakkor segíti az interakciót és kommunikációt. Ezt a hatást a hátsó párnázásnál némileg magasabb hátsó lap erősíti. A különböző külső és belső borítások illesztése és elhelyezése azt az érzetet kelti, hogy az ember a kanapéban és nem a kanapén ül. A Crest számos különböző modult kínál, amelyekkel sokféle variáció alakítható ki, a hagyományos két- vagy háromrészes kanapétól a nagyobb és egyedibb alakzatokig.

Fox

A Fox szék/karosszék esetében a forma és az anyagok ideális ötvözete az egyszerű design szolgálatában áll. Az idei év újdonsága a kiegészítőként kapható írótábla, amely fekete kompakt laminált lemezből készül, fekete középső résszel és fekete porbevonatú acél kerettel. Az írótábla a szék jobb- és baloldalára egyaránt felhelyezhető.

Colours by Materia

A rugalmasság kulcsfontosságú szempont számunkra. Ennek megfelelően termékeinket széles anyag- és színválasztékban kínáljuk. Az idei év újdonságaként négy termékünkhöz standard kivitelben nyolc különböző színt kínálunk a Colours by Materia (CbM) koncepció jegyében. A nyolc színt – piszkos rózsaszín (dusty pink), rozsdavörös, acélszürke, zöld, fehér, szürke, sötétszürke, fekete – úgy állítottuk össze, hogy azok most és a jövőben is modern és divatos megjelenést biztosítsanak bútoraink számára. A CbM a Materia identitását tükrözi, a színek kiválasztásában Svédország legelismertebb építészei is részt vettek. A színek egymással jól harmonizálnak, az ízléses bútor- és színkombinációk összeállítása így igazán egyszerű.