Közösségi terek, tweed szövet és az év színei

Áprilisban lezajlott a Milánói Design Hét, ahol idén a Workplace 3.0 bemutatta az aktuális irodai trendeket.

Túlnyomóan közösségi terek bútorait vonultatták fel, nem a klasszikus iróasztal-szék-tároló kombinációt láthattuk - ebből is látszik, a modern irodák világa már mennyire kilépett a hagyományos kereteiből.

Színek, anyagok, sőt a formák tekintetében is változnak a trendek. Vezetnek a természetes árnyalatok, mint a halvány zöld, még mindig a rózsaszín és a kék vezetik a sikerlistát. Az anyagok a természetes szövet irányába mutatnak, míg formák tekintetében a természetesség felé hajlik a mérleg nyelve. Lássuk a részleteket!

green_1.jpg

Erőteljes zöldek

tweed_3.jpg

Gyapjúszövet azaz a tweed

rose_2.jpg

Az örök rózsaszín

green_3.jpg

Közösségi bútorok 

 

TWEED AZ ÚJ BŐR

A bőr - különösen az ülőgarnitúrák esetében a luxus szinonimájaként élt a köztudatban. Idén több klasszikus dizájnt újragondoltak, és kiderült, agyapjúszövet lényegesen praktikusabb, kellemesebb..

HALVÁNY ZÖLD

Néhány éve még a mélyebb tónusú erdő zöld állt a középpontban. Idén azonban a szofisztikáltabb árnyalatok térhódítását figyelhetjük meg.

ÉLETIGENLŐ RÓZSASZÍN

Örökérvényűnek látszik a rózsaszín hatalma, annak ellenére is, hogy idén a finomabb tónusokra került a hangsúly. Nem csoda, hogy az év Panton színe is az élő korall lett. A rózsaszín árnyalatok közül a halvány terrakotta és a korall éli fénykorát.

DISCO KÉK

A kékek Univerzumában nem érvényesül a halvány árnyalatok hatalma. A tervezők a merész kéket választották idén. Akinek jelent valamit az electric blue, a 80-as évek szintipop korszaka, az közel áll az idei kék vezető árnyalatához.

KÖNNYED ÉS ROBOSZTUS ANYAGOK, ORGANIKUS FORMÁKKAL

Még mindig trend marad a vékony márvány lap könnyed acél lábakon állva. Ugyanakkor  a másik véglet szintén trendvezető: robosztus, nagy falapok, akár egy fából kivágva, melyeknél meghagyták a természetes vonalvezetést. De megjelentek a természetes anyagokból font háttámlás székek, fotelek is. Ez utóbbi jobban illik a lekerekített organikus formák világához, mely  olyan jól passzol a skandináv egyszerűségre törekvő trendekhez.