Moodboard Experience - a designbútor kollázs

Moodboard Experience névre keresztelt igazi design csemegével szolgáltunk azoknak az építészeknek, belsőépítészeknek, lakberendezőknek, design rajongóknak, akik ellátogattak a Budapest Design Week- en a LUMAS galériába.

Az építészek, belsőépítészek által sokszor használt moodboardokat, színes kollázsokat keltettünk életre: műalkotásokat, bútorújdonságainkat, színeket, különleges anyagokat, kiegészítőket izgalmas fúzióba rendeztünk, melyek egy-egy Kinnarps értékpárt, irodai funkciót jelenítettek meg, úgy mint a környezettudatosság, az ergonómia, emberközpontúság, kollaboráció, akusztika, fókusz, kreativitás, feltöltődés, flexibilitás. Mindezt designbútor palettánk legújabb és legnépszerűbb termékeivel fűszereztük meg.

Soltész Tiberius

„Újdonságainkon túl szerettük volna megmutatni a szakmai közönségnek, hogy az irodától távol eső közegben is milyen jól tudnak működni a megoldásaink, és milyen sokat tudnak hozzáadni egy térhez. Egyúttal felhívni a figyelmet az olyan égetően fontos kérdésekre, mint a fenntarthatóság és a környezetvédelem, vagy az emberközpontú tervezés. Skandináv cégként mi ebben évtizedek óta úttörőek vagyunk, de nem lehet ezeket eléggé hangsúlyozni, ezért arra buzdítjuk ügyfeleinket, partnereinket, hogy választásaikkal legyenek részesei a fenntartható megoldásoknak.”

Soltész Tiberius, Ügyvezető Igazgató Kinnarps Austria & Hungary

A galériába belépve pontosan ezt a küldetés szuggerálta a látogatókba a hatalmas tehénfejet ábrázoló kép, amelyet a Materia márkánk Patch névre keresztelt „sámlijai” vettek körül egy élő tisztásba burkolva.

A Patch tipikusan jó példája a fenntarthatósági küldetésünknek ugyanis az ülőfelület szövetezése a gyárban felhalmozódó maradék anyagokból készül így semmi sem vész kárba és mindegyik szék egyedi lesz. Hiszen a megrendelő csupán az ülőlap színtónusát tudja kiválasztani, de hogy a tényleges szék hogy fog végül kinézni, milyen mintája, textúrája lesz mindig meglepetés, és mint a hópelyheknél sosincs két egyforma darab itt sincs két egyforma.

A Materia Patch székei

A térben továbbhaladva az „ergonómia, egészség, emberközpontúság” sarokban kipróbálhatták az érdeklődők az aktív ülést támogató Capella székünket, melynek - ahogy neve is mutatja - tökéletesen lehet az egyedi igényekre hangolni.

Az irodaterekben napi kihívás az akusztikai komfort megteremtése. Egyre több paravánnal, kiegészítővel, telefonáló „fülkékkel” találkozunk a terekben, amik ezt hivatottak megvalósítani, ezért itt a nagyváros és az irodai forgatag zajára megoldásként szolgáló Point high fotelünk volt a központi elem.

Közvetlenül emellett a kollaboráció került reflektorfénybe az igencsak feltűnő és karakteres Petals névre hallgató ülőbútoraink, flamingók és villanykörte csokorral buborékot alkotva.

Mellette a könyvtár életérzést- elvonulást, elemző- és kutatómunkát szimbolizáló monokróm színpompa hírnöke a Pax székcsalád, amelynek vonalvezetése annyira lágy, mintha csak valaki belehuppant volna egy kehelybe, amit egy alkotói kéz a felhasználó köré simogatta volna. Ennél már csak a szék színvilága egyedibb, mert amellett, hogy a lábszerkezet és az ülőfelület teljesen egyforma színű, a választható 8 különböző színvilág szinte tapintható: füstös szürke, por fedte púder, matt olaj kék.

Petals fotel és a Pax székcsalád

A tér központi eleme a mindennapi irodai élet szociális motorja a konyha- étkező környezetet helyezte új kontextusba. Általában az ilyen funkciójú terek ebédidőben és a délutáni uzsonna időszakban a legzsúfoltabbak pedig kellően átgondolt tervezéssel úgy is ki lehet alakítani őket, hogy más funkciókat is elláthassanak – akár vendéget tudjunk ott fogadni, vagy kreatív megbeszélést tartani. Ezt a hangulatot hozta el a „kávé- étel – beszélgetés” sziget a Matsumoto bárasztalokkal és a Skandináv hangulatot megteremtő falábas Deli bárszékekkel körülvéve olyan hangulathoz illő Lumas képekkel, mint például az arany kenyérpirító.

MAtsumoto asztal és Deli bárszékek

A kreatív ötletek ugyanis leggyakrabban nem az íróasztalnál születnek – hanem egy olyan közegben, ami kicsit kimozdít minket a kerékvágásból. A hozzáadott érték ma már az egyik legnagyobb kincs a munkaerő piacon, nem csoda, hogy egyre több cég fordít arra nagyobb figyelmet, hogy valamilyen formában ennek teret adjon az irodájában. Ezért is kerültek az „ötlet és szikra” sarokba a Materia Mr T puffjai, amely arra csábítja a nézelődőt, hogy kísérletezzen, hogyan is ülne rajta legszívesebben.

Mr T

A kreatív ötlet- cunamiból egyenesen a recepciós lobbik vendégváró, köszöntő funkcióját, az első benyomást és egyúttal a feltöltődést szimbolizáló nyugalom tengerébe vezetett az út. Itt az idei nagy újdonságunk a Crest szófa tengerkéksége töltötte be a teret élénk virágokkal – amelyek az üdvözlést szimbolizálták-, továbbhömpölyögve a birkaszőrmével borított Plint székeink és a tenger hullámainak dinamikájába.

Crest sofa és a Casa Provensa dekorációja

Crest sofa és a Plint szék

A koncepció utolsó állomás a „fókusz és koncentráció” zóna, ami az egyteres irodák másik aktuális kihívása. Nagy szükség van arra, hogy adott tevékenységeknek legyen olyan tere, ahova elvonulhatunk és csak a feladatunkra koncentrálhatunk, ahol lehet paravánnal leválasztott saját kis terünk, és lehuppanhatunk egy laptoppal az ölünkben mondjuk egy Stripe fotelbe.

Bal oldalon a Stripe fotelünk

Összes képünk a kiállításról

A kiállításon a következő bútorainkkal találkozhatott

Patch

Patch

Capella

Capella

264 Színek | 4 Variációk

Point

Point

Petals

Petals

Pax

Pax

Matsumoto

Matsumoto

Crest sofa

Crest sofa

Plint

Plint

Stripe

Stripe