Pácolt kőrisfa furnér – színes kiegészítés az irodába

Pácolt kőrisfa furnérjaink mostantól 11 új, elegáns színben elérhetők. A pácok kizárólagosan a Kinnarps Colours Studióhoz* készültek, építészekkel és a Kinnarps saját felületkezelési- és furnér-szakértőinek bevonásával. Az általunk kínált színek egyediek és kizárólag a Kinnarpsnál találhatók meg.

A pácolt kőrisfa furnér lehetővé teszi a természetes anyagok és a színek izgalmas kombinálását. A fafelület úgy veszi fel a színt, hogy közben megtartja a fa élénk textúráját és természetes megjelenését. Mivel a technika minden sima, furnérozott felületen alkalmazható, így egész tereket egységessé tehet. Az új pácok emellett jól passzolnak a szövetekhez és a Kinnarps Colour Studio egyéb anyagaihoz, így könnyen hozzáilleszthetők más termékekhez.

A 2018 őszén bemutatkozó 11 pácot árnyalatok szerint színcsaládokba soroltuk, amelyek tetszés szerint keverhetők vagy kialakítható velük monokróm hatás: sötétvörös és lágyrózsaszín; sötétzöld és szürkészöld; sötétkék és szürkéskék; sötétszürke, középszürke és középbarna; fehér és fekete.

EXKLUZÍV PÁCOK

Az új pácok kizárólagosan a Kinnarps számára készültek, a Kinnarps Colour Studióval és építészekkel együttműködve. A pácokból ezután felületkezelési szakértőink alkottak termékeket. Az 1950-es évek óta kínálunk pácolt furnért az irodabútorokhoz. Döntésünk, hogy megőrizzük szakértelmünket, és hogy kifejlesztjük a gyártóüzemeink számára szükséges technológiát, bölcs befektetésnek bizonyul: a pácolt furnér ismét keresett anyag az építészek és a belsőépítészeti tervezők körében.

  „Felületeink házon belül készülnek, így nem kell a piacon elérhető megoldásokra hagyatkoznunk – mi döntjük el, hogy milyen pácokat és színeket szeretnénk.” – mondta Benny Grönborg, a Kinnarps felületkezelési technikusa, aki 40 éves tapasztalattal rendelkezik a pácolás terén.

 

OLYAN, MINTHA VÍZFESTÉKKEL FESTENÉNK

A pácolt furnér a sima felületű bútoroknál választható – az irodai asztaloknál, a tárgyalóasztaloknál, a konferenciaasztaloknál és a különböző fajta tárolómegoldásoknál. Főleg a tölgyfa és a kőrisfa furnért pácoljuk. A kőrisfát világos árnyalata alkalmassá teszi  arra, hogy színes pácokkal kezeljük. Benny és kollégái a piaci igények és az építészek által várt trendek alapján hozták létre ezeket az egyedi pácokat.

  „A pác vízből és színpigmentekből áll. A pigmentek kombinációja határozza meg, hogy milyen lesz a végeredmény. A pác valójában olyan, mint a vízfesték: a furnérozott felület festése olyan, mintha vízfestékkel festenénk.” 

 

KIEMELT TEXTÚRA

A pác és a színpigmentek mélyen behatolnak a fa pórusaiba, kiemelik a fa textúráját és fényét, és életre keltik a felületet. Mivel maga a pác nem tartós, ezért azt UV-lakkal zárjuk le. Ezáltal a felület kiválóan megőrzi a pácot és ellenállóvá válik a kopással szemben. Ha kiönti a kávét az asztalon, akkor elég azt egyszerűen csak letörölni: a lakk megakadályozza, hogy a folyadék behatoljon a fába.     
A pácolt furnér minősége kritikus fontosságú a végeredmény szempontjából. Mivel az általunk használt furnért saját magunk gyártjuk, így pontosan meg tudjuk határozni az anyag megjelenését és jellemzőit – a teljes termékkínálatunkon.
Ahhoz, hogy az ügyfelek és az építészek egyformán és összehangoltan be tudják rendezni a nagy nyilvános tereket, irodákat és iskolákat, fontos, hogy a furnérfelületek minősége kiváló és egységes legyen, valamint hogy megfelelő legyen a gyártókapacitás.

 

FENNTARTHATÓ VÁLASZTÁS

A pácolt furnér fenntartható és környezetbarát választás. A teljes folyamat optimalizálva van környezetvédelem és fenntarthatóság szempontjából. A pác vizet és pigmentet tartalmaz, a lakk pedig – amit zárt térben viszünk fel – oldószermentes. Emellett a bútorokat akkreditált tesztlaborban vizsgáljuk be, hogy biztosítsuk, megfelelnek az ügyfelek igényeinek és a különböző piacok szabvány szerinti elvárásainak.

 

*A Kinnarps Colour Studio anyaggyűjteményünk összefoglaló neve, amely magában foglalja a szövetet, a furnért, a fémet, a laminátumot, a linóleumot, a marmoleumot és a műanyagot. A gyűjtemény több mint 250 szövetet tartalmaz, végtelen számú kombinációt kínálva ezáltal és biztosítva, hogy minden belső tér személyessé tehető legyen.

„A pácolt furnér egy szép anyag, amely jól illik az irodabútorokhoz, mivel természetes. Általa elvihetjük a fát az irodába, miközben szabadon játszhatunk a színekkel.”

Christina Wiklund, a Kinnarps felületszín-menedzsere

5 OK A PÁCOLT KŐRISFA FURNÉR MELLETT

A TERMÉSZETESSÉG KIEMELÉSE

A pácolás egy olyan felületkezelési eljárás, amely a fa textúráját és a pác anyagbahatolási képességét használja ki. A pác kiemeli a fa életteliségét, fényét és textúráját, miközben megszínezi azt.

KEVESEBB ZAJ

A furnérozott felületek kevesebb zajt generálnak, mint a laminált felületek, így hozzájárulnak a csendesebb irodai környezethez.

JÁTÉK A SZÍNEKKEL

A pác lehetővé teszi, hogy színessé tegye a bútorokat, kézműves hatást és egyediséget kölcsönözve nekik. Minden sima, furnérozott felületű bútordarab – így például munkaasztal, tárgyalóasztal, konferenciaasztal, tárolóegység stb. – pácolható.

OTTHONOSSÁG

A laminált felületekkel ellentétben a furnér egy természetes anyag, amely kellemes és finom tapintású.

FENNTARTHATÓ ÉS KÖRNYEZETBARÁT MEGOLDÁS

A Kinnarps furnérok fenntartható erdőgazdálkodásból származó, FSC® tanúsítvánnyal ellátott fából készülnek. Maga a pác kizárólag vizet és pigmentet tartalmaz. A felület lezárására használt UV-lakk oldószermentes, és a teljes folyamat zárt rendszerben zajlik.

Szeretne többet tudni?

Kapcsolat