Pantone 2021: Ezek az év színei

2021-ben a Pantone színszakértői újra kihirdették az év színét, amely 2016 óta után újra egy színpáros lett. Ezúttal a világos napsárga (Illuminating) és a nyugtató szürke (Ultimate Gray) árnyalatokra esett a választás. Az elsőre talán egymásnak ellentmondó két szín, valójában tökéletesen kiegészíti egymást és remekül kombinálhatóak.

Az év választott színei előszeretettel jelennek meg majd a lakberendezésben, a divatban, grafikákon és csomagolásokon, valamint – a Kinnarps fő profiljában – az irodai berendezésekben is. Összegyűjtöttünk néhány fontos tudnivalót a két árnyalatról, inspirációs galériánkban pedig ötleteket adunk azoknak, akik irodák, iskolák, közösségi terek kialakítása előtt állnak. 

Ahogy említettük, utoljára 2016-ban volt az év választása egy színpáros, ám a mögöttünk álló hónapok után nem meglepő, hogy a Pantone színszakértői a választást azzal indokolják, hogy a kombináció egyszerre

  • "gyakorlatilas és sziklaszilárd, melegséget árasztó és optimista".

Erőt, pozitivitást, reményt, tisztaságot, energiát sugároznak a színek együtt, vagyis "támogatják egymást". Egy ilyen év után pedig a felhasználóknak sincs szüksége másra…

Brain Embassy

A sárga színt alkalmazva – például egy irodai térben – megfigyelhetjük, hogy a helyiségbe belépve jókedvet okoz, és tökéletesen kiegészíti az önmagában egyhangú szürke színt.

Irodai berendezések esetében egyébként is előszeretettel ajánlott a meleg árnyalatok használata – és a sárga is ezek közé tartozik – mert energiával töltik fel a teret és fokozzák a munkakedvet.

A sárga emellett javítja a gondolkodást, mégpedig úgy, hogy aktivizálja agyunk vizuális központját. Az inspirációs galériában tökéletes példát látunk erre az Arcada projekt képei között, ahol a színt iskolai környezetben alkalmaztuk, elősegítve ezzel az előbb említett hatásokat. 

A színpáros remekül működik a letisztultabb (skandináv) enteriőrökben is. A szürkét alapként használva nagyszerűen feldobhatjuk sárgával, amit kiegészítőkben vagy hangsúlyosabb módon – bútorok színeiben is - alkalmazhatunk.

A Brain Embassy projekt tökéletes példája annak, hogy egy jól megtervezett és berendezett helyiség hogyan eredményez egészséges és elégedett dolgozókat, akik ötletekben gazdagabbak és termelékenyebbek lehetnek. A projekt esetében mind a bútor -, mind a színválasztás tekintetében arra fókuszáltunk, hogy elősegítsük a mozgást és ösztönözzük az aktivitást, ugyanakkor figyeltünk arra is, hogy a terek alkalmasak legyenek a csendes elmélyülésre is.
A Kinnarps saját márkái között számos inspiráció található – elsősorban enteriőr fotókon -, amelyek a két szín tökéletes kombinációját mutatják be, illetve széles termékpalettánkon szerepelnek szürke és sárga bútorok, amelyekkel tökéletesen feldobható egy egyhangú iroda.


Ahogy ígértük, összegyűjtöttünk néhány olyan fotót, amelyek nagyszerű alapként szolgálhatnak a 2021-es év Pantone színeinek használatához. Még több inspirációért pedig kövess minket a közösségi oldalakon, irodai megoldásokért pedig keress minket elérhetőségeink egyikén.