Stockholm Furniture & Light Fair 2018

Új fenntarthatósági mutató és nagysikerű design megoldások a Kinnarps-tól. Elismerés a fenntarthatóság terén, díjnyertes termékek és számos nagy érdeklődéssel övezett szeminárium - röviden így jellemezhető a Kinnarps részvétele a 2018-as Stockholmi Furniture & Light Fair design kiállításon.

A Stockholmi Furniture & Light Fair szakkiállításon sokan keresték fel a Kinnarps standját. A standon kiállított termékek és a hét során szervezett aktivitások egyaránt a fenntarthatóság és design kombinációjára épültek. A termékek fenntarthatóságának mérésére a Kinnarps, Better Effect Index néven új mutatót dolgozott ki. A mutató a társaság ügyfelei szerint a fenntarthatóság szempontjából fontosnak ítélt hat területen osztályozza a termékeket, és minden területen 3 pont az elérhető legmagasabb érték. Az index világos és átlátható képet ad a termékek fenntarthatóság szerinti besorolásáról.

A Kinnarps fenntarthatósági koncepcióját nagy érdeklődés övezte az idei „Open Minds” kerekasztal beszélgetések kapcsán is, ahol sok érdekes szempont hangzott el. A beszélgetésen részt vett Gert Wingårdh díjnyertes építész, Louise König, akit 2017-ben az év fenntarthatósági menedzserének választottak Svédországban, Erik Huss a Fores tanácsadó szervezettől, Johanna Ljunggren, a Kinnarps fenntarthatósági menedzsere, és Robert Petersson, a Kinnarps vezérigazgatója. A moderátor a TV4 svéd televízió csatorna munkatársa, Renée Nyberg volt.

A külföldi sajtó számára rendezett eseményt is nagy érdeklődés övezte. A programot a Kinnarps a Visit Stockholmmal, a Külügyminisztériummal és a Stockholmi Nemzetközi Kiállítási és Kongresszusi Központtal közösen szervezte. A kiállítás hetének keddi napján, a sicklai (Stockholm) kiállítótermében. Johanna Ljunggren, a Kinnarps fenntarthatósági menedzsere kedden a bútoripar képviselőjeként részt vett a Fabútor-gyártók Szövetsége (Trämöbelförbundet, TMF) által tartott „Hogyan járulhat hozzá a svéd bútoripar a világ megmentéséhez?" cimű vitafórumon. 

A szakkiállításon a Kinnarps két olyan terméket is bemutatott, amelyek a közelmúltban elismert és rangos díjat nyertek: az iF Design Díjat elnyert, funkcionális és stílusos LEIA irodai széket, és a Good Design™ díjat elnyert SPACE bútorcsaládot. A Kinnarps emellett Next Office és Next Education címen bemutatta a jövő irodáira és iskoláira vonatkozó koncepcióját is.

Összességében nagyon sikeres hetet tudhatunk magunk mögött, érdekes előadásokkal és fórumokkal, rengeteg programmal, és a fenntarthatósággal kapcsolatos új kihívásokkal. 

A KINNARPS-RÓL 
A KINNARPS MUNKAHELYI TEREKRE KÍNÁL MEGOLDÁSOKAT

A Kinnarpst 1942-ben alapította Jarl és Evy Andersson. Napjainkban is kizárólagos családi tulajdonú vállalat, amelyet Jarl és Evy gyermekei és unokái irányítanak. A Kinnarps irodák és közintézmények részére kínál belsőépítészeti megoldásokat. A nyersanyagoktól a kész munkahelyi megoldásokig a teljes értékláncra jellemző a kiváló minőség és az alacsony környezetterhelés. A Kinnarps jelenleg az egyik legnagyobb belsőépítészeti megoldásokat szállító vállalat Európában. Termékei mintegy 40 országban kaphatóak és a csoport forgalma a 2014-2015-ös üzleti évben elérte a 3,8 millió svéd koronát.

KÉRDÉSE VAN?  

További tájékoztatásért, kérjük, forduljon kapcsolattartónkhoz:
Jessica Candemar, Sajtókapcsolatok, Kinnarps AB
+46 515 388 07
jessica.candemar@kinnarps.se