Sikeres belsőépítészet - Kinnarps Cégprofil

A Kinnarps Európa egyik vezető beszállítója, mely az irodák, iskolák és ápolási létesítmények számára nyújt teljes belsőépítészeti megoldásokat. A családi tulajdonban lévő vállalatot olyan klasszikus svéd értékek jellemzik, mint a fenntarthatóság, a társadalmi felelősségvállalás és a skandináv dizájn. A Kinnarps csoporthoz tartoznak a Kinnarps, Drabert, MartinStoll, Materia, Skandiform és NC Nordic Care neves márkák. A vállalat október 25. és 29. között a kölni Orgatec kiállításon vesz részt.

Cégtörténet

A Västra Götaland gyönyörű természeti tájába ágyazva, Göteborgtól mindössze 1,5 órányi autóútra található. Jarl ügyes kézműves volt, és tehetséges abban, hogy az ügyfelek igényeit valósággá tegye. Evy mindig ügyelt a részletekre, és gondoskodott a pontos kivitelezésről. Úttörő szerepet játszott a fenntarthatóság és az újrahasznosítás terén. Kezdetben a cég, bútorokat készített megrendelésre, főként építészek számára. Azóta a Kinnarps lépésről lépésre nőtt.

A Bluetruck koncepció sarokköve

Az 1950-es évek elején a család beruházott az első teljes irodabútor-kínálatba és egy új gyárba, ahol modern székeket készítettek. 1959-ben a Kinnarps saját teherautókkal kezdte meg a bútorok szállítását és összeszerelését az ügyfelek irodáiban. Azzal, hogy a termékeket eldobható csomagolóanyag helyett újrafelhasználható takarókba csomagolták, jelentősen csökkentették a hulladék mennyiségét és a teherautó rakodóképességét. Ez alapozta meg a mai Bluetruck koncepciót.

1968-ban Stockholmban megnyílik az első bemutatóterem, majd 1974-ben London következik, ami a vállalat belépését jelenti az exportpiacra. A vállalat továbbra is a fenntarthatóságba fektet be, csökkentve a fűtőolaj-fogyasztást egy olyan fűtési rendszerrel, amely a gyárban keletkező fahulladékot használja fel, és kifejleszt egy UV-lakkozási eljárást. 1980 óta 90 százalékkal csökkent a kibocsátás, mivel az ökológiai innováció a Kinnarps üzleti modelljének középpontjában áll.

Az első állítható magasságú asztal a Kinnarps-tól érkezik

1989-ben a Kinnarps a világon elsőként dobta piacra az első elektromosan állítható magasságú íróasztalt, és ezzel egyidejűleg növelte a szerepét Európában- a Materia és a Skandiform márkák a Kinnarps csoporthoz kerültek. 2000 elején a Kinnarps bemutatja a Next Office® elemző eszközt, amely tudományos háttérinformációkat és tanácsadási szolgáltatásokat nyújt az egyéni és igényorientált irodai környezetek kialakításához. Ezt követi később a Next Education® a tanulási terek kialakításához és a Next Care® az egészségügyi terek tudatos tervezéséhez.

A Kinnarps felvásárolja a Samas-t Németországban

2010-ben a Kinnarps felvásárolja a Samas csoportot Németországban, megalapozva ezzel a Kinnarps GmbH-t és a hosszú távú növekedést Közép-Európában. A Kinnarps továbbra is 100%-ban családi tulajdonban van, és a gyermekek és unokák, Jarls és Evys vezetik.

A Kinnarps ma is, akárcsak 80 évvel ezelőtt, azt képviseli, hogy ügyfeleinek segít megtalálni a legjobb lakberendezési megoldást. Kínálatának középpontjában a fenntartható, ergonomikus és átgondolt termékek és szolgáltatások állnak. Skandináv berendezési koncepcióival a Kinnarps választ ad arra az egyre növekvő igényre, hogy számos vállalat holisztikus térmegoldásokat valósítson meg. A Kinnarps hat márkájának átfogó irodai, ülőbútor- és szerződéses bútorportfóliója minden elképzelhető berendezési lehetőséget kielégít. Nemzetközi ügyfelei számára a Kinnarps jól felszerelt hálózatot kínál egész Európában.

A vállalat hat gyártóüzeme, melyek Svédországban találhatók Európa legmodernebb és leghatékonyabb telephelyei közé tartoznak. A gyártási folyamat során a nyersanyagok kiválasztásától a kész iroda berendezéséig a vállalat elkötelezett a fenntarthatóság mellett.

A KINNARPSRÓL

A Kinnarps Európa vezető beszállítója az irodák, iskolák és egészségügyi-gondozási létesítmények teljes körű belsőépítészeti megoldásainak és munkahelyi tervezésének terén. A bútorokat kiváló minőség, innovatív dizájn, alacsony környezetterhelés és hosszú élettartam jellemzi. A cég 1942-es kezdete óta családi tulajdonban van, termékeiket Svédországban gyártják, és több mint 40 országban vannak jelen.

kinnarps.com

Szerkesztői megkeresések:                                                  

Kristina Hjalmarsson
Press contact Kinnarps AB
Industrigatan 14, SE-52188 KINNARP
T: +46 (0) 706 38 52 87
Email: kristina.hjalmarsson@kinnarps.se