Megkönnyítjük a környezettudatos választást 

 
A Better Effect Index egyszerű választa ad egy bonyolult kérdésre: Mennyire környezettudatos egy adott termék? Bemutatjuk a piacon az első átfogó fenntarthatósági indexet.


  Hogyan működik

Hogyan működik a BETTER EFFECT INDEX

A termékeket 6 féle területen értékeljük, mindegyiken 3 pont a legmagasabb érték

Megkérdeztük ügyfeleinket – építészeket,
belsőépítészeket, beszerzőket és felhasználókat – arról, hogy
szerintük mi a fontos a fenntartható döntések meghozatalához. Az ő kívánságaik és az ENSZ fenntarthatósági céljai alapjánlétrehoztunk egy indexet, amely a következő 6 fontos területen értékeli és osztályozza termékeinket.

 

a végeredmény: 
egy teljes skála

Az egyes termékeket hatféle területen értékeljük. Mindegyiken 3 pont a legmagasabb érték. Az egyes területeken elért pontszámot a hozzá tartozó mutatók átlaga adja meg. Az index maximális értéke 3 pont. A végső érték a 6 terület pontszámának átlagából alakul ki.

Mit mérünk:

1. Nyersanyagok & erőforrások

✓ A nyersanyagok eredetének ismerete

✓ A termelési lánc körülményeinek ismerete

✓ Erőforrás-optimalizálás

2. Éghajlat

✓  Befelé irányuló szállítmányozás

✓  Kifelé irányuló szállítmányozás

✓  Beszállítók
(nem fosszilis energia a gyártásban)

✓  Gyártók
(nem fosszilis energia a gyártásban)

✓  Alacsony klímabefolyásoló hatású
anyagok aránya

3. Anyagtisztaság

✓  A vegyszertartalmi szintek teljesítése

✓  A kibocsátási szintek teljesítése

✓  Jó anyagválasztás

4. Társadalmi felelősségvállalás

✓  Magatartáskódex a beszállítók számára

✓  A kockázatértékelésen átesett beszállítók

✓  A kockázatos országokból származó,
ellenőrzött beszállítók

5. Újrafelhasználás

✓  Javítás/felújítás lehetősége

✓  Anyagok újrahasznosításának lehetősége

✓  Újrahasznosított anyagból történő előállítás

6. Ergonómia

✓  Lehetővé teszi a testreszabást

✓  Lehetővé teszi a költöztetést

✓  Javítja az akusztikus környezetet

Szeretne többet megtudni, hogyan működik értékelő rendszerünk?

Contact us

Ismerje meg mérőrendszerünket- a BETTER EFFECT INDEX-et

Keresse a fenntarthatósági jelzést

Bizonyos termékeknél megtalálja ezt a szimbolumot, ami azt jelzi, hogy a a termék rendelkezik a fenntarthatósági együtthatóval , a  BETTER EFFECT INDEX-el. A szám és a grafikai megjelenítés megmutatja az 1-3 skálán hol helyezkedik el a termék.

✓  Megmutatja a termék teljes fenntarhatósági együtthatóját

✓  1-3 skála

Találja meg a skálázott termékeket

A terméklistánkon található fenntarthatósági szűrő segítségével könnyedén megtalálhatja azokat a termékeket amelyek teljesítik cég környezettudatos elvárásait. 

 ✓ Szűrési funkció 12 különböző opcióval

Termék-fenntarthatóság részletesen

A termékeknél a részletes információ modul megnyomásával több információt tudhat meg a Better Effect-ről.  Megtalálhatja a termékek számos mérőszámait és összehasonlíthatja bizonyos fenntarthatósági kritériumaival. Őn dönti el, mennyi információt szeretne megtudni a különböző nézetek segítségével: 'Áttekintés', 'Részletes' és 'Skála' .

✓  Interaktív modul a termékoldalakon

✓  3 különböző nézet 3 különböző értékelési szint

Szeretné kipróbálni az eszközt?

Kipróbálom

Miért hoztuk létre a BETTER EFFECT INDEX-et?

1. a fenntarthatóság egyszerűbb lett

a fenntarthatóság nagyon könnyen válhat bonyolultá

Szeretnénk leegyszerűsíteni. A Better Effect Index a Kinnarps megoldása a fenntarthatósági munka leegyszerűsítésére és világossá tételére a belsőépítészeti projektek esetén. Az alapötlet, hogy a fontos fenntarthatósági kérdéseket azonosítani tudjuk és össze tudjuk hasonlítani, hogy a különböző termékek hogyan felelnek meg az elvárásoknak. A termékeket 6 területen értékeljük, ami nagy hatással van a fenntarthatósági munkára. Minden terméket kiértékelünk a különböző területeken így könnyedén láthatja melyik kritériumnak hogyan felelnek meg.

.

2. a fenntartható design élén járunk

...És szeretnénk a legjobbak lenni ebben

A márkáink megkönnyítik, hogy teljeskörü megoldást nyújtsunk fókuszálva a fenntarthatóságra, funkcióra és esztétikára. A különböző termékek keverésével, harmonizálásával olyan egyedi környezetet teremtünk, amely az ügyfelünk elképzeléseit és értékeit tökéletesen tükrözi, A fenntarthatósági kérdésekben való együttműködés az egyik legfontosabb erősségünk. Együtt megalkothatunk és kiállhítunk olyan ügyek melett, ahol úgy gondoljuk hiányosságok vannak az adott iparban. Trend Report-jaink a jövő pulzusán tartják az ujjunkat és  innovatív megoldásokra inspirálnak minket. A termékeinket hosszú élettartamra és a társadalmi változásokkal összhangban tervezzük. A rengeteg nemzetközi design díj is sikerünket igazolja.

 

Szeretne többet megtudni fenntarthatósági törekvésinkről?

Tovább Better Effect oldalra

FAQ

Mi is a Better effect index?

A Better Effect Indexaz első átfogó mérőeszköz azoknak akik a fenntartható belsőépítészetre törekednek.  Megtalálhatja termékeink oldalán. 

Why did you create this tool?

A new generation is putting new demands on companies' sustainability work. People want to have clear answers. But when it comes to sustainability, things often become really complicated. We wanted to make it simple to make conscious decisions. By using something as tangible as a sustainability tool, we lower the barrier for someone who wants to make sustainable interior design choices.

How do you award grades?

On the basis of 17 indicators in 6 different areas, we award grades which combine to generate a sustainability grade for the product. The various measurement criteria are derived from requirements expressed by architects, interior designers, purchasers and users. We also took the UN's sustainability goals into account.

How many products have been graded?

So far, about twenty products from the Kinnarps brands have been entered into the system. We are working continuously to add new products.

Can it be applied to other products?

The algorithm can be applied to other products. We know that The Better Effect Index satisfies a deeply-felt need among our customers, and our ambition is that all products will have sustainability grades in the future.

további kérdése van? 

Johanna Ljunggren
Sustainability Manager
Telefon: +46 515 381 21
Mobil: +46 76 102 60 43
johanna.ljunggren@kinnarps.se

SZÍVESEN SEGÍTÜNK
AZ ELEJÉTŐL A VÉGÉIG

Egy adott terméket keres?Érdeklik a személyreszabott megoldások? Szeretne többet megtudni mit nyújthatunk Önnek? Vegye fel velünk a kapcsolatot!