Kinnarps osztályterem

Befolyásolja-e a fizikai környezet a tanulást?

A Kinnarpsnál meg vagyunk győződve arról, hogy igen. A Demoskop által végzett felmérés szerint a tanárok kétharmada véli úgy, hogy a fizikai környezet döntő vagy nagyon fontos a diákok teljesítménye szempontjából. A Peter Barrett által készített "Okos osztálytermek" című jelentésből kiderül, hogy az osztályterem kialakítása akár 16%-kal is növelheti a diákok tudásfejlődését egyetlen év alatt. A fizikai környezet megkönnyítheti mind a diákok, mind a személyzet mindennapi munkáját. A jól megtervezett tanulási környezet előnyös az egészségre, a teljesítményre és a munka hatékonyságára nézve.

Ötletek három ideális osztályteremhez

Kutatások, a tanárokkal és más iskolai szakértőkkel való kapcsolattartás, valamint saját tapasztalataink alapján tudjuk, hogy a gyermekek és fiatalok különböző módon tanulnak. Egyeseknek nyugalomra és csendre van szükségük, míg másoknak a mozgás lehetőségére. Egy inkluzív tanulási környezetben sokféle berendezés támogatja az egyéni és a közös munkát egyaránt. A tanulók az adott feladat alapján választják meg a helyüket, úgy érzik, hogy bevonják őket, és saját feltételeik szerint fejlődhetnek. Azáltal, hogy egyre többet tudunk arról, hogy a fizikai környezet hogyan segítheti elő a célok elérését, új tanulási környezetek építhetők ki, amelyek támogatják a tanárok munkáját.

Hogy megtudjuk, hogyan befolyásolja a fizikai környezet a tanulást, kapcsolatba léptünk a tanulási környezet szakértőivel. Az volt a feladatuk, hogy rajzolják le az ideális osztálytermet, és érveljenek a belsőépítészeti kialakítással kapcsolatos meglátásaik mellett. Reméljük, hogy ez számodra is ötleteket ad ahhoz, hogyan tudod a különböző típusú berendezési tárgyak használatával támogatni az eltérő igényű tanulókat, és hogyan biztosíthatod a lehető legjobb lehetőségeket számukra a tanuláshoz. Néhány perspektíva egyénre szabott, aktív, holisztikus, de van köztük biztonságot nyújtó és mozgást támogató is.

TÖLTSD LE A TÁJÉKOZTATÓ FÜZETET

TÖLTSD LE A TÁJÉKOZTATÓ FÜZETET

Az ADJ TERET A TANULÁSNAK kiadványunkban interjúkat olvashatsz az iskolai világ szakértőivel, inspirálódhatsz az ideális osztályterem rajzaiból, és elgondolkodhatsz azon, hogy a TE iskolád hogyan használhatná a fizikai környezetet tanulást segítő eszközként.

Tájékoztató füzet