Meetup After

Novemberben újabb meetupot tartottunk, melyben a tehetséggondozásról, az ideális jelöltekről és kiválasztási stratégiákról, valamint a jövő munkahelyeiről is szó esett.

Amiről szó esett

Rengeteg témát érintettek a helyes CV írástól, a munkáltatói bónuszokon át a munkavállalók által hypolt cégekig. Ezekről számolunk be címszavakban.

Vajon mi a fontosabb: a tehetség, a CV vagy a sokoldalúság?   Más számít egy nagy multicégnek és más egy projektalapon működő startupnak, ahol a semmiből kell építkezni.
Utóbbi esetében - ahogy a Talentuno működéséről számolt be Balázsik Péter - jellemző, hogy olyan megoldó embert keresnek, akinek nagyvállalati vezetői tapasztalata és kisvállalkozásban szervezői gyakorlata is van.

 

Nagyobb cégek esetében biztosan versenyelőnyt jelent, ha egy olyan CV-t állít össze a jelentkező, ami első látásra is felkelti az érdeklődést - tudtuk meg Patai Krisztinától. Ugyanakkor tíz CV-ből kilenc elfogadhatatlan, ahogy tíz álláshirdetésből is a 90% hiányos, átgondolatlan. Ennek egyik oka, hogy az osztályok között nincs megfelelő kommunikáció.

Miért marad a tehetséges, jó munkavállaló a cégnél és miért vált - hangzott el Paukovics Gábor részéről a kérdés. Nagy megtartóerő az év végi bónusz, ami akár többszörös havi fizetést jelenthet, illetve a részvényopciók. A nem anyagi javakon kívül a legerősebb összetartó erő a csapat. A jó munkahely titka, hogy a munkavállaló a családjának érzi a céget. Ha megbomlik a csapat, megindul az elvándorlás.
A felmondások hátterében a nem transzparens működés, rossz bánásmód és cégkultúra, visszajelzés és kommunikáció hiánya áll.

A beszélgetés résztvevői: 

Patai Krisztina, FUTURE TALENTS

Balázsik Péter, TALENTUNO

Paukovics Gábor, KINNARPS

Helyszín: 

LOFFICE Budapest

Az eseményről készült fotók

Szeretnél értesülni legfrissebb eseményinkről? Iratkozz fel meghívólistánkra!

FELIRATKOZOM