Építészekkel és tervezőkkel együttműködésben 

Felkértünk néhány vezető építészt, belsőépítészt és tervezőt, hogy  vegyenek
RÉSZT a Kinnarpsnál egy workshop-sorozaton. Feladatuk az volt, hogy segítsenek nekünk a Kinnarps Colour Studio új színeinek kiválasztásában. Az alapgondolat olyan egyszerű volt, mint amilyen nyilvánvaló is: Hagytuk, hogy a termékeinket használó emberek maguk is részt vegyenek a döntési folyamatban, hogy azok hogyan is nézzenek ki. Együttműködésünk eredményeképpen kilenc új szövetet vezettünk be. 

Kinnarps Colour Studio

Inspiráló Kinnarps Colour Studio anyagkínálatunkban mindent megtalál, amit csak kívánhat a kreatív és vonzó anyagok terén (szövet, bőr, laminátum, furnér, fém, akril, műanyag és üveg). E fenntartható kínálat, a színek és minták széles választékával a klasszikus eleganciát kombinálja a legújabb irányzatokkal. Minden, amire szüksége van, hogy megtalálja a környezetének megfelelő színvilágot.

Christina Wiklund, CMF Manager – Colour Material Finish, Kinnarps

"Közösen alkottuk. Hatékonyan. Őszintén. És nagy lelkesedéssel."

A Kinnarps skillingarydi tervezőközpontjában összegyűlt építészeknek, belsőépítészeknek, tervezőknek, valamint a Kinnarps nyolc célpiaca képviselőinek köszönhetően egy igen koncentrált és határozott légkör alakult ki. pontot tettünk az év során tartott anyagokat és színeket szelektáló workshop-sorozat végére. Eldöntöttük, hogy ben a Kinnarps Colour Studio mely új szöveteket tartalmazza.

hallgatunk az építészekre!       

De kezdjünk mindent az elején! 
  A Kinnarps Colour Studio-nál száz anyag és szín segíti az építészeket, belsőépítészeket a kreatív, vonzó és fenntartható megoldások kidolgozásában. A kiindulópont az a felismerés, miszerint a színek befolyásolják viselkedésünket és érzelmeinket, valamint rendkívül fontosak az anyagokra vonatkozó fenntarthatósági, minőségi és biztonsági követelmények. A Kinnarps kollekciót három évente frissítjük. 

Tengbom
Wingårdhs
Krook & Tjäder
Semrén & Månsson
White
Howl Designstudio
Fixa & Dona - Hildur Blad
Spectrum
Note
Idesign
Propeller
Stefan Brodbeck Design
Materia Group
Kinnarps

"Mindig a tervező, gyártó és marketing részlegeinken átívelően végezzük a munkánkat, hogy holisztikus összképet kapjunk. Ezúttal úgy döntöttünk, külsős építészeket, belsőépítészeket és tervezőket is bevonunk már egészen a folyamat elején, hogy megtudjuk, mik a szín- és anyagbeli elvárásaik."

Christina Wiklund, a Kinnarps Szín- és Anyagvéglegesítési Menedzsere.

Együtt jobb

Az alapgondolat az volt, hogy mind nagy, mind kis projektekben tapasztalatot szerzett embereket vonjunk be, hogy jobban rálássunk, mire van szükség a piacon. A hátteret adja ehhez az a trend is, hogy a vállalatok, szervezetek márkájának és identitásának egyre fontosabb elemévé válik a belsőépítészeti tervezés, nem utolsó sorban a fiatal munkavállalók megnyerése érdekében. 

   "Egyértelmű növekedést látunk piacainkon az építészek, belsőépítészek iránti kereslet terén, így az eddiginél is fontosabb lett számunkra a velük való együttműködés. Szeretnénk megérteni szükségleteiket, hogy mindazt biztosítani tudjuk számukra, amire a hatékony munkához szükségük van." - meséli Christina.

   Úgy fest, ez az együttműködési érdek kölcsönös, mivel azonnali, pozitív visszajelzést kaptunk. És ez a benyomás minden egyes lefolytatott workshoppal intenzívebbé vált. A résztvevők dolgoztak, vitáztak, gondolkodtak, majd ismét dolgoztak, egyre lelkesebben, egyre motiváltabban.

    "Az egész folyamatot óriási energiák felszabadulása, nagylelkűség és nyitottság jellemezte, és világos volt, hogy a résztvevők fontosnak és egyben élvezetesnek is tartották. Ahogy mi is a Kinnarps-nál. Mindnyájunk előnyére szolgál az együttműködés és a legjobb megoldások közös felfedezése." - mondja Christina. 

200-tól 9-ig

Christina 200 széket kárpitozott be különböző szövetekkel, amelyekből a meghívott építészeknek,  belsőépítészeknek és kereskedőknek választaniuk kellett. A székek száma ezután minden workshoppal egyre csökkent.

 

"Kínálatunk egyedülállóan élvonalbeli és sokoldalú. Ez a munkastílus lehetővé teszi, hogy tovább építsünk meggyőződésünkre, miszerint rendkívül fontos a piacra hallgatni és megragadni az aktuális trendeket, de nem elszakadva saját tervezéstörténetünktől. Ezt együtt értük el. Jól. Tisztességesen. És nagy örömmel."

Christina Wiklund

Skillingarydi fináléra a Tengbom, Wingårdhs, Krok & Tjäder, Semrén & Månsson, Spectrum, Note és White irodák építészeit, a Howl Designstudio, Idesign, Propeller és Brodbeck Design tervezőit, valamint Hildur Blad belsőépítészt és bloggert hívták meg. 

"A 200 eredeti székből 30 maradt, mindegyik eltérő szövettel kárpitozva. Egy divatbemutató stílusában prezentálták őket, mielőtt a végső döntésekre sor került. Végül kilenc szövet maradt fenn a rostán, amelyek el is foglalták méltó helyüket a Kinnarps Colour Studio-ban. De elárulhatom azt is, hogy kínálatunkat folyamatosan fogjuk új színekkel, anyagokkal, valamint fatípusokkal frissíteni." - mondja Christina.

Piacvezető kínálat

Christina egyformán elégedett mind a kilenc szövettel, de ettől függetlenül ki szeretne emelni hármat: A Liv-et, ami úgy néz ki, mint a klasszikus vászon, de valójában rendkívül funkcionális TreviraCS szövet; Az Art deco ihlette, trendi, halszálkamintás Foxot; és a Steelcut Trio-t mivel ez évek óta rendkívül népszerű az építészek között. 

Három trendi szövet

LIV

A vászon DIVATOS 

A természetes megjelenésű szövetek hódítanak mind a belsőépítészeti tervezésben, mind a divatban. Most vezetjük be a Liv-et, ami úgy néz ki, mint a klasszikus vászon, de valójában kopásálló, mosható TreviraCS szövet. A vászon érzete a funkcionalitással ötvözve. 

Fox

Az Art decóval FLÖRTÖLVE

Most mindenütt ott van a halszálkaminta a tapétától a ruházatig. Új, trendi szövetünket, a Foxot az 1920-as évek Franciaországa, az Art deco stílusa ihlette. Egy csipet luxus és elegancia, amely minden környezetben megállja a helyét.

Steelcut Trio

A természetes KEDVENC

Talán a gyapjú természetes előnyei miatt. Talán mert annyira könnyen kombinálható más szövetekkel. Vagy széles körű alkalmazhatósága miatt. Bármi is az ok, a Steelcut Trio egyértelmű kedvenc. 

Kilenc újdonság, rengeteg lehetőséggel.

Step Melange


Tartós és egyszerűen kombinálható 

Tökéletes választás, ha a termék nagy igénybevételnek van kitéve. Szennyeződésálló, mosható és lángbiztos. Színei a természet világos árnyalataiból állnak.

Rustico


Mosható szövet számtalan színben

Sokszínű, modern retro dizájnnal, vonzó színskálával és melange szerkezettel. Szennyeződésálló, mosható és lángbiztos. 

Fenice


Modern és trendi  

Gyönyörű, meleg színek választéka. Újrahasznosított gyapjúból készül környezetbarát gyártási eljárással, amelynek során kiemelt figyelmet fordítanak a víz újrafelhasználására.

Liv


Mosható, len hatással

Úgy néz ki, mint a klasszikus vászon, de valójában kopásálló, mosható és lángbiztos TreviraCS szövet. Természetes színárnyalatok széles skálája.

Capture


Klasszikus vintage 

Egy kiegyensúlyozott, elegáns érzetet sugárzó gyapjúszövet kifinomult színskálával és tweed megjelenéssel. Ehhez jönnek még a gyapjú kiváló tulajdonságai – antisztatikus, nedvszívó és természetesen lángbiztos.

Fox


Trendi halszálkamintás mintázat

Exkluzív, trendi kialakítású, halszálkamintás mintázat, kellemes színskálával. Kopásálló, mosható és lángbiztos TreviraCS.

BARDAL


Gyapjú szövet időtlen dizájnnal

Egy igazi klasszikus, mértékletes színskálával. Ehhez jönnek még a gyapjú kiváló tulajdonságai – antisztatikus, nedvszívó és természetesen lángbiztos.

SYNERGY


Inspiráló és ökológiai

Inspiráló gyapjúszövet jellegzetes dizájnnal és széles színskálával. Ökológiai színezésű a gyapjú kiváló tulajdonságaival – antisztatikus, nedvszívó és természetesen lángbiztos.

Steelcut


Az építészek kedvence

A Steelcut és Steelcut Trio klasszikus kialakításban és színskálával. Egyszínű és melange változatokban is kapható, így kiválóan kombinálható más anyagokkal. 

SZERETNE TÖBBET MEGTUDNI SZÖVETEINKRŐL ÉS EGYÉB ANYAGAINKRÓL?

Menjen az anyag részre
Christina Wiklund

"Minden gyakorlati tapasztalat és a rengeteg kutatási eredmény is azt mutatja, hogy a színek jelentősen befolyásolják érzéseinket és viselkedésünket. A színek, minták fontosak mind az emberek, mind a szervezetek jó közérzete és identitása szempontjából. Ez a Kinnarps kultúrájának is szerves része, visszamenőleg egészen alapítónkig, Evy Anderssonig. Textília szakon végzett, és fantasztikus érzéke volt az alakokhoz, színekhez és anyagokhoz. A Kinnarps Colour Studio-nál Evy örökségéhez hűen, ezt korszerűsítjük a kortárs körülményekhez."

Christina Wiklund, a Kinnarps Szín- és Anyagvéglegesítési Menedzsere.

Christina Calisir

"Mindig a teljes egész határozza meg, hogy a Kinnarps Colour Studio mely szöveteket vezeti be. Természetesen rendelkeznie kell megfelelő színekkel és mintázatokkal, ugyanakkor meg is kell felelnie a fenntarthatósági, minőségi és biztonsági követelményeinknek is. Mindig azt mondom, hogy nekünk kell azokra a dolgokra gondolni, amik a vevőinknek esetleg nem jutnak eszébe, hogy biztosak lehessenek abban, a mi textíliáink mindig biztonságos megoldást jelentenek – esztétika, környezetvédelem és társadalmi felelősség szempontjából is."

Christina Calisir, a Kinnarps Borítóanyagok részlegének Műszaki Igazgatója

"Tervezőként természetesen idejekorán be akarok kapcsolódni a folyamatba, hogy kellő hatást gyakorolhassak. A Kinnarps kezdeményezése ezért is fontos, mivel rávilágít, hogy komolyan veszik a nyitottságot, meghallgatva az új ötleteket, gondolatokat és kívánságokat. Azt gondolom, ez a Kinnarps számos jó tevékenységeinek egyike, az egyértelmű együttműködési szándékuk bizalmat teremt, és megerősíti pozíciójukat."

, Tervező, Propeller Design

Hildur Blad

"A színek jelentős hatással vannak arra, hogy miként éljük meg a belsőépítészetet. Most hogy annyian búcsút mondanak a fehér színnek, természetesen fontosabbá válik, hogy mind tervezett stratégiával, mind naprakész színválasztékkal rendelkezzek, hogy a színekkel tudjak tervezni. Ez az újfajta együttműködés az építészekkel és a tervezőkkel tovább erősíti a Kinnarps pozícióját. Megbeszéléseink kreatívak és élvezetesek is voltak; mindenki adott valamit magából."

Hildur Blad, belsőépítész, színszakértő és blogger

A Kinnarps bemutatja az új, fehérpigmentált kőrist

A kőrisfa egy egyszerre trendi és tradicionális fafajta, amely most pigmentált felülettel is megtalálható a Kinnarps Colours Studio kínálatában, melyben a Kinnarps minden alapanyaga megtalálható.  

   A kőrisfa kemény és erős anyag, melyet hagyományosan a munkaeszközök gyártásánál használnak. A Kinnarps által használt kőrisfa FSC® megjelölésű, vagyis felelős és fenntartható erdőgazdálkodásból származik.

Kőrisfa – Trendi és tradicionális

„Ez egy hihetetlenül gyönyörű fafajta, vonzó felülettel és kellemes árnyalattal, amellyel a gyártók szívesen dolgoznak, a felhasználók pedig szívesen körülveszik magukat.”

Ove Claesson, a faanyagok műszaki menedzsere.

KÉRJE SEGÍTSÉGÜNKET!
AZ ELSŐ LÉPÉSTŐL AZ UTOLSÓIG.

Egy meghatározott terméket keres? Személyre szabott megoldást szeretne? Vagy egyszerűen csak többet kíván megtudni arról, hogyan tehetnénk hatékonyabbá munkakörnyezetét? Lépjen velünk kapcsolatba!