Kőrisfa – Trendi és tradicionális

Vannak anyagok, amelyeket mindig is használtak és mindig is nagyra értékeltek, mind megjelenésük, mind pedig praktikusságuk okán. Az egyik ilyen a kőris, amely immár elérhető a Kinnarps Colour Studióban, ahol a Kinnarps által használt összes anyag megtalálható. „Ez egy hihetetlenül szép anyag, amelyet én, személy szerint nagyon imádok.” – mondta Ove Claesson, a faanyagok műszaki menedzsere.
A kőrisfa egy egyszerre trendi és tradicionális fafajta, amelyet már régebben is lehetett rendelni a Kinnarpstól, ám most pigmentált felülettel is megtalálható az alapkínálatban.
    „Ennek részben az az oka, hogy az anyag ismét divatba jött és keresik a vásárlók, részben pedig az, hogy mi magunk is szeretjük.” – mondta Claesson.  
 

Sokoldalú fafajta

A kőrisfa erős és szívós, és hagyományosan szerszámoknál használták, de emellett teniszütőket, hokiütőket és síléceket is készítettek belőle. A Kinnarps fehérpigmentált felületet választott, hogy megőrizze és kihangsúlyozza a fa eredeti jellegét.

    „Különösen örömteli egy olyan anyaggal dolgozni, amely ilyen mély történelmi gyökerekkel rendelkezik és ennyire praktikusan felhasználható.” – mondta Claesson.

   Claesson emellett azt is megfigyelte, hogy a fehérpigmentált kőris jelenleg nagyon trendi és népszerű anyag, amelyet keresnek és nagyra becsülnek a tervezők, az építészek és az ügyfelek.

   És nem véletlenül.

    „Ez egy hihetetlenül gyönyörű fafajta, vonzó felülettel és kellemes árnyalattal, amellyel a gyártók szívesen dolgoznak, a felhasználók pedig szívesen körülveszik magukat.” – mondta. 

Környezetvédelmi előnyök

A Kinnarps által használt kőrisfa FSC® megjelölésű, vagyis felelős és fenntartható erdőgazdálkodásból származik. A környezetvédelmi előnyök azonban nem érnek itt véget.

   „A kőrisfa kiváló minőségű, és ezt a minőséget egyenletesen hozza, valamint erőforrás-hatékony, mivel a nagy részét  hasznosítani tudjuk a bútoroknál.” – mondta Claesson.

   Trendi és tradicionális, jó ránézni és hasznos a bolygó számára. Nem csoda, hogy a kőrisfát ennyire nagyra értékelik!

Tudtad?

 •   
   • Mivel a kőrisfa egy erős és szívós fafajta, ezért hagyományosan szerszámoknál használták (pl. kalapácsok nyelénél), de emellett teniszütőket, hokiütőket és síléceket is készítettek belőle. 

 

 •   
   • A brit autógyártó, a Morgan, jelenleg is kőrist használ az autói vázánál.

 

 

 •   
   • A Kinnarps által használt kőrisfa FSC megjelölésű, vagyis felelős és fenntartható erdőgazdálkodásból származik.

 

 


   • A norvég mitológiában szereplő Yggdrasil, a fa, amely összetartja és átszövi az egész világot, kőrisfa volt.