5 lépés az ideális tárgyalóteremért

Tudta, hogy a belsőépítészet nemcsak hangulatára, de viselkedésére is hatással van? Kövesse ezt az öt inspiráló lépést, és hozza létre az ideális tárgyalótermet!

1.

Ha úgy érzékeljük, mi irányítunk egy helyzetben, jobban érezzük magunkat. Még az olyan dolgok is, mint a megfelelő hőmérséklet vagy világítás beállítása csodaként hathat jó közérzetünkre.

2.

Hirtelen nyílik az ajtó, és belép három kolléga, akik elfelejtettek válaszolni a tárgyalás meghívójára... Ismerősen hangzik? Ha befektet könnyű, mozgatható bútorokba, minimálisra csökkentheti a stresszt  azzal, hogy az adott szobát gyorsan a felmerülő igényeknek megfelelően alakítja.

3.

Az Oregon State University egyik érdekes tanulmánya szerint a körasztalok a legdemokratikusabbak – és sokkal jobbak a kreatív megbeszélésekhez. A magyarázat erre az, hogy így mindenki mindenkivel egyenlő szemkontaktust teremthet. Ezzel szemben, ha a főnök ül a négyszögletes asztal rövid végéhez – ebben az esetben ő az egyetlen, aki természetes szemkontaktust tud teremteni mindenkivel.

4.

Ne bútorozza túl! Sokan stresszként élik meg, ha kevés a hely és kollégáival össze van szorítva. Próbálja a lehető legtöbb szabad teret kialakítani.

5.

Még ha rendelkezik is minden új technológiai segítséggel, ne becsülje alá a régi vágású táblát, amelyre lehet írni, rajzolni és firkálni. Mozgást és energiát teremt a helyiségben.