AZ IRODAVÁLASZTÁS SZABADSÁGA

A változatos munkakörnyezet nagyobb kényelmet és jobb ergonómiát eredményez

A munkábajárás többé már nem csak bejárást jelent. A munka az, amit csinálunk. Egyedül és másokkal közreműködve egyaránt. A feladatok és a technológia megváltozásával, az igényeink is változnak – a nap folyamán és a különböző projektek során. Nem vagyunk már többé helyhez kötöttek, különféle feladatokra optimalizált és ergonómiailag megfelelő kialakítású munkakörnyezetek között mozoghatunk. Amint megválaszthatjuk, hogy egyedül vagy másokkal együtt szeretnénk-e dolgozni, jobban fogjuk magunkat érezni és jobban is fogunk teljesíteni. 

Öt ergonomikus munkakörnyezet

1.

Munkahely a koncentráció szolgálatában.

A személyes térigény minden munkafolyamat során fontos. Egy új gondolat megfoganásához vagy egy új feladatban való megmerítkezéshez lehet, hogy csak térre és csendre van szüksége? Megfelelő íróasztallal rendelkező, jól elkülönített munkahelysiégre, ergonómikus székre és egy olyan képernyőre, amely csökkenti a zajt, valamint a koncentráláshoz és a fontos hívások elintézéséhez szükséges térre.

.

2.

Informális találkozók.

Van egy olyan elképzelése, amit szeretne megosztani? Vagy egy megoldásra váró problémája? A munkatársakkal folytatott gyors beszélgetés jelenti sokszor a megoldást. Az informális találkozókhoz szolgáló helyiségeket a kényelmes egy helyben ülés szem előtt tartva kell kialakítani, így békés és csendes környezetben folytathat beszélgetéseket. A laptopok és notebookok számára minden helyiségben kell lennie munka vagy íróasztalnak. A környezetet a magánszférára való igényt szem előtt tartva kell kialakítani, de ugyanakkor több ember befogadására is alkalmasnak kell, hogy legyen.

3.

Ideje szocializálódni.

Sokszor megesik, hogy a munkahelyen nem csak a munkáról esik szó. Egy hívogató ebédlő vagy kávézó, mely kényelmes székekkel és rugalmasan alakítható asztalokkal rendelkezik, olyan nyugott munkakörnyezetet kínál, mely ismét feltölt energiával és spontán megbeszélésekre, meetingekre ösztönöz. Győződjön meg róla, hogy kellően nagyok-e az asztalok, így a kötetlenebb beszélgetéseknek is több teret adhat...

4.

Kis és nagy tárgyalótermek.

A megbeszélés lendíti elő a munkát. Ha a tárgyalótermet a "szoba a szobában" elv alapján alakítjuk ki, a tervezett és spontán megbeszélések hangulatát is fokozhatjuk. A férőhely megváltoztatásával, a résztvevők számát is megváltoztathatjuk. A magas háttámlák, a jól felszerelt munkakörnyezet, a megfelelő világítás és összekapcsolhatóság növelik a koncentrációt, valamint hatékony és kreatív megbeszéléseket tesznek lehetővé.

5.

Projektmunkákhoz kialakított munkakörnyezet.

Sok munkát projektek formájában végzünk. A rugalmas modulok lehetővé teszik a csapat számára egyedileg tervezett tér kialakítását – a projekt futása közben vagy a munkanap folyamán. . A képernyőmegoldás képezi a kiindulópontot, hiszen lehetővé teszi a „tér a térben” jellegű környezet kialakítását. Egy, az IT és más kommunikációs eszközökhöz szükséges konnektorokkal ellátott, kényelmes íróasztal képezi a munkakörnyezet központi elemét, amelyet kiegészíthetünk irodai székekkel és a munkakörnyezet jellegétől függő, egyéb székekkel és kanapékkal. A képernyőn túli teret tetszés szerint töltheti meg, például munkaasztallal és székekkel. Az extra felület pedig továbberősíti a választás szabadságát és elősegíti a közvetlen környezetünkkel való kommunikációt.

„A megfelelő ergonómiájú termékek és megoldások hozzájárulnak az inspiráló és egészséges munkahely kialakításához. Továbberősíti a cég márkanevét és megkönnyíti az új tehetségek odacsábítását és megtartását.”

Az ergonómia ezt is jelenti

HANGOK

A zaj az egyik legidegesítőbb zavarótényezők egyike a mai irodákban. Hangmegoldások és csendes helyiségek megtervezése révén csökkentheti a stresszt és javíthatja a koncentrációt. Például a British Council of Offices számításai szerint a jobb akusztika két százalékkal javítaná a brit vállalatok produktivitását.

NÖVÉNYEK

Az irodai növények kellemes esztétikai élményt nyújtanak, nyugtató hatásúak és csökkentik a stresszt. Sőt növelik a levegő oxigénszintjét és a páratartalmat is javítják.

Rugalmas "Fields"

A Fields a Kinnarps rugalmas és ergonomikus koncepciója, amely lehetővé teszi a különböző irodai munkakörnyezetek kialakítását.  Ez egy olyan moduláris rendszer, amely hatékonyan és inspirálóan hangolja össze az egyének és a csapatok munkáját. 

Tudjom meg többet 

 

Kinnarps Next OfficE®

A Next Office a Kinnarpsnak az új munkahelyek számára kifejlesztett folyamata. . A szervezeti és egyedi igényeknek megfelelően, együtt alakítjuk az Ön munkakörnyezetét.

Tudjom meg többet