Anyagok közös szállal

Emberek egy csoportja, akik imádnak együtt dolgozni, és külön-külön is erősek, de együtt még erősebbek. Így lehetne leírni a Kinnarps anyagkínálatát. „Úgy működik, mint egy alap gardróbszekrény, ahol a különböző ruhákat egyszerűen kombinálni lehet egymással és fel lehet dobni izgalmas kiegészítőkkel.” – mondta Christina Wiklund, a Kinnarps szín és anyag vezetője.

A Kinnarps Colour Studio az összes olyan anyagot felhasználja, amelyet a Kinnarps alkalmaz a bútorainál – a szövetet, a fát, a műanyagot és a fémet is ideértve. Minden egyes rész kialakításánál gondosan odafigyeltek a részletekre, de ugyanakkor azt is szem előtt tartották, hogy az összkép is tökéletesen kiegyensúlyozott legyen.

   „Kínálatunk minden tagjára jellemző egy közös szál, így minden anyag, szín és részlet keverhető és összeilleszthető egymással. A jól átgondolt alapok révén, amelyeket megújítottunk és továbbfejlesztettünk, korlátlan számú egyedi és kreatív megoldás kialakítására nyílik lehetőség.” – mondta Christina Wiklund. 

Trendek a Kinnarps megoldásaiban

Christina munkája nagy részét az teszi ki, hogy új trendeket fedezzen fel és úgy implementálja azokat, hogy illeszkedjenek a Kinnarps világába. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kultúrákon átívelően dolgozik, a Kinnarps berkein belül és kívül egyaránt, hogy minél több szemszögből lássa a dolgokat.

    „A 2017-ben induló új szövetek építészekkel, belsőépítészekkel és a Kinnarps nyolc különböző fókuszpiacának munkatársaival közösen készültek, és a munka rendkívül kreatív volt.” – mondta Christina. 

Ismét itt az art deco

A most egyik aktuális trend vagy stílus a 20. század elején hódító klasszikus art deco kortárs változata.

   Ebben megjelennek a geometriai mintázatok, valamint a világos pasztellszínek és a sötétebb színek. Ezt a stílust talán úgy ismerik legtöbben, mint a dizájner és divatikon, Coco Chanel stílusa.

„Az art deco elsősorban a különböző minták és színek keverésén alapul, és ezt használtuk fel a termékkínálatunknál. Így fordulhatnak elő például kerek formákkal kevert halszálkaminták, vagy rózsaszínnel és sárgával tarkított fekete-fehér színek.” – mondta Christina. 

Természet és retro

A zöld egy másik divatos szín, akárcsak a barna, amely  Christina szerint az új fekete. Ez összhangban van a kör alakú minták aktuális reneszánszával, amely a second hand piacon és retro formájában tér vissza, és amely visszatérést jelent a korábbi klasszikusokhoz.

   „A természetből nyerjük inspirációnkat, ami például abban is megmutatkozik, hogy egyre gyakrabban használunk kezeletlen fát és gyapjúszövetet. Emellett az is nyilvánvaló, hogy az emberek egyre jobban értékelik a minőséget és a kézzel készített dolgokat. Azok a termékek, amelyek magukon viselik az emberi kéz nyomát, luxusnak minősülnek.”

   Az innovatívsághoz és az előretekintéshez az új anyagok, így például a kender, a bambusz, a juta vagy a cellulóz alkalmazása is hozzátartozik. A Kinnarps szisztematikus üzleti hírszerzést alkalmazva és a külső szereplőkkel együttműködve azonosítja be az eljövendő trendeket.  

   „Az újdonságokat és a nagy kiterjedést egyaránt figyelembe kell vennünk, hogy egyszerre legyenek jelen izgalmas, egyedi anyagok és a színek, minták és expressziók alkotta tökéletes egység. Az eredmény: több száz fenntartható, kreatív és vonzó anyag a Kinnarps Colour Studio kínálatában, melyeket mindenki tetszés szerint kombinálhat.”

Kinnarps Colour Studio

A Kinnarps Colour Studio inspiráló termékkínálatában mindent megtalál, amit csak kívánhat a kreatív és vonzó anyagok terén (szövet, bőr, laminátum, furnér, fém, akril, műanyag és üveg). Fenntartható kínálatunkban a színek és minták széles választékát kínáljuk, amelyek a klasszikus eleganciát kombinálják a legújabb irányzatokkal. Itt minden megtalálható, amellyel megfelelően kialakíthatja környezetét.