Az ergonómia veled és a te testeddel kezdődik

A Kinnarps ergonómia területén végzett minden tevékenységének az egyén a kiindulópontja. Ennek jó példája a rugalmas ülő és álló munkavégzéshez állítható magasságú íróasztalok Series[P] családja, amely könnyen hozzáigazítható a különböző emberekhez, környezetekhez és munkafeladatokhoz. "Jó kezdet a mobilabb és egészségesebb élethez" mondja Anders Lundahl, a Kinnarps ergonómusa és fizikoterapeutája.

Manapság a legtöbb ember valószínűleg tudja, hogy gyakran, több időt töltünk egy helyben ülve, mint amennyi megfelelő lenne. Egy ülő és álló munkavégzéshez állítható magasságú íróasztal jó kezdet a mozgékonyabb és egészségesebb élethez, de ne feledje, az asztalt ténylegesen használnia szükséges, felváltva ülve és állva.

   "Az ülő és álló munkavégzéshez állítható magasságú íróasztal legfontosabb funkcióinak egyike, hogy a magassága könnyen állítható. Ez növeli annak lehetőségét, hogy a mozgás és a változatosság a napi rutin részévé váljon, mielőtt a nyak, a váll és a hát figyelmezteti az embert, hogy micsoda fontos testrészek is ők valójában." mondja Lundahl. 


Halk magasságállítás

Ez az a követelmény, aminek a Series[P] termékcsalád a hírnevét köszönheti. A magasság egy gombnyomással, tetszőlegesen állítható. Rendkívül hosszú mozgástartományú alsó tartóvázzal is rendelhető, ami kiemelten rugalmassá teszi az asztalt, így bármilyen testmagassághoz hozzáállítható.

   Ezen túlmenően a motor hangját a Re:fill, a Kinnarps töltőanyaga is tompítja, amely a vállalatnál képződő saját textilhulladékból, poliészterből és PET-ből készül, amelynek környezetkárosító hatása alacsonyabb, és amelynek köszönhetően a magasság állítása majdnem teljes csendben megy végbe.

"A hang az ergonómia egy fontos területe. A hangok érzékelése egyénenként különbözik, és attól is függ, hogy éppen milyen feladaton dolgozunk, és mennyire vagyunk feszültek, de az is közismert, hogy a hang a munkakörnyezetre is hatással van." mondja Lundahl. 

Mozgás és rugalmasság

Egy ülő és álló munkavégzéshez állítható magasságú íróasztalnál fontos, hogy könnyen lehessen beállítani a különböző munkakörnyezetekhez és feladatokhoz. A ma munkatempója mozgást és rugalmasságot tételez fel, kevesebb időt töltünk rögzített íróasztalok mellett, és egyre többet dolgozunk ideiglenes munkaállomásokon.

   Ezért amikor a Kinnarps az ülő és álló munkavégzéshez állítható magasságú íróasztalai fejlesztésén dolgozik, a hangsúlyt arra fekteti, hogy az asztalokat egyedi megoldásokhoz lehessen alkalmazni, függetlenül attól, hogy egyedül, egy kollégájával vagy projektcsapatban dolgozik épp.

    Például a Series[P] sorozat négy kisebb asztalával kreatív munkatér alakítható ki, ahol egy csapat ötletelhet, majd ez gyorsan szétbontható egyedi munkaasztalokká, ahol mindenki önállóan dolgozhat, gyakori tájékoztató megbeszélések mellett.

   A Series[P] sorozat íróasztalai helytállnak akkor is, ha hosszabb ideig , vagy csak rövid időre kíván dolgozni, ideálisak például közös, ún. "touchdown" munkaállomások kialakításához, fókuszban az ergonómiával és a kreativitással. Egyáltalán semmi rossz nincs abban, ha a nap egy részét ülő helyzetben töltjük, ha az üléshez testhelyzet-változtatás, mozgás és fizikai tevékenység társul.   Kombinálja például ülő és álló munkavégzéshez állítható magasságú íróasztalát a Plus[6] és Plus[8] irodaszékekkel, amelyek követik a testünk mozgását, könnyen az igényeinkhez igazíthatunk, és amelyek a lehető legkülönfélébb üléshelyzeteket teszik lehetővé.

Személyre szabottság

Egy jó ülő és álló munkavégzéshez állítható magasságú íróasztallal olyan munkakörnyezetet hozhat létre, ahol sok ember képes együtt dolgozni, miközben mind az egyéni munkaállomás és az egész munkakörnyezet megfelel a funkcionális és ergonómiai követelményeknek.

   Egy átlagos munkanapon több különböző feladatot végzünk. Koncentrált munkát végzünk, gyors megbeszélést tartunk, e-mailekre válaszolunk. A modern technológiának köszönhetően ezeket a feladatokat többféle környezetben is el tudjuk végezni. A feladat tehát olyan megoldások kialakítása, amelyek a különböző igényekhez és helyzetekhez szabhatók.

   "Kiemelkedő rugalmasságának és variálhatóságának köszönhetően ebben a Series[P] jelentős szerepet játszik,  számtalan lehetőséget kínálva az egyéneknek és a vállalatoknak egyaránt. A Kinnarps ergonómia területén végzett minden tevékenységének az egyén a kiindulópontja és a közösségnél ér véget." mondja Lundahl.   

Ergonómiai tippek:

Állj fel!

Első lépésként az aktívabb, egészségesebb élethez megteszi egy ülő/álló íróasztal. 

Aktív szünet

Tarts aktív szüneteket – a kíméletes izommunka rengeteg pozitív folyamatot indít el a szervezetben.

Fel a fejjel!

Már az is sokat segíthet, ha a képernyő magasabbra kerül, és a fejünket is valamivel feljebb tartjuk, mivel így jobb testhelyzetet veszünk fel, és megszűnik a nyomás a nyakban. Amikor a képernyőt nézed, próbálj lefelé nézni anélkül, hogy fejédet láthatóan előre hajtanád. 

Aktív ülés

Egészítsd ki az állítható magasságú íróasztalodat olyan irodaszékkel, amely követi a tested mozgását, könnyen az igényeidhez igazítható, és amely a lehető legkülönfélébb üléshelyzeteket teszi lehetővé.

Amit nem láthatsz

A hangot és a fényt mindnyájan másképp érzékeljük, így a többi ember látásmódja és elvárásai jó kiindulópontot biztosítanak.