Projekt: ABB

ADATOK

Ügyfél:
ABB AS

Hely:
Fornebu, Norvégia

Terület:
Kb. 14 000 m²

Szintek száma:
6

Befejezés dátuma:
2022. április

Munkavállalók száma:
Kb. 700 fő

Belsőépítész:
Scenario Interiørarkitekter AS

Előzmény

A költöztetési projekt hátterében a meglévő billingstadi és bryni irodák összevonása állt. Ezzel együtt egy jóval korszerűbb iroda létrehozása volt a cél egy vonzó helyen, a választás pedig Fornebu városra, a Snarøyveien 30 címre esett. Az új, hatemeletes irodaépületben az osztályok vagy egy helyre vannak ültetve, vagy egymás közelében helyezkednek el. Az egyes szintek vagy zónák különböző igényeknek felelnek meg, de a zónák túlnyomó részéről elmondható, hogy ergonomikus munkaállomásokat, rugalmas helyiségeket (egyedül vagy párban végzett, összpontosítást igénylő munkához), közösségi  tereket, étkezőzónákat, touchdown tereket és tárgyalókat is kínálnak.

A projekt alapvető tervei – ideértve az elrendezést, a színeket, az anyagokat és az építési tervet – a Scenario Interiørarkitekter irodában készültek. A Kinnarps a bútorok és a textilek kiválasztásának, valamint a végső elrendezés megtervezésének szakaszában kapcsolódott be a munkába, az ABB különféle felhasználói csoportjaival tartott projektmegbeszéléseket követően.

A közös terek jól használhatóvá sétazónáiban az ember helyet foglalhat egy laptoppal vagy egy csésze kávéval.

ABB

A villamosítás és automatizálás terén technológiai vezető szerepet betöltő ABB termékei és megoldásai hozzájárulnak a fenntarthatóbb és erőforrás-hatékonyabb jövő megteremtéséhez. A vállalat megoldásai a mérnöki szaktudás és a szoftverek összekapcsolásával optimalizálják a berendezések gyártását, mozgatását, energiaellátását és működtetését.

Elkötelezettség a fenntartható értékteremtés mellett

Az ABB számára a fenntartható fejlődés a gazdasági fejlődés, a környezeti fejlesztések és a vállalati társadalmi felelősségvállalás egyensúlyát jelenti, annak érdekében, hogy a vállalat értéket tudjon teremteni tulajdonosai, partnerei és a további érdekelt felek számára.

Az ABB minden tevékenysége során a fenntarthatóságra helyezi a hangsúlyt, legyen szó termékekről, megoldásokról, szállításról vagy bármilyen belső műveletről. Olyan célokat tart szem előtt, mint a minimális energiafogyasztás, az erőforrások és a bemeneti tényezők pazarlásának minimalizálása, a forrásnál történő válogatás, a HSE (egészség, biztonság és környezet), valamint az integritás. Ezek a tényezők mind kiemelt prioritást élveznek.

 


Közösségi zóna két részleg között. Az egyik sétazónában található területen a Monolite kanapé hosszabb változatban ideális lehetőséget kínál a hely kihasználásához. A kanapécsoporthoz harmonikusan illeszkedő, esztétikus Uni asztalok szükség esetén könnyen áthelyezhetők. A zónát a mennyezetre függesztett Vibe hangelnyelők különítik el a nyitott tértől, amelyek a vizuális leválasztás mellett az akusztikus környezetet is javítják.


A hangulatos, meleg földes tónusok arra csábítanak, hogy az ember leüljön beszélgetni vagy valamit kötetlenül megtárgyalni a kollégákkal. A kárpitozott üléssel és falábakkal rendelkező Deli fotel a természet leheletét csempészi az enteriőrbe.


Az osztályok közötti együttműködés elősegítése érdekében kiváló ergonomikus székekkel kiegészített Uni Large projektasztal is található a területen. Az alacsony támlájú, karfa nélküli Capella irodaszék tökéletesen megfelel tárgyalóterembe vagy projektszékként. Hosszú ideig lehet rajta kényelmesen ülni, mindenki az igényeihez igazíthatja, anélkül, hogy a stílusos megjelenés csorbát szenvedne. A területtel szomszédos osztályok személyes tárolói is itt találhatók.

„Remekül együtt tudtunk működni a Kinnarpsszal. A vállalat kiváló, hozzáértő és hatékony projektmenedzserei kreatívak, gyorsak és rugalmasak voltak. Öröm volt a közös munka velük.”

- Helene Gunther Merg, Country Communications Manager,
Site Lead Manager Fornebu

A beszállító kiválasztása

A Kinnarps egyike volt a négy pályázónak. A beszállító kiválasztásának fő szempontjai az ABB profiljának és dizájnjának megfelelő fenntartható megoldások, a versenyképes áron kínált széles választék, a rugalmas megközelítés, a jó projektmenedzserek és a jó értékesítés voltak. És az is, hogy az ABB-nek már régóta kiváló tapasztalati vannak a Kinnarpsszal. Íme egy 3D-s látványterv a Kinnarps pályázati anyagából.


Az 5. emelet nyitott terének vége úgy van berendezve, hogy lehetővé tegye a különféle típusú együttműködéseket. Itt a Uni Large projektasztal látható az egyéni igényekhez igazítható Capella irodaszékkel. A területet virágládák különítik el.


Ugyanez a terület a kötetlenebb zónák kialakítását és a spontán megbeszéléseket is megkönnyíti. A teljes egészében kárpitozott, kényelmes Deli Lounge karosszékek az épületben bár-, kávézó- és karosszékek formájában egyaránt nagy számban képviselt termékcsaládba tartozik.


Különféle tevékenységek a nyitott terekben. A területek megfelelő tereket vagy helyeket kínálnak a visszavonuláshoz, a telefonáláshoz vagy a kötetlen megbeszéléshez. A magas támlájú Monolite kanapéval jó akusztikus környezetet biztosító sziget hozható létre a helyiségben. Az Uni asztal keskeny változata bensőséges légkört teremt.

Kedvező visszajelzés

Helene elmondása szerint a szállítás is pontosan a terv szerint zajlott, minden esetben előzetes értesítéssel és átgondoltan. Maguk a szerelők pedig kedvesek, hozzáértőek és segítőkészek voltak.

A funkcionálisan berendezett új, modern irodaházban a kellemes, világos színek dominálnak. A sok nyitott zóna miatt külön oda kellett figyelni az akusztikus környezetre is. Ezért számos helyen találhatók hangelnyelő felületek és paravánok. Az akusztikus környezet javításához a zöld növények nagy száma is hozzájárul. Ezenfelül sok csendes helyiség, valamint kiváló tárgyalóterek és -termek is a munkavállalók rendelkezésére állnak. Mindent egybevetve, rengeteg tér és lehetőség áll rendelkezésre a visszavonuláshoz, ha éppen erre van szükség.

„Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel, csupa pozitív visszajelzést kapunk a munkavállalóktól”, hangsúlyozza Helene.

 

Tetszett a projekt? Hadd segítsünk az Ön projektjében is!

Lépjen kapcsolatba velünk!

Kreatív együttműködési tér/könyvtár, amely tökéletes hely az ötleteléshez és a projektmunkákhoz!

Kapcsolódó termékek

Boullée

Boullée

Alto

Alto

Deli

Deli

Deli

Deli

Deli lounge fotel

Deli lounge fotel

Pax

Pax

Pax

Pax

Serie P

Serie P

Fields

Fields

Crest sofa

Crest sofa

Capella

Capella

Rocca

Rocca

Esencia

Esencia

Monolite High

Monolite

Colt

Colt

Space

Space

Space szekrény ajtókkal
Vibe

Vibe

Vibe Akusztikus panel