Projekt: Arcada

A PROJEKT ADATAI

Ügyfél
Arcada Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Projek: 
Munkaállomások 100 diák számára

Befejezés dátuma: 

2018 

Belsőépítészeti csapat tagjai
Ceti Hasselman - felelős  projektmenedzser,
Maria von Hertzen,  Anki Åvall,
Sjöberg Gunilla,  Leenamari Kaivaara és
Tytti Nevalainen    

MODERN OKTATÁSI KÖRNYEZET

Az Arcada egy modern nemzetközi szakmai egyetem, amely a különböző iparágak diákjait oktatja. Az egyetem aktív szerepet tölt be munkavállalói életében, és arra ösztönzi őket, hogy vegyenek részt a társadalmi vitában és az innovatív gondolkodásban. 

 

 

"A cél az volt, hogy olyan funkcionális munkahelyeket teremtsünk, amelyek támogatják a diákok kreativitását és kényelmét. Nagyon örülök a megújult környezetnek.”

Ceti Hasselman, kampus igazgató

A könyvtárban az ablak mellett kialakított, magas háttámlájú fotelekkel kialakított olvasókuckók harmonikus környezetet teremtenek.

Találkahelyek rögtön a bejárat mellett. 

A kényelmes, magasított háttámlával ellátott Fields kanapé megkönnyíti a szoba kialakítását

DIÁKOK RÉSZVÉTELE AZ ÁTALAKÍTÁSBAN

Az Arcade Egyetemen a fő cél a munkaterületek, konferenciatermek és egy könyvtár felújítása volt. A diákokat az első naptól bátorították, hogy véleményükkel és gondolataikkal segítség a koncepció kialakítását.

  • A hallgatói műhelyek össze is állítottak egy kívánságlistát: több teret kértek az csoportmunka és a tanulószobák számára találkozóknak kialakított tereket kértek, valamint meg akartak szabadulni a régi, kényelmetlen kanapéktól.

Ugyanakkor néhány régi bútort szerettek volna megtartani, melyeket modern darabokkal kombinálnának, hogy vagány megjelenést kölcsönözzenek a közös tereknek. Példa erre a sárga asztalok esete, amelyek megmaradtak, de fekete szalaggal borítottuk be azokat, hogy illeszkedjenek az új stílusba. Az újrahasznosítás segített abban, hogy a költségvetésen belül maradhassunk, és a környezetre gondolkodjunk. 

DUMABARLANG – A DIÁK OÁZIS

A szobák társalgóiban rengeteg hely akad a szociális tevékenységekhez és a tanuláshoz is. A diákok kérésére hangsúlyos árnyalatokat választottak, hogy merész színpárokat hozzanak létre a térben. A kis hangelnyelő kunyhók teret biztosítanak a csoportmunka számára, a FIELDS székek pedig kreatív munkára csábítanak, valamit támogatják a vitakörök kialakulását.
A praktikus üvegtábla faliújságként működik és mágneses. A LEIA székek könnyedén egymásra helyezhetők és elpakolhatók, ha nincs rájuk szükség. A laptopoknak, tableteknek, projektornak, mobiltelefoknak és más technikai eszköznek integrált töltőállomásokat hoztak létre. 

CSEND ÉS BÉKE A KÖNYVTÁRBAN

A magas háttámlákkal rendelkező szekcionált ülések nyugodt időtöltést biztosítanak az olvasáshoz, tanuláshoz. A nagy ablakból gyönyörű kilátás nyílik a zöld udvarra; szerencsére a forgószékek lehetővé teszik, hogy a diákok kicsit félretegyék a könyvet és pihenésképpen a vidéket kémleljék.

A FIELDS LOVE SEAT egy kétszemélyes szék, amelynek háttámla van az ülés mindkét oldalán. A kis mobil asztalok tökéletes helyet biztosítanak ahhoz, hogy leüljenek egy csésze kávéra vagy átbeszéljenek egy könyvet.

A könyvtár rendelkezik a koncentrált munkához kialakított ülő/álló asztalokkal felszerelt állomásokkal is.   

ÖSSZEGZÉS:

  • A cél olyan funkcionális, kellemes terek létrehozása volt, amelyek támogatják a diák tanulócsoportok munkáját, valamint növelik a kihasználható szabad területeket az épületben.
  • A választott belső kialakítás támogatja az aktív munkát, javítja az ergonómiát, és a tanuláshoz, beszélgetésekhez, összejövetelekhez is megfelelő tereket kínál a diákoknak.
  • A tevékenységnek megfelelő tér kiválasztásának szabadsága növeli a magabiztosságot és motivációt.

PROJEKTBEN FELHASZNÁLT BÚTOROK

Fields

Fields

297 Színek | 23 Variációk

Leia

Leia

350 Színek | 15 Variációk

Leia

Leia

350 Színek | 6 Variációk

Oberon

Oberon

Oberon tárgyalóasztal, pillértalp, 55

38 Színek | 5 Variációk