Projekt: Brain Embassy - Tel Aviv

ADATOK

Projekt:
Brain Embassy Tel Aviv

Hely:
Izrael

Terület:
5,300 m2

Munkaállomások száma:
530

Átadás:
2020

Építész:
Roy David - Roy David Architecture

Projektmenedzsment:
David Raz Management

Fényképész:
Itay Benit

Egy innovatív co-working tér

A Brain Embassy egy egyedülálló co-working tér és koncepció. A márka Lengyelországból indult útnak, sikereket ért el Belgiumban is, a legújabb változata pedig nemrégiben nyílt meg Izraelben. Tereiben a funkcionalitás, a gondosan kiválasztott anyagok és a jellegzetes helyi ízlés harmóniája valósul meg, hogy egy egyedi belsőépítészeti megoldást hozzanak létre.

Kreativitást támogató tervezés

A Brain Embassy co-working irodáiból képtelenség jó benyomás nélkül távozni - és ez alól a tel-avivi Brain Embassy sem kivétel. Az 5300 m2 alapterületű, 5 emeletes, kifejezetten a Brain Embassy számára készült épületben minden szintnek sajátos jellege van. Minden egyes négyzetméteren gondos tervezés és intelligens dizájn érvényesül. Az alaprajz például az épület számos irodáját az ablakok mellé helyezi, ahonnan a legtöbb természetes fény érkezik. A "Be Yourself" elnevezésű emeleteken a bérlők kis és közepes méretű irodai egységeket és nyitott terű munkaállomásokat foglalnak el, miközben egy vezetői szobát és egy konferenciatermet is használhatnak. Minden emeleten található konyha és étkező, ami fokozza a nyugodt hangulatot, míg a legfelső szinten egy "Boutique Floor" kap helyet, amely sajátos megjelenéssel és hangulattal rendelkezik. Nir Kelner, a Brain Embassy vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy különlegesen minőségi élményt nyújtson. 

"Egy magasabb szintre emeltük a co-working fogalmát. Nemcsak itt Tel-Avivban, hanem a többi helyszíneinken is, üzleti modellünk és telephelyeink lehetővé teszik számunkra a magas színvonalú termék létrehozását. Különös figyelmet fordítunk olyan tényezőkre, mint a dizájn, az akusztika és a változatos munkastílusok, melyeket a bérlőinknek kínálni szeretnénk, a célunk pedig az, hogy az iparági átlagból kiemelkedő minőségi szintet biztosítsunk."

Nir Kelner, a Brain Embassy vezérigazgatója

De mire számíthatnak a Brain Embassy co-working iroda vendégei és bérlői? Nir kifejti nekünk -

"Támogatjuk a kreativitást. Azt szeretnénk, ha vendégeinket inspirálná a környezetük. Ezt úgy érjük el, hogy változatossá tesszük a munkanapjaikat, lehetővé téve számukra, hogy szabadon mozogjanak és dolgozzanak a térben - vendégeink például tölthetnek időt íróasztal mellett, állva vagy ülve is. Helyet foglalhatnak egy közösségi térben is, de akár az általunk biztosított hinták vagy pilateslabdák egyikén is ülhetnek. A Brain Embassyban a rugalmasság és a vendégközpontú megközelítés a legfontosabb - és mindvégig inspiráló, meglepő és praktikus tervezési részletek, valamint kiváló minőségű bútorok és berendezési tárgyak veszik őket körül. Mindezek biztosításával úgy gondoljuk, hogy a legjobb feltételeket teremtjük meg vendégeink számára a sikerhez és a leghatékonyabb módon történő munkavégzéshez."

"Olyan partnert kerestünk, aki maga is osztja azokat az értékeket, amelyeket mi is át akarunk adni az ügyfeleinknek, és a Kinnarps tökéletesen megfelelt ennek a kritériumnak. Rendkívül elégedettek vagyunk a végeredménnyel, és az "Agymenők", ahogyan a bérlőinket hívjuk, szintén imádják. Ők mindig többet várnak tőlünk, és a Kinnarps ezt tudta is hozni, miközben egy újabb dimenzióval gazdagította a Brain Embassy élményét."

Nir Kelner, a Brain Embassy vezérigazgatója

A kerekeken guruló Deli székek és az Uni asztalok együttműködésre invitálnak. 

A Motus székekkel és a különböző méretű Mr T székekkel ellátott kreatív sarok.

A Boullée egyensúlyozó golyók az ülés egy új, kreatív módját kínálják, ösztönözve a mozgást és megelőzve a statikus ülés negatív hatásait.

Az építészeti vízió meghatározása

A Brain Embassy kiemelkedő törekvéseinek megvalósítása a tel-avivi térben számos tényező kombinációjának köszönhető. Elsősorban Roy David, a Roy David Architecture vezető építészének kreativitását kell megemlítenünk a sikertényezők között. Amikor megkérték, hogy írja le a tervezési folyamatot, valamint az építészeti vízió meghatározásának a lépéseit, a következő választ adta: 

"A tervezési folyamat összetett és egyedi volt. Kezdetnek alaposan áttanulmányoztuk a Brain Embassy márkakultúráját és szellemiségét, valamint a már meglévő lengyelországi irodákat. Találkoztunk a lengyel csapattal, és beleástuk magunkat az egyedi programjukba, irányelveikbe és a precízen kialakított dizájnnyelvbe. Megismertük a márka mögött álló történetet, valamint, hogy hogyan gyűltek össze a gondolatok és az ötletek egy helyen - nem csak a közös munka, hanem az alkotás, a megosztás és mindenekelőtt a „dobozon kívüli” gondolkodás érdekében." 

A sikeres lengyelországi megközelítés egyszerű lemásolása azonban soha nem jöhetett szóba. A Brand Embassy márka első izraeli irodájának megnyitása megkövetelte az ország kultúrájához és közönségéhez való alkalmazkodást. Ennek érdekében az építész feltett néhány alapvető kulturális kérdést. Milyen egy izraeli tér? Hol érzik jól magukat együtt az izraeliek? Mi jellemzi az izraeli közösségi teret? Van-e olyan hely, ahol minden izraeli otthon érzi magát közösségként? 

small-column-flexup.jpg

A Flex Up székek többek számára biztosítanak magas ülőhelyeket.

small-column-fields.jpg

A Fields kanapé és a dohányzóasztal a puha ülőalkalmatosságok többféle kombinációját tartalmazó család részét képezik.

small-column-esencia.jpg

A kreatív munkaállomásokat Esencia munkaszékkel és Nexus asztallal, valamint Space tárolóval tervezték.

Shuk - tisztelgés az izraeli kultúra előtt 

A választ a feltett kérdésekre és a projekt inspirációját a "Shuk", azaz a hagyományos izraeli piac adta meg. 

"A Shuk valódi izraeli kulturális élményt nyújt. Minden piacnak megvan a maga látványa, hangja, illata, színe és karaktere. A Shuk közösségi érzést teremt, és mindezekre a jellemzőket a projekt számos aspektusának határozott, erős kiindulópontjaként tekintettünk. Ennek legintenzívebb megjelenése a változatos, informális és formális munkaterületek és helyiségek kialakítása. A Shukhoz hasonlóan ezek is arra lettek tervezve, hogy összehozzák az embereket."

Roy David építész, Roy David Architecture

Ebből az elképzelésből kiindulva gondosan választották ki a designelemeket, hogy tükrözzék a márka nyelvezetét, ugyanakkor a Shuk kulturális és esztétikai jellemzőit is szem előtt tartsák. Az ehhez felhasznált anyagok között újrahasznosított vörös tégla, vasprofilok és tölgyfa parketta szerepelt. Ezeket antik ajtókkal, festett csempékkel, szőnyegekkel és gazdag növényzettel, valamint a koncepciót tükröző üveggel és falfestményekkel kombinálták.

Ebben a szakaszban, amikor az építészek elképzelése kezdett formát ölteni, olyan beszállítóra volt szükség, aki bizonyítottan tapasztalt a teljes belsőépítészeti megoldások kidolgozásában és létrehozásában. A projektcsapat a Kinnarpshoz fordult.

narrow-shuk.jpg

narrow-shuk2.jpg

Intelligens funkcionalitás és kiváló ergonómia

A Brain Embassy teljes belsőépítészeti megoldásának megvalósítása ügyes tervezést igényelt. Az olyan jellemzők, mint az intelligens funkcionalitás és az ergonomiai kiválóság alapvető fontosságúak voltak, miközben a Shuk belsőépítészeti koncepció vizuális tónusát is figyelembe kellett venni. Az igényelemzés és az előkészítés intenzív időszaka után a Kinnarps az épület mind az öt emeletére prezentált megoldást. 

A tel-avivi Brain Embassy jól példázza, hogy az innovatív tervezés és a teljes belsőépítészeti megoldások miként teremthetnek egyedülálló "ökoszisztémát" és ösztönző modern munkahelyet. Ebben a posztpandemikus világban a projekt azt is jól mutatja, hogy a „dobozon kívüli” gondolkodás hogyan vezethet olyan kereskedelmi és funkcionális megoldásokhoz, amelyek egyszerre hatékonyak és vizuálisan lenyűgözőek.

Tetszett ez a tanulmány? Kíváncsi, mit lehetne kihozni az ön teréből?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó termékek

Polett

Polett

267 Színek | 4 Variációk

Esencia

Esencia

276 Színek | 3 Variációk

Embrace

Embrace

Kinnarps
Boullée

Boullée

Materia
Fields

Fields

Kinnarps
Mama

Mama

Plockepinn

Plockepinn

Deli

Deli

Leia

Leia

350 Színek | 15 Variációk

Decibel

Decibel

Motus

Motus

Flex Up

Flex Up

Lean in

Lean in

Curt

Curt

Monolite table

Monolite table

Couture

Couture

Cap

Cap

Frame

Frame

Fendo

Fendo

Pax

Pax

Supporter

Supporter

Today

Today